x

Guide: 11 essentielle, du skal se på NorthSide

Guide: 11 essentielle, du skal se på NorthSide

NorthSide begynder fredag den 17. juni, og der er stadig billetter til en af årets største musikbegivenheder i Aarhus.

Programmet er omfattende og alsidigt, men alligevel vover vi pelsen med et bud på 11 essentielle bands og solister, du ikke må gå glip af, hvis du skal til NorthSide.

Alex Vargas, Blue Stage, fredag 14.15

Den unge sanger og sangskriver med den store, længselsfuldt klingende stemme og de skiftevis vemodige og mere dansable sange fik stående ovationer, da han optrådte til GAFFA-Prisen 2015. Han har hittet med ”Solid Ground” og ”Give Up the Ghost” og har masser af potentiale til det helt store gennembrud – se ham, inden han bliver rigtig stor.

 

Lukas Graham, Blue Stage, fredag 21.45

Denne sommer giver Danmarks pt. største internationale succes sammen med Volbeat kun seks koncerter i Danmark, hvoraf de to har fundet sted, og de to (på Bornholm) er udsolgt. Tilbage er Tinderbox og NorthSide, og hvis du er i nærheden, er det bare med at kigge forbi og se, om de er så gode, som salgstallene berettiger til. Det er de ifølge GAFFAs anmelder Torben Holleufer, som gav gruppens nylige koncert på Østerbro Stadion seks ud af seks stjerner under overskriften ”Triumferende historisk hjemkomst”. Læs hele anmeldelsen her. 

 

Iggy Pop, Green Stage, fredag 23.15

Punkens gudfar Iggy Pop udgav i marts det velanmeldte album ”Post Pop Depression”, indspillet i tæt samarbejde med blandt andre Josh Homme fra Queens of the Stone Age. I maj gav Pop koncert med blandt andre Josh Homme i en udsolgt Falconer Salen, hvor GAFFAs anmelder Espen Strunk tildelte de maksimale seks stjerner under overskriften ”Viril veteran væltede huset”. Læs hele anmeldelsen her 

Josh Homme er desværre ikke med på NorthSide, men mon ikke Iggy kan levere varen alligevel?

 

The Chemical Brothers, Blue Stage, nat efter fredag 01:00

Den engelske elektroduo blev efter udgivelsen af deres debutalbum, "Exit Planet Dust" fra 1995, takket på debutpladerne fra både Daft Punk og Fatboy Slim, hvilket siger lidt om deres gennemslagskraft. Hits som "Setting Sun", "Block Rockin' Beats", "Go", "Hey Boy Hey Girl", "Galvanize" og "Let Forever Be" sikrede efterfølgende The Chemical Brothers stor succes, og de er kendt for intense koncerter. Sidst duoen gæstede Danmark var i 2008, så det bliver et længeventet gensyn med den engelske duo, der sidste år udsendte det kritikerroste album "Born in the Echoes". Et album, som fik fem stjerner af GAFFAs Lars Löbner Jeppesen under overskriften "Eklektiske og innovative kvantespring". Læs hele anmeldelsen her.

 

 

Wolf Parade, P6 Beat Stage, lørdag 19.00

Det canadiske indieband er tilbage efter fem års pause. Glæd dig til små-storladen rock med masser af følelser og to skiftende sangere i front, Dan Boeckner og Spencer Krug. Hvis du kan lide Arcade Fire, vil du elske Wolf Parade!

 

Sigur Rós, Blue Stage, lørdag 21.45

Det islandske band er kendt for lange, langsomt opbyggende, pompøse sange med sanger Jónsis karakteristiske lyse vokal i front og tekster på skiftevis islandsk og det hjemmelavede sprog hopelandic. Forbered dig på en totaloplevelse lørdag aften.

 

Beach House, Green Stage, lørdag 23.15

Inspireret af navne som Mazzy Star og Cocteau Twins har duoen med den drømmende, atmosfæriske rock lavet seks album – endda hele to sidste år – som alle har høstet gode anmeldelser. I november 2015 spillede de en udsolgt koncert i Store Vega, hvor også vores egen anmelder Frederik Kyhn var begejstret og gav koncerten seks stjerner med blandt andet følgende ord: ”Grandiositeten, der præger gruppens lyd på plade, fulgte hånd i hånd med de knasende og tungt synthbelagte lydflader, der spredte sig som ringe imellem publikums ører og flere gange lagde salen helt tyst og måbende bag sig.” Læs hele anmeldelsen her

Stemningsfuld musik til den lyse nat.

 

Jamie xx, Blue Stage, nat efter lørdag 01.00

Den engelske musiker og producer Jamie xx hittede sidste år med "I Know There's Gonna Be (Good Times)" og "Loud Places" fra det Grammy- og Mercury Prize-nominerede solo-debutalbum "In Colour" fra 2015. Musikeren, som i 2012 spillede på NorthSide som en del af den stadig aktive gruppe The xx, byder på blanding af stemningsfuld electronica og mere hårdtslående numre og egner sig fremragende til de blå nattetimer.

 

Velvet Volume, P6 Beat Stage, søndag 15.00

Den unge teenage-søstertrio har med rakatfart gjort karriere herhjemme med jobs som opvarmning for The Blue Van og The Raveonettes, med plads i programmet til festivalerne Uhørt, Alive og GrimFest 2015 og ikke mindst på landsdækkende tv til Kronprinsparrets Priser 2015, til GAFFA-Prisen 2015 og til P6 Beat Rocker Koncerthuset 2015 – de to sidstnævnte optrædener gav dem stående ovationer. NorthSide-koncerten på P6 Beat-Scenen bliver på deres hidtil største scene.

 

Duran Duran, Green Stage, søndag 20.50

De engelske 80’-popikoner, der har solgt over 100 millioner plader, fik noget af et comeback med sidste års album ”Paper Gods”, hvor blandt andre Jonas Bjerre fra Mew medvirker. Forvent både nye sange og klassiske syng-med-hits som ”Girls on Fire”, ”A View to a Kill”, ”Rio”, ”Save a Prayer”, ”Ordinary World” og mange flere. Husk eyeliner!

 

Beck, Blue Stage, søndag 22.30 (billedet)

Den alsidige hitmager er aktuel med den funky og dansable single ”Wow”, en forsmag på hans næste album, der udkommer til oktober. Beck gav sidste år et forrygende show på Smukfest, hvor han fremførte masser af højdepunkter fra sin mere end 20 år lange karriere, både festbomberne og de mere eftertænksomme stunder. GAFFAs anmelder tildelte fem stjerner og skrev blandt andet "Kreativ kraftpræstation fra Smukfests tilbagevendte søn". Læs hele anmeldelsen her.

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA