x

Dagens Camp på Roskilde: Vi har masser af Gammel Dansk

Dagens Camp på Roskilde: Vi har masser af Gammel Dansk

GAFFAs udsendte er draget ud på campingområdets vildmark for at opstøve de mest opfindsomme lejre. Mens nogle slår sig til tåls med skæve pavilloner og nedslidte stykker pap som erstatning for stole, har andre brugt flere uger på at forberede deres festival-hjem. Vi går hver dag på jagt efter de mest misundelsesværdige camps, der forstår at indkapsle stemningen. Her følger dagens udvalgte camp:

 

Camp Bodega

Enhver by skal have en bodega. Og eftersom Roskilde Festival jo bliver til sin egen lille by for en uges tid, skal der selvfølgelig en bodega til, før hyggen kan blive fuldført. Men hos en bodega medfører et vist ansvar, for gæsterne skal kunne føle sig trygge i de bløde møbler, og med en lille bitter i hånden. 

Hvad er Camp Bodega for noget?

– Det er jo en hyldest til bodegaen – det brune værtshus. Vi holder en masse arrangementer henover festivalen, blandt andet lidt ølsmagning, hvor vi har fået sponsoreret en masse øl.

Så det er ikke kun almindelig Grøn Tuborg, den står på her?

– Det er ikke kun almindelig Grøn Tuborg, selvom det nu er det, vi holder os mest til. Men vi har en helvedes masse Gammel Dansk, som de har været så søde at donere til os. Vi har naturligvis også en træstub, man kan slå søm i – vi er en rigtig bodega.

Hvor længe har Camp Bodega eksisteret?

– Det er første år, jeg er med i lejren, men lejren har eksisteret i tre år nu. Der er faktisk kun en tilbage i lejren, som har været med siden starten, og han har ligesom overtaget projektet.

Hvor længe har hele bygningsprocessen været undervejs?

– Det har stået på i to måneders tid, hvor der har været nogen, der kom og arbejdede på det hver weekend. Men skuret står her ellers hele året rundt.

Nu er lejren udstyret med en masse bløde møbler – benytter folk sig af dem, eller bliver der primært danset, når der er fest?

– Det er meget chillet, og det faktisk er sjældent, at man kan få en plads at sidde herinde. Vi har selvfølgelig et kæmpe anlæg, som vi fyrer op for om natten, og vi spiller både moderne musik og alle de gamle værtshusklassikere, men om dagen har vi bare et lille et, der spiller lidt hygge.

På en bodega spilles musikken ofte gennem en jukebox – fungerer det også sådan her?

– Det er gennem folks telefoner, og det kan selvfølgelig godt blive lidt irriterende, fordi folk altid går hen og skifter. Vi ville faktisk have købt en jukebox, men det var simpelthen for dyrt, selvom det ville have været super blæret.

Er der noget musik, der passer rigtig godt til sådan et sted her?

– Jeg synes jo, at Justin Biebers ”Sorry” kommer på alt for mange gange, men jeg er ikke enig i, at det er værtshusstemning. Jeg synes virkelig ikke, vi spiller nok John Mogensen, og jeg forsøgte mig faktisk også med De Gyldne Løver, som jeg synes passer virkelig godt til vores værtshus, men det er som om, at folk har svært ved at danse til det, og det er jo det, folket vil sent om aftenen.

Når du ser på Roskilde-programmet, er der så noget, der passer godt ind hos jer?

– Altså Neil Young passer meget godt ind på et værtshus. Vi håber naturligvis også, at han kommer herned og får en fyraftensøl bagefter – vi har jo også masser af Gammel Dansk.

Nu er et værtshus jo notorisk kendt for lidt ballade en gang imellem – er det noget, I oplever?

– Nej, overhovedet ikke, men det gælder jo generelt for Roskilde. Jeg har altid haft den opfattelse, at Roskilde er det sikreste sted i verden at drikke sig fuld. Der sker sgu aldrig noget her, for folk er altid glade. Men vi har haft nogle dance battles – det var ret vildt! 

Vi napper en hurtig bitter, siger tak for skænken og dribler ud i festivallandet igen. Når alt andet er lukket, kan man altid søge ly på den lokale bodega. Så har du brug for at få smøret stemmen, eller gider du bare ikke børste tænder, vil Camp Bodega i Dream City helt sikkert byde på en lille én.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA