x

Guide: 11 essentielle koncerter, du skal høre på Smukfest

Guide: 11 essentielle koncerter, du skal høre på Smukfest

Smukfest er lige på trapperne, og traditionen tro er GAFFA klar med anbefalinger af 11 Skanderborg-koncerter, du absolut ikke bør gå glip af.

Dubioza Kolektiv, Stjernescenen, onsdag 18.30

Den bosniske septet blander reggae, ska, hard rock, funk, rock ’n’ roll, dubstep, Balkan-toner og meget mere til et hæsblæsende, danseinviterende udtryk, tilsat politiske tekster. Gruppen gav tidligere på sommeren koncert på Nibe Festival, hvor GAFFAs anmelder Brett Tootle uddelte fem stjerner og blandt andet skrev: ”På mystisk vis lykkes det østeuropæiske ensemble med deres mange genrehybrider, der i et længere sæt gør, at dampen ikke går af de ellers konstant intensive kompositioner. Alt i alt en højst overraskende og næsten transcenderende oplevelse, som må anbefales til alle med et åbent sind. Tak for denne gang!” Læs hele anmeldelsen her.

Rihanna, Bøgescenerne, onsdag 21.30

Megastjernen fra Barbados fik forholdsvis pæne anmeldelser, da hun gav koncert på Refshaleøen i København i sidste måned. GAFFAs Sara Elisabeth Nedergaard var dog lidt mellemfornøjet og skrev blandt andet følgende: ”Om det var dovenskab, et træt stemmebånd eller en manglende selvtillid (mon dog), der gjorde aftenens koncert til en halvhjertet affære, er ikke til at sige. På grund af det flotte sceneshow og Rihannas karisma og momentane smukke vokal lander vi på fire stjerner. Man kunne have ønsket sig mere.” Læs hele anmeldelsen her.

Lad os håbe, vi får mere i Bøgeskoven – Rihannas album fra i år, ”Anti”, har i hvert fald fået flotte anmeldelser, herunder fem stjerner fra GAFFAs Michael José Gonzalez, der blandt andet skrev: ”Heldigvis bærer albummet præg af, at Rihanna og hendes folk har brugt tiden på gøre sig umage med at kreere et album, der sigter efter at brænde sig fast hos lytterne ved gentagne gennemlytninger snarere end ved at servere de mere umiddelbare pop-hooks og floorfillers, Rihanna normalt er så leveringsdygtig i.” Læs hele anmeldelsen her.

 

Jess Glynne, Bøgescenerne, torsdag 20.45

Den engelske popsoul-sangerinde slog igennem i 2013 i samarbejde med deep house-produceren Route 94 på sangen "My Love". Året efter tog den elektroniske gruppe Clean Bandit fat i sangerinden og fik med hende skabt det internationale hit "Rather Be", og sidste år udgav hun så sit debutalbum, ”I Cry When I Laugh”.

I marts gav hun koncert i Amager Bio, hvor GAFFAs anmelder Carsten Skov uddelte fire stjerner og blandt andet skrev: ”Aftenens mere alvorlige sange rundes af med "Take Me Home". En sang om vigtigheden og nødvendigheden af have venner og støtte omkring sig i svære tider. Det blev samtidig den af aftenens sange, hvor styrken og nerven i Jess Glynnes vokal stod tydeligst frem, så de små nakkehår kom op at stå. Derefter blev sættet kørt med de sikre syng-med- og dansekvaliteter i numre som "Don't Be So Hard On Yourself", "Right Here" og "Hold My Hand".” Læs hele anmeldelsen her.

 

Pede B & DJ Noize, P3 Teltet, torsdag 20.45

Pede B er en af Danmarks allerbedste rappere, og sammen med sin faste makker DJ Noize har han hele to gange fået de maksimale seks stjerner af GAFFA. Første gang var på Roskilde Festival 2015, hvor de fyldte Arena-teltet, festivalens næststørste scene. Her skrev GAFFAs anmelder Peter Trier Aagaard blandt andet følgende:

"Pede B tilhører hiphoppens arbejderklasse; Forstået på den måde, at han knokler for hvert eneste stik han tager. Fra DM i Børnerap til MC's Fight til pladeudgivelser og danmarksturneerne har han, uden at få noget forærende, kæmpet sig op til toppen af hierarkiet i dansk rap. Gennem det hele har han altid formået at fremstå som et rigtigt menneske. Det at han har vokset sig stor og stærk på rejsen, er ikke bare hans egen succes, men også en triumf for hiphop, og det blev slået fast med et stort fedt syvtommersøm til eftermiddagens koncert." Læs hele anmeldelsen her.

Kygo, Bøgescenerne, torsdag 01.30

Den norske dj-stjerne brød igennem med sit remix af Ed Sheerans ”I See Fire” og har siden hittet stort med blandt andet sine egne numre som ”Firestone”, ”Stole the Show” og ”Nothing Left”. Stilen er house og tropical house. Da Kygo spillede på Train i december 2015, uddelte GAFFAs anmelder Mads Jensen fire stjerner og skrev blandt andet: ”Opsummerende leverer Kygo den vare, han er hyret til at levere, nemlig at skabe en fremragende fest. Det er indiskutabelt, at de numre, han fremfører, skaber en god stemning (…)”. Læs hele anmeldelsen her.

Kygos debutalbum fra maj 2016, ”Cloud Nine”, fik hele fem stjerner af GAFFAs anmelder Anders Bøgh, der blandt andet skrev:  ”Blandingen af tropical house og melodiøs country eller singer/songwriter-vokal bliver der ikke gået på kompromis med. Og det er doseret, så det på samme tid er homogent og tilpas afvekslende, på et niveau hvor det er umuligt at fremhæve nogle numre fremfor andre. Med forskellige samarbejdspartnere på alle numrene må det bestemt være til Kygos ære.” Læs hele anmeldelsen her.

 

Julias Moon vs. Scarlet Pleasure, Stjernescenen fredag 19.00

De to danske elektropop/soulgrupper har tidligere optrådt sammen ved P3 Guld i 2015 og på Roskilde Festival 2016, men det er første og indtil videre eneste gang, de giver en hel fælles koncert. Man fornærmer vist ingen af dem ved at sige, at de musikalsk minder lidt om hinanden, så det bliver spændende, hvad de kan få ud af hverandre. Forvent hits som ”Lipstick Lies”, ”Bay”, ”Palace”, ”Windy”, ”Heat”, ”Wanna Know” og mange flere.

 

Sting, Bøgescenerne fredag 20.30

Den engelske sanger, sangskriver og bassist er efterhånden 64 år, men er stadig særdeles velsyngende og i særdeles god form, viste han, da han gav koncert i Skovdalen i Aalborg sidste sommer. Her uddelte GAFFAs anmelder Jan Lambæk Hansen fem stjerner og skrev blandt andet: ”Det er i sandhed en gennemført god koncert med en stærk sætliste, et fremragende band, et opstemt publikum og en lun sommeraften.” Læs hele anmeldelsen her.

Sting spiller både sange fra solokarrieren og for sin fortid i The Police, og du kan forvente hit på hit på hit som ”Every Breath You Take”, ”Message in a Bottle”, ”Englishman in New York”, ”Shape of My Heart”, ”Fragile” og mange flere.

 

Sia, Bøgescenerne, fredag 22.45

Den australske popsangerinde og sangskriver med den kraftfulde stemme har ikke optrådt i Danmark siden 2010, hvor hun spillede i Store Vega og fik fire stjerner af GAFFAs Christian Erin-Madsen, der blandt andet skrev følgende:

"Sætlisten var glimrende skruet sammen, og hun besad overskud i en grad, så hun ligefrem improviserede sig frem under ekstrasættet til at skabe en jingle, hun strarks døbte "Soap In Your Eyes". En begejstret seance ganske sigende for hendes humør." Læs hele anmeldelsen her.

Siden da er hendes popularitet steget voldsomt, ikke mindst takket være megahittene ”Titanium” (med David Guetta) fra 2011 og ”Chandelier” fra 2014. Sia har i de senere år været kendt for ikke at vise sit ansigt offentligt, og hun optræder for tiden som regel gemt under en enorm paryk. Sia har i øvrigt været med til at skrive sange til mange andre, blandt andre Christina Aguileras ”You Lost Me”, Kylie Minogues ”Sexercise” og Rihannas ”Diamonds” og "Sledgehammer", så hun ved, hvordan man skærer en god popsang.

 

D/troit, Stjernescenen, lørdag 14.30

Danske D/troit udgav sidste år debut-ep'en "Do The Right Thing", der er fyldt med fængende, håndspillet soul og funk i ånden af giganter som James Brown, Otis Redding og Marvin Gaye. GAFFAs anmelder Espen Strunk tildelte ep’en fire stjerner og skrev blandt andet: Vi opfordres til at "let it slip / let it slide" og forsikres om at "a change is gonna come – og genreflosklerne fungerer faktisk, fordi de leveres så veloplagt; eller som forsangeren med det såre nordiske navn Toke Bo Nisted synger: "It ain't a black thing / it ain't a white thing / it ain't a rich thing / it ain't a poor thing – it's a soul thing!" Læs hele anmeldelsen her.

 

Magtens Korridorer & Østkyst Hustlers, Bøgescenerne, søndag 17.15

Det hæderkronede rockband og 90’er-rapstjernerne turnerede for første gang til Grøn Koncert 2015, og det gik så godt, at de nu har fået lyst til at gentange succesen. GAFFAs anmelder Jens Dræby gav sidste år konstellationen de maksimale seks stjerner og skrev blandt andet: ”Magtens Hustlere fik meget mere ud af hinanden end man turde håbe på. Som sagt, hvor andre parringer virkede påtvunget, var sidste koncert på P3-scenen en ren naturkraft af rock og rap. "Håbløs" lod sig forvandle til "Kom og Mærk", og hustlerne blev 20 år yngre, mens de hoppede på stedet og råbte "så' der håb endnu!".” Læs hele anmeldelsen her.

TV-2 & Special Guests, Bøgescenerne, søndag 21.15

Smukfest lukker og slukker med det velkendte Smukfest-navn TV-2, der er klar til at levere en folkefest på Bøgescenen. Hvem gæsterne er, melder historien ikke noget om, men gruppen har tidligere optrådt med blandt andre Tina Dickow, Jonny Hefty & Jøden, Magtens Korridorer, Thomas Helmig og Teitur. Det skal nok blive fornøjeligt – og mon ikke vi får uundgåelige hits som ”Popmusikerens Vise”, De Første Kærester På Månen” og ”Bag Duggede Ruder”? Smør stemmebåndene til fællessang!


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA