x

The Police – et setup ud over sædvanen

The Police – et setup ud over sædvanen

Maskinerne, der udfører det tunge arbejde, ses så snart man rammer Vestereng – et stort band er på vej. Det er bare en trio, der stikker indenom Århus d. 1. september, men det er ikke en hvilken som helst trio.

De satte i slutningen af 70’erne og især i 80’erne en helt ny standard for, hvordan rock kunne spilles. Plain rock 'n’ roll med feelingen på slagene 1 og 3 er som 2+2 = 5, men ikke for Sting, Stewart Copeland og Andy Summers. De tre fik sammen regnestykket til at gå op, og rock blev til reggae og reggae blev til rock.

De er, som de fleste nok ved, samlet, og den 1. september lander Reunion-touren i Århus. GAFFA.dk blev inviteret indenfor til snak med Chris Jensen, projektleder fra arrangøren Muskelsvindfonden, om selve produktionen af Police-koncerten.

Hvornår fik I i Muskelsvindfonden tilbudt koncerten?
- Det gjorde vi faktisk allerede i februar i år. Vi bød på koncerten i april og fik den til Århus i maj. For os var netop denne koncert meget interessant. Vi har i Muskelsvindfonden 25 års jubilæum i år, og det ville vi, ud over Grøn Koncert, gerne markere. Ikke et ondt ord om Rolling Stones, Springsteen og de andre sværvægtere, men de har været omkring Danmark flere gange, og for os var det vigtigt at gøre noget andet. At datoen så passede med første weekend i Århus Festuge, var bare super.

Men der er jo ikke udsolgt?
- Nej, desværre. Det kunne have været sjovere, hvis der havde været udsolgt og vi havde tjent lidt penge på koncerten, men dette kan blive en once-in-a-lifetime-koncert, og det var som sagt vigtigt for os. Vi har også fået en masse erfaring fra dette. Den ligger nu i Muskelsvindfondens organisation, og skal forhåbentlig bruges til koncert-arrangementer. Når det er sagt, må jeg indrømme at vi i bagklogskabens lys har talt om, at koncerten måske skulle have være afviklet i København. Der er nemlig solgt lige så mange billetter i København som i hele Østjylland.

Der er mange folk i gang allerede her flere dage før selve koncerten?
- Det er et stort setup, Police kommer med. Der er 3 identiske setups, der kører rundt i Europa – det kan simpelthen ikke lade sig gøre at flytte alt dette overnight. Vi har ca. 200 mand i gang nu her 3 dage før koncerten. 50 af dem arbejder alene på at gøre scenen klar. Det eskalerer så op til koncerten, og når der er flest, vil vi være omkring 1400 mand herude.

Det må være det største, Muskelsvindfonden til dato har arrangeret?
- Ja, så klart det største. Sammenlignet med Grøn Koncert er det faktisk nærmest dobbelt så stort. Koncertpladsen er større, materielt er der dobbelt så mange trucks - 14 stk. nu, og der bliver kørt 17 mere ind fredag/lørdag. Der bliver også brugt mobilkran, hvilket vi ikke har vi på Grøn Koncert-touren.

Publikum kommer til at stå langt fra scenen – det er ofte vanskeligt at se bandet og til tider høre, hvad de spiller (ingen nævnt, ingen glemt)?
- Det bliver ikke noget problem. Hardcore fans har købt billet til Innercircle og de kommer naturligvis til at stå supergodt, men husk på, at Innercircle stikker 50 m. ud, så det bliver ikke noget problem at komme frem, hvor man kan se. Der er naturligvis også videoskærme. Anlægget, Police har med, er en tand større end dit stueanlæg – 500.000 watt yder det, og modsat mange andre koncerter, hvor de ”kun” bruger 4 højttalertårne, vil der på lørdag være 6 højttalertårne – 2 på scenen og fire ude blandt publikum.

I skal have gode forhold for handicappede – hvordan løser I dette denne gang?
- Det er ikke bare noget, vi skal have, vi vil gerne have, at der er gode forhold for handicappede til koncerter generelt. Til Police er der et podium til venstre (når man kigger mod scenen) for scenen. Her er der plads til 100 kørestolebrugere og deres hjælpere. De får billetten til den billigste pris, og deres hjælpere kommer med gratis. Der er naturligvis også egne toiletforhold.

Hvad kan vi forvente os af de ”gamle” drenge?
- Jeg har netop set dem i Stockholm. De spiller røven ud af bukserne, de jammer, og det er tight. Det sker, at de et par steder lader legen tage over, men det er det, Police kan, og det er vel også det, folk kommer for at se og høre. Det er ikke som at sætte et Greatest Hits-album på derhjemme, hvilket helt sikkert vil glæde de fleste – det glædede i hvert til mig, at dette er et anderledes rockband.

Police spiller på Vestereng i Århus lørdag den 1. september. I den forbindelse bringer Klub GAFFA i september (ude nu) en længere og dybdeborende artikel om trioens musikalske univers.

Der er stadig ledige billetter til koncerten. De sælges via Billetnet.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA