x

Interview: Pocket Life – debuterende band på vej med dobbeltalbum

Interview: Pocket Life – debuterende band på vej med dobbeltalbum

Det er ikke hver dag, man ser et dansk band debutere med et dobbeltalbum med 26 sange. Men århusianske Pocket Life, som netop nu er ved at lægge sidste hånd på deres debut, har heller ikke gennemlevet en helt almindelig bandhistorie. Gruppen, der spiller en slags melankolsk rock med inspiration fra både americana, europæisk kabaret og fransk chanson, blev dannet for 11 år siden og fik allerede efter et par år flere seriøse tilbud fra både store og mindre pladeselskaber, ligesom de fik en del spilletid på P3. Men først nu er deres debutalbum ved at være klar til udgivelse. I mellemtiden er gruppens guitarist og primære sangskriver afgået ved døden.

GAFFA har sat Pocket Life stævne i det århusianske Feedback-studie for at høre nærmere om gruppens dramatiske livshistorie. I Feedback er Pocket Life ved at færdigmikse sangene til deres debutalbum – sange, som er indspillet fra helt tilbage i 2002 og frem til 2005.

Hvorfor er I først klar med jeres debutalbum 10-11 år efter dannelsen?
– De første cirka fem år gennemgik vi vel den udvikling, de fleste bands går gennem, fortæller Pocket Lifes forsanger Palle Jensen og fortsætter:

– Vi var dog ikke helt tilfredse med de tilbud om kontrakter, vi fik fra både større og mindre pladeselskaber. Et større selskab sendte os eksempelvis en kontrakt på 70 siders erhvervstysk. Det var jo helt i skoven. Og i begyndelsen af det nye årtusinde begyndte folk så at få børn og satse på at få taget nogle uddannelser, for på det tidspunkt var de fleste af os over 30.

Keyboardspiller og guitarist Jakob Schmidt fortsætter: – Vi var jo ved at blive klar over, at det var meget godt at have noget at falde tilbage på, når vi spiller den type ikke så kommerciel musik, som vi gør, og hvor vi gerne vil have det sidste ord i alle sammenhænge.

Ramt af døden
Pocket Life blev derfor nedprioriteret i nogle år, men troen var der stadig, og i slutningen af 2006 blev gruppen, ikke mindst på opfordring af guitarist og primær sangskriver Ole Luk Sørensen, så enige om at begynde at færdigmikse de mange optagelser, gruppen havde foretaget i Feedback-studiet siden 2002. Men kun få uger senere døde Ole Luk Sørensen grundet komplikationer i forbindelse med sukkersyge, 44 år gammel.

– Det var en stort chok, og i den første tid vidste vi ikke, om vi ville og kunne fortsætte gruppen uden Ole, fortæller Jakob og fortsætter: – Men efter et stykke tid blev vi enige om i hvert fald at færdiggøre vores debutalbum som en hyldest til Ole, og det er også derfor, det er blevet et dobbeltalbum, for vi ville gerne udgive alle de sange, som han var med til at indspille, også så vi ligesom kan få lukket den dør bag os.

– Samtidig holdt vi en slags mindekoncert i Christianshavn Beboerhus, hvor vi fik hjælp fra tre sangskrivere – Kasper Søgaard, John Buckley McQuaid og Erik Gleerup, som var venner af Ole, til at fremføre hans sange. Det blev en meget smuk aften, og det gav os lysten til at fortsætte gruppen. Senere holdt vi samme sted endnu en mindekoncert med en række københavnske sangskrivere, nemlig Ane Bjørn, Astrid Nora, Gorm Bloch, Mikkel Engell og Kristoffer August, og så os selv. Ole har i øvrigt efterladt omkring 20 sange, og jeg har også skrevet nogle, så vi kommer ikke til at løbe tør for sange i nærmeste fremtid.

Hvornår kommer albummet så?
Jakob: – Vi regner med at udgive albummet enten i det sene efterår eller kort efter jul. Det er dog vigtigt, at vi får noget ud inden den 22. december, eventuelt bare en single. Det er etårsdagen for Oles død, og der ligger lidt en psykologisk barriere i den dato. Det er vigtigt for os at få noget udgivet inden den dato for at vise, at vi kan komme videre efter Oles død. Vi regner med selv at udgive albummet. Måske vil vi tilbyde det færdige album til nogle selskaber, men spørgsmålet er, om det ikke er en bedre forretning for os selv at udgive det, nu hvor der næppe er nogle selskaber, der vil ofre det store marketingbudget på den type musik, vi spiller.

Hyldestsang fra Chris & Carla
Nu har sangene på albummet efterhånden en del år på bagen. Er I ikke bange for, at musikken så at sige er blevet forældet, inden den kommer ud?

– Nej, for det er jo ikke noget særlig tidsbundet musik, vi spiller. Måske er det snarere en fordel for os, fordi americana-musikken, som vi jo til dels bevæger os inden for, har fået meget mere fokus de sidste fem år, fortæller Jakob, der i øvrigt bærer en T-shirt, der reklamerer for et af de allermest roste americana-navne, Richmond Fontaine, mens et citat fra Johnny Cashs ”I Walk The Line” pryder Palles T-shirt.

Har I overvejet at opsøge udenlandske pladeselskaber, nu jeres musik er så lidt dansk i sit udtryk?

– Ja, jeg har faktisk en aftale med Oles søster om, at så snart vores plade er udkommet, kører vi ned til Glitterhouse i Tyskland og præsenterer musikken for dem, siger Palle med eftertryk og fortsætter: 

– Glitterhouse udgiver en masse americana-orienterede navne, ikke mindst The Walkabouts, som vi er meget inspirerede af, og i Tyskland er der et meget stort marked for den type musik, som ligesom Walkabouts og vi både trækker på americana og på den europæiske musiktradition, såsom kabaret og fransk chanson. Vi har også talt lidt med både Chris Eckman fra The Walkabouts og med Richmond Fontaine om at lave noget sammen ved en eller anden lejlighed. Det er stadigvæk fugle på taget, men vi fornemmer da, at de er oprigtigt interesserede.

Og at det ikke bare er snak, kan overtegnede bevidne, idet Chris Eckman dedikerede en sang til Pocket Life, da han gav koncert med sin musikalske makker Carla Torgerson på VoxHall i Århus i februar i år. Så måske rammer Pocket Life tidsånden perfekt med deres tidløse og stemningsfulde sange.

Foruden Palle Jensen og Jakob Schmidt består Pocket Life af bassist Kim Eland og trommeslager Rasmus Fink Lorentzen. Læs mere på http://www.pocketlife.dk og http://www.myspace.com/pocketlife


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA