x

Guide: Her er 11 essentielle album, du skal glæde dig til i september

Guide: Her er 11 essentielle album, du skal glæde dig til i september

September måned byder på et hav af spændende albumudgivelser og ny musik. Vi har her samlet 11 essentielle albums, du skal glæde dig til:

 

Al Agami: Reboot Album, 1. september

Der var en tid, hvor Al Agami, kongesønnen fra Lado i Afrika, sad på dansk hiphops trone. Året var 1993, og med albummet "Covert Operations" leverede han rap på engelsk af tårnhøj klasse. Mange regnede med, at det var springbrættet til et internationalt gennembrud. Sådan gik det ikke, og mens dansk rap blev synonym med rap på dansk, tog Al Agamis karriere en rutsjebanetur gennem teater, dans og politisk arbejde.

Nu er han tilbage hvor han startede med "Reboot Album", der indeholder numrene fra klassikeren i nye versioner. Man kan mene, det er er en noget selvfed gerning, men hvad gør det, hvis rappen er fed – og det er den.

Du kan høre nummeret "Now You Know" fra 1993-albummet "Convert Operations" herunder.

 

James Vincent McMorrow, We Move, 2. september

Den irske sanger og sangskriver udgiver den 2. september sit tredje studiealbum "We Move". Albummet bliver opfølgeren på det platinsælgende debutalbum "Early in the Morning" fra 2010 og senest "Post Tropical" fra 2014.

I 2016 har James Vincent McMorrow opnået imponerende 100 millioner streams, han er blevet samplet af Drake, samarbejdet med Kygo og været involveret i den virale succes-trailer for den seneste sæson af Game of Thrones.

James Vincent McMorrow gæster Danmark til en koncert i DRs Koncertsal den 23. oktober

Fra det kommende album har vi indtil nu fået to singler. I klippet herunder kan du høre, og se, den første single "Rising Water"

 

Nick Cave & The Bad Seeds, Skeleton Tree, 9. september

Nick Cave & The Bad Seeds udsender deres studiealbum nummer 16, "Skeleton Tree", den 9. september. "Skeleton Tree" efterfølger et af Bad Seeds’ mest kritikerroste og kommercielt succesfulde album – "Push The Sky Away" fra 2013.

Arbejdet med "Skeleton Tree" begyndte i 2014 i Retreat Studiet i Brighton efterfulgt af optagelser i La Frette-studierne i Frankrig i efteråret 2015. Albummet blev mixet færdigt i AIR-studiet i London i det tidlige forår 2016. Første mulighed for at høre de nye sange fra albummet vil være i forbindelse med filmen "One More Time With Feeling". Filmen får premiere i biografer verden over den 8. september, dagen før ”Skeleton Tree” udkommer. "One More Time With Feeling" var oprindeligt tænkt som en performancefilm. Men med Dominiks hjælp udviklede filmen sig mere i retningen af et slags bagtæppe til skrive og -indspilningsprocessen i forbindelse med albummet. Her flettes Bad Seeds’ optrædener sammen med interviews og stemningsbilleder, filmet af Dominik – akkompagneret af Nick Cave som fortællerstemme.

Filmen er skudt i sort/hvid, i både 3D og 2D og er ifølge Nick Caves pladeselskab Playground "en smuk, skrøbelig og rå film, der kan betragtes som et testamente til en artist, der prøver at finde vej gennem mørket."

Mens vi venter på nye numre kan du nyde nummeret "Jubilee Street" fra 2013-albummet "Push The Sky Away" herunder

 

M.I.A., A.I.M., 9. september

Tidligere på året kom det frem, at opfølgeren til albummet "Matangi" fra 2013 var færdigt, men ville blive M.I.A.s sidste album. Dengang lød det fra hende: "Jeg sender mit sidste album til mit amerikanske pladeselskab. Det vil være op til dem, om det skal udgives". Efterfølgende kunne hun fortælle, at hun hverken må spille live eller arbejde i USA på grund af manglende visum.

Om det er det definitivt sidste album, vides endnu ikke, og udmeldingen kan også være en reference til, at kontrakten med pladeselskabet Interscope er ved at løbe ud.

Der har længe floreret historier omkring dette kommende album fra den engelske rapper og sangerinde. Blandt andet fordi M.I.A. på Twitter har anklaget hendes pladeselskab, Interscope, for ikke at ville udgive hendes nyeste single "Bird Song" i den tiltænkte version, nemlig som et Diplo remix. Den 12. august blev Diplo-versionen dog frigivet, og fans verden over kunne ånde lettet op. Forinden var vi allerede blevet præsenteret for singlerne "Poc That Still A Ryda", "Borders" og "Go Off".

I klippet herunder kan du høre den politisk-relevante single "Borders".

 

De Efterladte, Adjø Tristesse, 12. september

Vi skal tilbage til 2013 for at finde sidste studiealbum med De Efterladte, hvor de udgav "Alvorsord og etagevask". Et album, som GAFFAs anmelder Jan Opstrup Poulsen gav fuldt hus – seks stjerner, og beskrev blandt andet, hvordan sanger og sangskriveren Peter H. Olesen er i sangskrivernes absolutte superliga. Du kan læse anmeldelsen af albummet her.

Den 12. september udgiver bandet så deres tredje studiealbum "Adjø Tristesse". Indtil videre er vi blevet præsenteret for det første singleudspil "Synger Synger". Du kan høre den i klippet herunder.

 

Baby Woodrose, Freedom, 16. september

Vi skal hele fire år tilbage for at finde det sidste studiealbum fra Baby Woodrose, da de i 2012 udgav albummet "Third Eye Surgery". Men nu er det danske rockband tilbage med en ny single og et kommende album. Singlen hedder "21st Century Slave" og er første udspil fra det kommende album "Freedom". Albummet udkommer fredag den 16. september på Bad Afro Records, men du kan allerede nu høre den første single i klippet nedenfor. 

Den lange pause skyldtes, at forsanger Lorenzo Woodrose har haft travlt med rollen som forsanger i Spids Nøgenhat, der i 2013 udgav albummet "Kommer Med Fred". Efter succesen med "Kommer Med Fred", der fik fire stjerner med på vejen fra GAFFAs anmelder Espen Strunk, er Lorenzo Woodrose nu klar med nyt materiale til Baby Woodrose.

 

 

Trentemøller, Fixion, 16. september

Fra det kommende album "Fixion" er vi er indtil videre blevet forkælet med to singler og dertilhørende virkelig flotte og dramatiske musikvideoer. Trentemøller debuterede i 2006 med det velsælgende album "The Last Resort", som han i 2010 fulgte op med "Into the Great Wide Yonder" og i 2013 med "Lost". De tre album har fået henholdsvis fem, fire og fem stjerner af GAFFA, så der er grund til at sætte forventningerne højt. Der er indtil videre ikke meget information om det kommende Trentemøller-album. Men på baggrund af de to udsendte singler, "River In Me" og "Redefine" er der noget spændende i vente. I klippet herunder kan du se den nyeste af de to singler "Redefine" og dens, til dels, frække musikvideo.

 

Vi Sidder Bare Her, RAK-MA-GAK, 16. september

Det er ikke til at sige, hvad der sker, når Jørgen Leth sætter sig til rette bag mikrofonen mellem Fridtjof Toksvig og Mikael Simpson. Men noget sker der. Jørgen Leth iagttager og karakteriserer på improvisatorisk vis alle emner mellem himmel og jord, mens Simpson og Toksvig indrammer Leths talemåder, diktion og stemme i musik.

Det startede for otte år siden med debutalbummet, der er af samme navn som trioen Vi Sidder Bare Her. Sidenhen har samarbejdet mellem Jørgen Leth, Mikael Simpson og Fridtjof Toksvig kastet yderligere to albums af sig, "Ikke Euforisk" fra 2010 og "Ingen Regning til Mig" fra 2014.

Vi Sidder Bare Her klar med sin fjerde albumudgivelse "RAK-MA-GAK", der har release den 16. september. I denne omgang er det Jørgen Leth, der har stået i spidsen for pladens tilblivelse.

I lydklippet herunder kan du høre sangen "Jeg Kan Godt Huske Hvordan Det Var At Cykle", som vil være at finde på det kommede album

 

Usher, Hard II Love, 16. september

Det er fire år siden, Usher sidst udgav albummet "Looking 4 Myself". Nu varer det dog ikke længe, før der er igen er nyt til øregangene fra Usher. Torsdag den 25. august annoncerede han hos talkshow-værten Jimmy Kimmel, at hans nye album "Hard II Love" udkommer den 16. september.

I samme ombæring løftede Usher også sløret for to af sangene fra det kommende album. Sangene, der bærer titlerne "Missin U" og "Champions" er dog ikke de første sange fra albummet, der blev afsløret. Usher har i løbet af 2016 allerede udgivet sangene "Chains", "Crash" og "No Limit", som også er at finde på det kommende album. Sangen "Champions" er også en del af soundtracket til den kommende film "Hands of Stone", hvor Usher portrætterer den tidligere amerikanske bokser Sugar Ray Leonard. 

På coveret til "Hard II Love" ser man en stenskulptur, der forestiller Usher, lavet af kunstneren Daniel Arsham. Herunder kan du høre singlen "Champions" og se coveret til det kommende album.

 

Passenger, Young As The Morning Old As The Sea, 23. september

Passenger startede egentlig med at være et band, der blev dannet af Mike Rosenberg og Andrew Phillips tilbage i 2003. To blev til fem, og kvintetten udgav i 2007 debutalbummet "Wicked Man’s Rest". Debuten fik aldrig en efterfølger, da bandet gik i opløsning i 2009. 

Mike Rosenberg tog dog bandnavnet med sig videre og har siden 2009 udgivet album og optrådt under navnet Passenger. Faktisk har han udgivet intet mindre end seks studiealbum som soloartisten Passenger, senest "Whispers II" fra 2015. Singlen "Let Her Go", der figurerede som anden single på det tredje album "All The Little Lights" i 2012, gav Passenger et internationalt gennembrud.  

Indtil videre er der udgivet hele fire singler fra det kommende album, nemlig "Anywhere", "Somebody’s Love", "Young As The Morning Old As The Sea" og "Everything". 

I klippet herunder kan du høre det seneste singleudspil fra Passenger, "Anywhere".

 

Bon Iver, 22, A Million, 30. september

Bon Iver, der dengang var et en-mandsprojekt, udgav sit debutalbum "For Emma, Forever Ago" tilbage i 2007, og efterfølgeren "Bon Iver, Bon Iver" udkom i 2011. Efter fem lange års stilhed er det amerikanske indie-folkband nu endelig tilbage med det kommende album "22, A Million". 

Allerede før albummet er udgivet, er en del opmærksomhed rettet mod de karakteristiske sangtitler, som for nogle nok vil volde lidt problemer. Track-listen til det kommende album ser ud som følger: 

01. 22 (OVER S∞∞N)

02. 10 d E A T h b R E a s T ⊠ ⊠

03. 715 - CRΣΣKS

04. 33 “GOD”

05. 29 #Strafford APTS

06. 666 ʇ

07. 21 M♢♢N WATER

08. 8 (circle)

09. ____45_____

10. 00000 Million

 

Vi er indtilvidere blevet forkælet med hele tre singler fra "22, A Million". I klippet herunder kan du høre den seneste "33 GOD".

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA