x

Fik du hørt august måneds 11 essentielle sange?

Fik du hørt august måneds 11 essentielle sange?

Vi er i gang med en ny måned, og traditionen tro kigger vi tilbage på den forgangne måneds 11 mest spændende sange. Fik du hørt dem alle? Ellers kan du nå i det i playlisten nedenfor – Miguels "Cadillac" har vi dog lagt ind som et Apple Music-link, da sangen pt. ikke er på Spotify.

 1. Tove Lo - Cool Girl

Det er to år siden, at den svenske sangerinde udgav debutalbummet Queen of the Clouds. Hendes drævende vokal virker både flabet og højtidelig på det sommerlige nummer, der er gennemsyret af tørre klap og snurrende synthlyde. Selvsikre Cool Girl er første single fra hendes andet album Lady Wood, der udkommer senere på året.

 1. deadmau5 - Saved

Saved er den endegyldigt sidste version af et nummer, deadmau5 har arbejdet på i flere måneder. Det knap 10 minutter lange nummer sætter lytteren på en himmelflugt, hvor syntharpeggioer, tunge beats og klingende lydelementer er styrkepunkt. Det er første single fra albummet We Are Friends Volume 5 (WAF005).

 1. Isaiah Rashad - Free Lunch

Rapperen og sangeren Isaiah Rashad er i stald hos pladeselskabet Top Dawg Entertainment, der også beværter Kendrick Lamar og Schoolboy Q. Han udgav sin debut-ep Cilvia Demo for to år siden, og med varslingen om et nært forestående debutalbum har han sluppet singlen Free Lunch.

 1. D.R.A.M. - Cute

Blomsterblade folder sig ud, luften er tyk af fuglesang, og kærligheden pibler frem på singlen Cute fra den amerikanske hiphop-kunstner, der brød igennem lydfladerne med Broccoli i foråret. Hans bløde vokal svælger over et skarptskårent beat, og singlen rammer ned i et krydsfelt mellem hiphoppens grovkornede rum og poppens pastelfarvede kærlighedsballader.

 1. Massive Attack feat. Hope Sandoval - The Spoils

Det er tredje gang, at Massive Attack samarbejder med Mazzy Star-sangerinden Hope Sandoval. Hendes karakteristiske, sløvsindige vokal ligger hviskende over et sørgmodigt symfoniorkester, der bliver akkompagneret af et klippefast beat. Tidligere på året udgav Massive Attack Ritual Spirit EP, og et album skulle efter sigende være i støbeskeen.

 1. Norah Jones - Carry On

Den amerikanske sangerinde er endnu en gang tilbage bag tangenterne efter udgivelserne af albums, der indeholdt guitarbaserede sange. Carry On er første single fra sangerindens kommende album Day Breaks, der udkommer til efteråret. Albummet vil, ud over nye numre, indeholde coverudgaver af blandt andet Neil Young og Duke Ellington.

 1. IRAH - Fast Travelling

Det er et drømmende, bølgende lydunivers, der folder sig ud på singlen fra den danske trio. De svulmende og bjergtagende elementer bliver båret af en stærk, kærtegnende vokal, der er kendetegnende for trioens svalende udtryk. IRAH er stødt og roligt ved at sætte deres navn på landkortet, og Fast Travelling vil være at finde på deres mini-album Into Dimensions, der udkommer til oktober. 

 1. Miguel - Cadillac

Neflix' seneste satsning er serien The Get Down, der følger en håndfuld amerikanske teenagere i senhalvfjerdsernes spæde begyndelse på hiphop. Miguel bedyrer, at himlen findes på bagsædet af hans Cadillac, og sangen indeholder stilelementer fra funk, jazz og disco, der alle var med til at brolægge vejen mod moderne hiphop. Hør sangen på Apple Music.

 1. Bon Iver -22 (OVER S∞∞N)

Det er efterhånden fem år siden, at Bon Iver (billedet) udgav sit selvbetitlede andet album. Det vakte derfor genklang verden over, da albummet 22, A Million fik offentliggjort sit udgivelsesdato, der ligger i slutningen af september. Albummet rummer flere numre med forkludrende titler, og den sjælfulde, afdæmpede 22 (OVER S∞∞N) er ingen undtagelse.

 1. De La Soul feat. Little Dragon - Drawn

Den amerikanske hiphop-trio lader drømmelandskaberne strømme på Drawn, der bliver båret af Little Dragons Yukimi Naganos fyldige vokal. Trioen selv bekender kulør i det sidste minut af nummeret, hvor sagte strygere og marchtrommer bliver erstattet af genkendelige trommeslag og rap. Singlen kommer fra den nyudklækkede udgivelse And the Anonymous Nobody..., der også byder på gæstevokaler fra Snoop Dogg, Damon Albarn og Talking Heads' David Byrne.

 1. Green Day - Bang Bang

Bang Bang tager orkestret bladet fra munden i en skarp kommentar til amerikanske masseskyderier og tidens fascination af sociale medier. Sangteksten er nedfældet som tankestrømme fra en skydegal massemorder, og brutaliteten bliver understreget af galoperende trommer og hidsige guitarstrøg. Singlen er første smagsprøve fra det kommende album Revolution Radio, der udkommer til oktober.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA