x

15 forunderlige facts om Nick Cave

15 forunderlige facts om Nick Cave

I dag er Nick Cave dagens mand i skysovs. Han har netop udgivet sit 16. studiealbum med The Bad Seeds, ”Skeleton Tree”. I den anledning får du her 15 facts om ”The Black Crow King”, som du (måske) ikke kendte til i forvejen:

1. Nick Cave blev født den 22. september 1957 i landsbyen Warracknabeal i Australien. Hans far arbejdede som engelsk- og matematiklærer på det lokale tekniske gymnasium, og moderen var bibliotekar. Faderen døde i en bilulykke, da Cave var 19 år. Han fik desuden beskeden om faderens død af sin mor, da hun kom for at kautionere ham ud af fængslet, hvor han sad inde for indbrud.

2. Cave var ikke blandt Guds bedste børn. Udover sin kriminelle ungdom er han også kendt for at have prøvet kræfter med en række euforiserende stoffer. I 1977, som 21-årig, kom det endda så vidt, at han begyndte at eksperimentere med heroin.

3. Nick Cave startede sin karriere i det australske post-punk-band The Birthday Party – tidligere kendt som The Boys Next Door. Derudover har Nick Cave både arbejdet som soloartist, været forsanger i hedengangne Grinderman og siden 1983 optrådt og indspillet sammen med sit nuværende band The Bad Seeds.

4. Nick Caves første danske koncert foregik med The Birthday Party i Saltlageret 5. marts 1983.

5. Selvom Nick Cave ikke just er verdens kønneste mand, er han populær blandt damerne. Det resulterede blandt andet i, at han i 1991 blev far til to sønner, Luke og Jethro, der ud over at have forskellige mødre, også er født på hver sin side af jorden (Astralien og Brasilien). Desuden er der kun 10 dage imellem de to sønner.

6. Hans tekster er kendetegnende ved at kredse omkring emnerne religion, død, kærlighed og vold. Fascinationen af død og vold kan i særdeleshed høres på albummet ”Murder Ballads” fra 1996. Albummet er Caves hidtil største kommercielle succes.

7. I 1996 blev han nomineret til Best Male Artist ved MTV Europe Music Awards for ”Murder Ballads”. Men Cave bad om at få nomineringen annulleret, da han ikke følte sig tilpas med konkurrenceelementet, som den slags priser lægger op til. Sidenhen har Nick Cave dog modtaget adskillelige priser for sine musikalske bedrifter.

8. Cave er gudfar til den nu afdøde INXS-forsanger Michael Hutchenches datter med det mundrette navn Heavenly Hiraani Tiger Lily Hutchence Geldof.

9. Han har datet PJ Harvey kortvarigt i midten af 1990’erne, lige inden han mødte sin nuværende kone, Susie Bick.

10. Nick Cave er gift med den tidligere model Susie Bick på 17. år. Sammen har de tvillingerne Arthur og Earl fra 2000. Arthur døde på tragisk vis i juli sidste år, da han faldt ned fra en klippe. Obduktionen viste, at han inden ulykken havde indtaget LSD.

11. Cave ser ikke meget tv, men når det sker, så er X-Files en af favoritterne.

12. Cave har tidligere udtalt, at han ønsker at opsætte en statue af sig selv i sin (efter hans mening) konservative hjemby Warracknabeal.

13. Da Nick Cave var ung, drømte han om at blive maler, og han har tidligere udtalt: “Jeg ville virkelig gerne være maler – livsstilen, og hvad jeg anså en maler for at være, fandt jeg meget attraktivt, da jeg var ung. Det solidariske aspekt i det. Men jeg dumpede på kunstskolen, så det var det… Jeg er glad for, at jeg ikke er en maler nu.”

14. Dokumentaren ”One More Time With Feeling” af Andrew Dominik havde premiere i går og omhandler skabelsen af Nick Cave and The Bad Seeds' nye album ”Skeleton Tree” samt bearbejdelsen af sorgen efter tabet af sønnen Arthur. Filmen kan både ses i 2D og 3D og er i både i farve og sort/hvid.

15. Nick Cave er også kendt for at være manden med de mange guldkorn. Fra dokumantaren "20.000 Days On Earth" fra 2014 udtaler han blandt andet: "At handle på en dårlig idé er bedre end slet ikke at handle overhovedet. For værdien af idéen bliver aldrig åbenlys, før du udfører den."

Du kan nyde musikvideoen til førstesinglen "Jesus Alone" fra det nye album "Skeleton Tree" her:


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA