x

Fotoserie: DJ Credit vinder DM i Mix for 3. gang

Fotoserie: DJ Credit vinder DM i Mix for 3. gang

DM i Mix afholdtes lørdag aften i Pumpehuset i København for 31. år i træk. Herhjemme har konkurrencen en glorværdig historie, og tidligere vindere tæller Cutfather, Soulshock, Copenhagen Scratchmasters, Static, Turkman Souljah, KCL, den forsvarende mester DJ Credit og DJ Noize, der som den eneste dansker har taget den hele vejen og vundet DMC-verdensmesterskaberne i Mix i 1996. 

Aftenen bød desuden på en såkaldt Battle of the Beats konkurrence, hvor otte producere stillede op i en knock-out konkurrence, hvor de skiftevis havde 2x60 sekunder til at levere det fedeste beats. Dommerne var DJ Phase 5, Jeppe "Jay B" Bisgaard og Juice Crew-legenden Masta Ace, hvilket må siges at være passende, for en del af præmien bestod i at få lov at levere en produktion til et nummer med Masta Ace.  

De otte deltagere var Floppykat, Banner Beats, Greggs, MA Beats, DJ Kammarad, MS Beats, Rasmus Kønig og ZEN6. Til sidst vandt Floppykat fra gruppen Natkat foran Greggs der var rejst helt fra Polen for at deltage. Masta Ace udtalte efter konkurrencen, at det særligt var et beat fra Floppykats semifinale, der gjorde, at han havde set sig lun på den senere vinder.

Selve DM i Mix konkurrencen bestod i år af seks deltagere, DJ Dimen, DJ Nååjaa, DJ TTA-ONE, DJ Needlesplit, DJ KCL samt DJ Credit. Her får hver deltager seks minutter til at vise hvad han – eller hun – har af skills på to pladespillere og en mixer. De seneste år er det blevet tilladt ud over vinyl at bruge tracker-programmer som Serato, men det er ikke et krav. Til at bedømme det var en stribe tidligere mestre indkaldt som dommere nemlig DJ Diverze, DJ Ugerløse, DJ Knud, DJ Unique og DJ Noize

I konkurrencen imponerede debutanten DJ Nååjaa fra Glasuren på Kulturen med et sæt, hvor han udelukkende brugte vinyl, smadrede en P Diddy skive og powerscratchede til den store guldmedalje. Veteranen DJ Needlesplit der er kendt for et underholdende show, brillerede i år med røgmaskine, grilllåg og et ekvilibristisk scratch med grillhandske (!) Desværre var hans runde noget kort. Der var på forhånd lagt i ovnen til at vinderen fra 2013, KCL skulle gå i kødet på den forsvarende mester. Hun startede som lyn og torden med avancerede teknikker og afsluttede med passende "Mama said knock you out". DJ Credit svarede igen fra samme skuffe, og han tog os allesammen med til "Funky Town" med et opfindsomt, melodisk og hæsblæsende sæt. 

Efter votering fra dommerne så resultatet således ud: 

Vinder: DJ Credit
Runner-up: DJ Nååjaa
3. plads: DJ Needesplit
4. plads: DJ KCL. 

Der var blot et enkelt point mellem 3. og 4. pladsen, mens førstepladsen til DJ Credit aldrig var truet på dommernes papir. Dermed vandt mesteren fra Næstved DM i Mix for 3. gang og skal til London den 24. september for at kæmpe for de danske farver i DMC Verdensmesterskaberne. 

Mellem konkurrencerne var der shows fra Machacha og DJ Jett samt Al Agami og Phase 5. Aftenen sluttede af på fornemste vis, da Masta Ace indtog scenen bakket op af ingen ringere end vores egen verdensmester i mix, DJ Noize. De to legender tog os på en fantastisk tur gennem Masta Aces lange karriere, der startede med albummet "Take A Look Around" fra 1990 og stadig lever højt med "Falling Season" der udkom denne sommer. De arbejede fantastisk sammen, og alt helt fra "Music Man" til "Take A Walk" blev leveret med overskud og et smil på læben til et publikum, der kunne gå mætte hjem efter en lang aften i Pumpehuset.

Den 31. årgang af DM i Mix var en god årgang.     

NB: Se kæmpe galleri fra aftenen ved at klikke på billedet ovenfor.

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA