x

Guide: Her er weekendens 11 essentielle koncerter

Guide: Her er weekendens 11 essentielle koncerter

Weekenden nærmer sig med hastige skridt, og det er på tide at kaste et blik i koncertkalenderen. De kommende dage byder nemlig på spændende koncertoplevelser i rigt mål. Klik på kunstnernavne for yderligere information og links til billetsalg.

 

TORSDAG DEN 22. SEPTEMBER

København

Ben Harper, Falconer Salen

Sidste gang amerikanske Ben Harper & The Innocent Criminals aflagde musikalsk visit i Danmark var i 2004 til Roskilde Festival. Nu vender orkesteret tilbage til et glædeligt gensyn, når de gæster Falconer Salen den 22. september. Genremæssigt spænder Ben Harper bredt og på tværs af genrer, herunder rock og soul krydret med r&b-rytmer. Tidligere på året udgav han sit 13. album med titlen "Call It What It Is", som er det første i ni år med bandet The Innocent Criminals. GAFFA har for nylig fået en snak med den karismatiske performer. Interviewet kan læses her.

 

 

Klub 27, Huset-KBH (spiller også i Studenterhuset Odense 23. september og Radar, Aarhus 24. september)

Den danske garagerock-duo Klub 27, som består af Christian Guldborg Skotte og Haruna James Wasajja, udgjorde en af de i alt tre vindere af sidste års KarriereKanonen. Duoen kan i weekenden opleves live, når de deler ud af deres ungdomsenergiske 60’er-psykedeliske rock blandet med rap-flow. Sidste år spillede Klub 27 til Spot Festival, hvor GAFFAs Rasmus Espersen begejstret udtalte: "Jeg ønsker dem bestemt ikke døde, men skulle de kradse af i den famøse alder af 27 år, så har de potentialet til at komme i den legendariske klub, som de har taget navn efter". Læs anmeldelsen her. Tidligere på året udgav makkerparret musikvideoen til deres første officielle single "Klub 27", som har Raske Penge på gæstevokal. Se den herunder:

 

Vi Sidder Bare Her, Aveny-T (turnépremiere, fortsætter hver dag weekenden ud)

Den bemærkelsesværdige gruppe Vi Sidder Bare Her, som består af Jørgen Leth (spoken word), Mikael Simpson og Frithjof Toksvig, kan fra i aften opleves på Aveny-T, hvor de indleder deres efterårstour. Når Jørgen Leth sætter sig til rette bag mikrofonen, iagttager og karakteriserer han på improvisatorisk vis alle emner mellem himmel og jord, mens Mikael Simpson og Toksvig indrammer Leths stemme med deres musik. Trioen debuterede for snart otte år siden med albummet "Vi Sidder Bare Her" og udgav deres fjerde album med titlen "RAK-MA-GAK" den 16. september. "RAK-MA-GAK" arbejder konceptuelt med temaet efterår og undersøger, hvad årstiden bringer med sig af følelser og sindstilstande. I forbindelse med den kommende plade tager Vi Sidder Bare Her på en dansk turné, der indledes i aften på Frederiksberg.

 

Annika Aakjær, Viften (spiller også Musikkens Hus, Aalborg 23. september og Train 24. september)

Efter seks års pladepause udgav den danske sangerinde og sangskriver Annika Aakjær sit tredje studiealbum "Lykkens Gang" tidligere på året. Produktionen af albummet, som er skabt i samarbejde med den svenske producer Johan Eckeborn (Jonathan Johansson m.fl.), er fokuseret omkring den særlige skandinaviske poplyd. På tekstsiden viser Annika Aakjær sig fra en mere personlig vinkel, og musikalsk kredses der i højere grad om den gode melodi og det opløftende omkvæd. Du kan høre det nye materiale, når sangerinden gæster Viften torsdag.

 

Aarhus

Newbees Festival, Studenterhus Aarhus (fortsætter fredag)

Den 22. og 23. september kan du opleve den aarhusianske Newbees Festival, hvor publikum vil få fornøjesen af nogle af de bedste upcoming danske navne. Formålet med festivalen er at give en række bands muligheden for at nå et nyt og større publikum, og at give publikum chancen for at høre ny dansk musik i en professionel ramme. Igennem årene har festivalen haft besøg af nogle af de helt store danske navne, før de fik deres gennembrud – heriblandt Quadron, Ulige Numre, The Minds of 99 og The Rumour Said Fire. Festivalen er ikke genrebestemt og præsenterer dermed alt fra folk til hård rock. I år kan du opleve blandt andre Jærv, Farveblind, Irah, Bleach Blondes og Gothenburg Gadjos. Se det fulde program på festivalens hjemmeside.

Herunder kan du lytte til nummeret "Recognizer" af bandet For Akia, som du også kan nyde til festivalen:

 

Aalborg

Baby in Vain, turnépremiere (billedet, spiller også på Radar i Aarhus 23. september og Godset i Kolding 24. september)

Den 22. september spiller den danske all-girl trio Baby in Vain i Studenterhuset i Aalborg, hvor de indleder deres turné med Electric Elephants som opvarmning. Baby in Vain blev dannet i 2010, og selvom de ikke har voldsomt mange års erfaring i rygsækken, lider deres musik bestemt ikke under det. Bandet spiller grunge og indie-inspireret guitar-baseret rock, og deres lyd giver automatisk associationer til Seattles grungescene i starten af 90'erne. Trioen optrådte til Fredagsrock Festival i Tivoli i 2013, hvor GAFFAs Sara Elisabeth Nedergaard gav koncerten seks ud af seks stjerner.

  

FREDAG DEN 23. SEPTEMBER

Aarhus

Aarhus Reggae Festival, VoxHall (fortsætter lørdag)

I weekenden den 23.-24. september er der reggae for alle aldre i Smilets By, når VoxHall stiller lokaler til rådighed til årets reggae-festival. Om fredagen er der dancehall på programmet under titlen "Live Dancehall", hvor navne som MwakenyaPeppery, Karamanti og Pharfar vil få fyret godt op under reggaefesten. Lørdag er tilegnet roots reggaebeatet med titlen "Preserving Reggae", hvor tempoet skrues lidt ned, og navne som Sheldon Senior, Phil Watkis, Jahcub & The Chosen Ones og Love Marley Band vil spille autentisk old school reggae. Om lørdagen vil der endvidere være et udendørs akustisk reggaejam fra kl. 17:00 med navne som Katinka, Choco, Odeth og Sue lige udenfor VoxHall.

 

Esbjerg

Rumpistol featuring Ane Trolle, Konfus (spiller også på Atlas i Aarhus 24. september) 

Tidligere på året teamede den danske elektroniske kunstner Rumpistol sammen med sangerinden Ane Trolle, da de udgav singlen "Eyes Open Wide". Nummeret markerede startskuddet på en lille eksklusiv turné for de to kunstnere, som begge besidder en legesyg og eksperimenterende tilgang til musikken. Koncerterne vil hovedsageligt bestå af Rumpistol-numre med Ane Trolle på vokal, Rumpistol på diverse elektronik og Anders Fillipsen på keyboard. Som opvarming kan du lytte til makkerparrets nummer herunder:

 

LØRDAG DEN 24. SEPTEMBER

København:

King Crimson, Falconer Salen (spiller også 23. september, men den koncert er udsolgt)

King Crimsons guitarist og bagmand Robert Fripp vender langt om længe tilbage med sin seneste inkarnation af rock-bandet, som gæster Falconer Salen i København den 24. september (og dagen før, men den koncert er udsolgt). Bandet var et af de mest banebrydende navne i slut-60'ernes progressive rockbølge. Deres debutalbum "In the Court of the Crimson King" fra 1969 kickstartede den gyldne æra inden for progressiv rock, og albummet figurerer stadig på "verdens bedste plader"-lister. Lyt til det forførende og atmosfæriske nummer "Moonchild" fra bandets debutalbum:

 

Mitski, Loppen

Den amerikansk-japanske indie-rocksangerinde Mitski kan opleves lørdag den 24. september, når hun gæster Loppen i København. Indtil videre har hun udgivet fire studiealbum, hvor det sidste, "Puberty", udkom i juni i år. Ligesom titlen indikerer, danner pubertetens skrøbelighed og forvirring rammen om sangene, man finder på albummet. Med en kønspolitisk dagsorden og en god portion selvironi vil Mitski tage publikum med ud i både sfærisk vokalpræstation og klassisk, rå indie-rock.

 

SØNDAG DEN 25. SEPTEMBER

København:

Le Butcherettes, Loppen 

Sidst på ugen kan du få fornøjelsen af den mexicanske garage-punk-gruppe Le Butcherettes, når de besøger Loppen i København. Med den karismatiske vokalist/guitarist/pianist Teri Gender Bender i front, er bandets energiske numre og liveoptrædener blevet sammenlignet med Karen O, Patti Smith, PJ Harvey og Bikini Kill. I 2015 udgav de deres tredje album "A Raw Yotuh", som har minoriteters kamp i samfundet og personlig og social undertrykkelse som tema. Lyt til nummeret "Shave The Pride" fra det nye album herunder:

 

En koncert, vi ville have anbefalet, hvis den ikke var udsolgt:

Birdy, Vega, 25. september


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA