x

Guide: Her er weekendens 11 essentielle koncerter

Guide: Her er weekendens 11 essentielle koncerter

Weekenden er så småt ved at nærme sig, og som sædvanlig har vi fundet de kommende dages 11 essentielle koncerter, som du ikke må gå glip af. Klik på kunstnernavne for link til billetsalg og yderligere information.

TORSDAG DEN 6. OKTOBER

København:

Chinah, Store Vega (spiller også på Kulturmaskinen, Odense 7. oktober og Radar, Aarhus 8. oktober)

Den københavnske r&btrio Chinah, bestående af Fine Glindvad (vokal), Simon Lauridsen (guitar) og Simon Andersson (keyboard), indleder i aften deres mini-tour med et besøg i Store Vega. I sommeren 2015 oplevede det danske band bemærkelsesværdig fremgang, idet deres debutsingle "Away From Me" på rekordtid opnåede to millioner streams. I februar udgav trekløveret deres debut-ep "Once The Lights Are On", som modtog fem stjerner af GAFFAs Rosa Louise Stilgren med konklusionen: "Chinah beviser, at de er hypen værd på deres debut, der er stilstikker og melodiøs." Læs hele anmeldelsen her. 

Giv "Away From Me" et lyt herunder:

 

Roxy Jules, KB18

Julie Runa, som går under kunstnernavnet Roxy Jules, kan i aften forkæle publikum med splinternye sange fra sit kommende album, som i aften for første gang vil kunne høres live. Den danske sangerinde lader sig musikalsk inspirere af bands som Sonic Youth og My Bloody Valentine. Hun debuterede med albummet "Roxy Jules" i 2011 og var to år efter klar med efterfølgeren "Roxy Jules II". Den 21. oktober udkommer hendes tredje album "Roxy Jules III", og i aften afholdes albummets relasefest på KB18.

 

Aarhus:

Choir of Young Believers, VoxHall (spiller også på Gimle, Roskilde 7. oktober og Vershuset, Næstved 8. oktober)

Choir of Young Believers debuterede i 2008 med albummet "This Is For The White In Your Eyes", som GAFFAs Ole Rosenstand Svidt kvitterede for med fem flotte stjerner. De etablerede sig for alvor som et navn, da deres "Hollow Talk" blev brugt som temasang til den dansk/svenske dramaserie "Broen" i 2011. Samme nummer blev senere fortolket af den amerikanske sanger Josh Groban i 2013. Efter en turbulent periode i 2013 blev gruppen opløst, men gendannet senere med nye medlemmer, dog stadig med frontmand Jannis Noia Makrigiannis i spidsen. Nu er de tilbage med en ny, eksperimenterende lyd, som de fremviser i deres nyeste album "Grasque", der udkom i februar i år. Det er dermed en ny udgave af Choir of Young Belivers, som du kan opleve til aftenens koncert.

 

De Efterladte, Radar (spiller også i Kulturhuset Islands Brygge 8. oktober)

De Efterladte, bestående af Michael Lund (musiker og komponist) og Peter H. Olesen (vokalist og tekstforfatter), udgav i september deres tredje album "Adjø Tristesse" efter en tre-årig lang pause. Duoen debuterede med "Traditionen Utro" i 2011 og udsendte to år senere det kritikerroste "Alvorsord og Etagevask". Deres nye album består af både lavmælte og højstemte sange, og der anvendes analoge keyboards, såsom synthesizer og omnichord, mens guitaren stadig er markant i lydbilledet som melodibærende instrument. Der er tale om en underspillet stemningsmusik, som hellere vil indfange lytteren med små, diskrete virkemidler end med bombast og højtråben. Albummet høstede fem stjerner af GAFFAs Jan Opstrup Poulsen med ordene: "Adjø Tristesse emmer af skjult skønhed og sange, der styrker en i troen på, at livet trods alt er godt, hvis vi blot husker at se og leve det." Læs hele anmeldelsen her.

 

Odense:

Phono Festival, FAF-Bygningen (fortsætter fredag og lørdag)

Dette års elektroniske Phono Festival løber af stablen den 6.-8. oktober i FAF-Bygningen i Odense. Programmet tæller i alt 23 artister og er et miks af danske såvel som udenlandske upcoming-navne. Eksempelvis vil du kunne opleve danske The Lake Radio, Anden Enhed, Mute State og Central. Af engelske artister får festivalen besøg af blandt andre Brassfoot & Lord Tusk, som tidligere har udgivet musik sammen i form af 2012-vinylen "Space Invaders", og den skotske dj, vinylentusiast og pladeselskabsejer, Mother, som er blevet tilføjet programmet som årets resident dj.

Besøg festivalens hjemmeside for billetter og det fulde program.

Herunder kan du lytte til "Mudafossil" af Ash Koosha, som du også kan opleve til festivalen:

 

FREDAG DEN 7. OKTOBER

København:

Daughter, Falconer Salen

Det britiske indiefolk-band Daughter debuterede i 2013 med albummet "If You Leave" i 2013 og udgav i januar deres andet album "Not to Disappear". Nu er de klar til at indtage Falconer Salen med deres smukke fortællinger om livet, kærligheden og alt derimellem. Foruden Elena Tonra består gruppen af den franskfødte trommeslager Remi Aguilella og den schweiziske guitarist Igor Haefeli. I kølvandet på udgivelsen af albummet gav Daughter koncert i Danmark tidligere på året i et udsolgt Store Vega, hvor GAFFA kvitterede med fem stjerner og beskrev koncerten som en "tryllebindende musikalsk oplevelse, der på ganske æstetisk facon fik budt publikum inden for i Daughters smertelige, smukke univers." Læs hele koncertanmeldelsen her.

 

The Mountains, Vega

Trekløveret The Mountains så dagens lys, da Michael Møller, som er kendt fra indierock-bandet moi Caprice, tilbage i 2013 gik sammen de to producerbrødre fra The William Blakes, Fridolin og Frederik Nordsø, om at skabe et nyt musikalsk projekt. I løbet af 2016 har gruppen udsendt to ep'er med hver tre numre, som temamæssigt alle kredser om forandringer. Under indspilningsprocessen opstod ideen om at bryde med albumformatet og redefinere udtrykket: "Man kun skal forholde sig til tre numre ad gangen med tre måneders mellemrum. Dels fordi vi er glade for de her numre. Men også for at give numrene deres eget fokus. Så man ikke får 11 numre på en dag". Læs resten af GAFFAs interview med Michael Møller her. 

The Mountains har dog siden skiftet mening og udgiver på koncertdagen 7. oktober alligevel et nyt album, "When We Were Kings", med både nye sange og numre fra de to ep'er.

Nedenunder kan du lytte til de nye numre fra den første ep "Horizon": 

 

 

Odense:

Søren Juul, Studenterhuset (spiller også på Walthers Musikcafé i Skanderborg 8. oktober og Ideal Bar i København 9. oktober)

I 2013 debuterede han under navnet Indians med albummet "Somewhere Else", som fik seks ud af seks stjerner af GAFFAs Pelle Sonne Lohman. Nu er elektropop-kunstneren Søren Juul tilbage med sit andet album "This Moment", som udkom i juni og er den første udgivelse i hans eget navn. Albummet er en dybt personlig overlevering af Søren Juuls liv de sidste tre år og er et opløftende og forløsende værk, hvor de dybtfølte lydlandskaber når helt nye højder. Om den nye plade skriver GAFFAs Ole Rosenstand Svidt: "Det er drømmende, let melankolsk popmusik, hvor Søren Juuls lyse og klare stemme tager lytteren ved hånden og fører denne gennem smukke lydlandskaber med en gennemgående stemning af fred og harmoni." Læs hele anmeldelsen her. Når Søren Juul tager på turné med sit nyeste album, bringer det ham til fem danske byer, og turnéen indledes fredag aften på Studenterhuset i Odense.

 

 

Aalborg:

Baby Woodrose, Studenterhuset (spiller også på Posten i Odense 8. oktober)  

I september udgav det danske rockband Baby Woodrose deres syvende album "Freedom" og er nu klar med en række koncerter, hvoraf den første spilles fredag aften på Studenterhuset i Aalborg. Udgivelsen af det nye album markerer en pause på fire år siden 2012s "Third Eye Surgery". Pausen skyldes, at frontmand Lorenzo Woodrose ved siden af Baby Woodrose også er forsanger i Spids Nøgenhat. Der er lagt op til en fest, når Baby Woodrose giver den gas på Studenterhuset, hvor der vil deles ud af materiale inspireret af 1960’er og 1970’ernes psykedeliske rock.

Det nye nummer "21st Century Slave" omhandler overvågningstematikken, hvor Woodrose illustrerer det at føle sig som en slave af tidens teknologi. Se musikvideoen herunder:

 

Pernille Rosendahl, Musikkens Hus

Vær med til at byde Pernille Rosendahl velkommen hjem, når hun deler ud af sine dybtfølte sange fra debutalbummet med udsigten til Limfjorden som en unik ramme for en bevægende aften. Vi kender Pernille Rosendahl fra Swan Lee og The Storm, men denne gang kan man få fornøjelsen af at opleve sangerinden solo. I april udgav hun sit debutalbum "Dark Bird", som GAFFAs Jan Opstrup Poulsen blandt andet skrev følgende om: "Melodierne er helt stilrene og lidt kølige i deres dæmpede kompositioner, der bygger på en lækker r&b og en trippende elektronisk gang." Læs hele anmeldelsen her.  I går kunne vi oplyse, at Pernille Rosendahl har tænkt sig at inkorporere et nyt tiltag i sine koncerter, idet hun vil udvide musikoplevelsen med talks inden koncerten. Du kan læse mere om konceptet her. Fredag vil Rosendahl indlede aftenen med en samtale med museumsdirektør og bestyrelsesformand for Statens Kunstfond Gitte Ørskov.

Lyt til et af de nye numre fra soloalbummet herunder:

 

LØRDAG DEN 8. OKTOBER

København:

Goat + Josefin Öhrn & The Liberation, Den Grå Hal

Svenske Goat er et af Nordens mest særegne og udefinérbare musikalske bekendtskaber, som med afstikkere til world, psykedelisk rock, afrobeat og voodoo-ritualer indtager en særlig plads i musikken. De debuterede i 2012 med "World Music" og har siden haft en evne til få traditionelle rockinstrumenter til at lyde alt andet end traditionelt. De maskerede stammerockere kan opleves live, når de gæster Den Grå Hal i selskab med svenske Josefin Öhrn og hendes band The Liberation. Sidste år udgav Josefin Öhrn debutalbummet "Horse Dance", som GAFFA kvitterede for med fem flotte stjerner og konklusionen: "Det er lovende, ligefremme sange, der også indeholder rockhjerte og sjæl, som gøder jorden for, at fremtidige udgivelser kan vokse helt ind i den helt lækre, spacede svenske kunstnerhimmel." Læs hele anmeldelsen her.

 

En koncert, vi ville have anbefalet, hvis der ikke var udsolgt:

PJ Harvey, Falconer Salen, 9. oktober

 

 

 

 

 

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA