Elbanovic vinder DM i Freestyle Rap

Elbanovic vinder DM i Freestyle Rap

http://100pnh.dkDa MC's Fight Night tidligere på året meldte ud at de holder pause på ubestemt tid, opstod der et tomrum, for de kompetente rap-kombatanter til at krydse verbale klinger. Her greb DM i Freestyle Rap bolden, og på rekordtid blev der stablet en konkurrence på benene, der kan føre traditionen videre.  

Efter et auditionshow i starten af oktober var feltet med 16 finalister skal til finalen i Den Grå Hal på Christiania lørdag aften. En udsolgt sal kunne bevidne et show uden boksering og nummerpiger, men med ligeså mange improviserede rim og hårdtslående punchlines som vi er blevet vant til gennem årene. 

Med et tårnhøjt niveau blev der virkelig kæmpet om sejren i samtlige battles. da vi nåede til semifinalen skulle konkurrencens darkhorse, den unge Elias Orwell møde Lillebror, der tidligere på aftenen havde slået publikumsfavoritten Pelle ud. Til sidst trak Elias det længste strå og stod klar til at møde vinderen af den anden semifinale mellem Janus Forssling og den regerende MC's Fight Night-champ, Elbanovic. Efter et brag af en ultratæt battle, måtte Janus se sig slået ud af Elbanovic, der formåede konstant at hæve sit niveau aftenen igennem.

Inden finalen blev prisen for Det gyldne minut overrakt, hvor en battler blev præmieret for at have leveret den foreløbigt bedste runde. Denne gik til Janus Forssling, der over emnet "Harry Potter" havde fået Den Grå Hal op at flyve med mørke besværgelser og på imponerende vis formåde at skabe spontane ordspil ud af det bare ingenting.

Finalen i konkurrencen var en intens affære og et tændt publikum kunne bevidne to rappere der gik til stålet. Darkhorsen Elias Orwell rimede flot og avanceret men den rutinerede Elbanovic bevarede det kølige overblik. Da den tidligere vinder af DM i Juniorskak endda på utrolig heldig vis fik emnet skak serveret fra emnegeneratoren, stod det klart at lå til at blive hans aften. Til sids kunne konferencieren Michael Jøden erklære, at med dommerstemmerne 3-0 blev vinderen af DM i Freestyle Rap 2016 - Elbanovic.

Dermed sluttede en velarrangeret og velafviklet konkurrence, der forhåbentlig bliver det første i rækken af årlige freestylearrangementer. Alt overskud fra arrangementet gik i øvrigt ubeskåret til nødhjælpsorganisationen 100procentnødhjælp, så det var på alle måder en win-win aften. I den kommende tid vil der blive lagt lyd og video op fra arrangementet. Det kan man følge på Facebook og vil man se mere til Elbanovic har han just udsendt video til nummeret Oraklet fra Delfi, der kan ses nedenfor.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA