x

Popkomm: Q&A med Mike Batt

Popkomm: Q&A med Mike Batt

Klokken er 14.30 i den store lyse Medialounge i mediedelen af Popkomm-festivalen, da der blændes op for en halv times spørgsmål og svar med britiske Mike Batt. For den ældre generation er han kendt som singer-songwriter gennem mere end 30 år og for sin tid i det succesfulde band The Wombles.

For den yngre er han manden bag en af britisk musiks største succeser de seneste år, Katie Melua. Og det var netop dagens samtaleemne, hvordan et lille selskab som Batts Dramatico har skabt en verdensstjerne som Mehlua i denne svære tid for branchen.

Dramatico blev skabt med henblik på at udgive Batts egen musik, men den aldrende sanger fik lyst til at udvide, og begyndte at lede efter nye kunstnere. Han faldt over Katie Melua - skrev hende en række sange - og forsøgte at skaffe en deal med et af de store selskaber. De var alle begejstrede, men ingen signede hende, og så valgte Batt at gøre det hele selv.

Hvordan han præcist bar sig ad, blev vi dog ikke specielt meget klogere på i løbet af den halve time. I stedet fortalte Batt anekdoter fra sin karriere, og gravede den gamle traver om at lære af sine fejl som iværksætter frem. Derudover fyrede Batt en bredside af mod den britiske regering, der overvejer at nedsætte den tid, musik og kompositioner er ophavsretligt beskyttet. Batt ville - ikke overraskende - foretrække, at perioden var uendelig. Desværre var den kvindelige spørger. Tamare Conniff, tilsyneladende helt enig og pointerede: "at det jo heller ikke er kunst, hvis man tager et eksisterende stykke musik og masher det op". Og så var den ellers temmelig interessante debat lukket.

Batts væsentligste pointe var, at man bør opprioritere A&R-delen (den kunstneriske ledelse, red.) på pladeselskaber, for har man et godt produkt, er marketing-delen så meget lettere. Banalt, men ikke uvæsentligt. Desværre fik vi aldrig indblik i, hvordan det er lykkedes Batt at skabe det succesfulde label Dramatico, og igen virkede Batts pointer om, at der stadig er masser af salg i musik, især det fysiske salg, sådan set blot som en nøgtern konstatering oven på Katie Meluas enorme succes. En succes, Batt desværre ikke fik overbevist om er resultatet af en speciel strategi, men mere tilfældigheder, hemmeligheder, og måske - måske ikke - en dygtig kunstner eller to.

Popkomms hjemmeside


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA