x

Guide: Her er weekendens 11 essentielle koncerter

Guide: Her er weekendens 11 essentielle koncerter

Weekenden nærmer sig med hastige skridt, og det er på tide at kaste et blik i koncertkalenderen. De kommende dage byder nemlig på spændende koncertoplevelser i rigt mål. Klik på kunstnernavne for yderligere information og links til billetsalg.

 

TORSDAG DEN 17. NOVEMBER

København:

Vegas New Crush Vol. 3, Vega

Vega og Beatbox Entertainment er for tredje år i træk klar med et program, der præsenterer fem nye, internationale kunstnere, som forventes at præge hitlister, festivaler og koncertplakater det kommende år. Du kan opleve Ten , Margaret Glaspy, Jamie Isaac, Rein og Shells. Du kan læse mere om arrangementet og de forskellige kunstnere i artiklen her

 

Love Shop, Vega (FÅ BILLETTER) - (Spiller også på Tobaksgaarden i Assens den 18. november og Gazzværket, Aabenraa den 19. november)

Efter 25 års jubilæumsfejringen sidste år med best of-album og bog, en lang forårsturné og en aktiv sommer med blandt andet koncerter på Grøn Koncert – for første gang – fremstår Love Shop mere spilleglade end længe. Deres spilleiver har resulteret i en efterårsturné, der for en uge siden bragte dem til Train i Aarhus. Koncerten blev anmeldt til fem stjerner under overskriften "Aldrig trætte, aldrig mætte". Gruppen har adskillige gange fået fem stjerner live af GAFFAs anmeldere, så også de kommende koncerter bliver hel sikkert noget at se frem til.

 

Koncertperformance: Frådseri, Koncertkirken, Blågårds Plads (spiller hele weekenden)

Denne koncertperformance er formet over den femte af De Syv Dødssynder: frådseri. I koncerten vil det være muligt at opleve den japanske pianist og performer Eriko Makimura, der begyndte at spille klaver allerede som 2-årig og er uddannet pianist fra Kyoto City University of Arts and Music og senere Universität der Künste Berlin, sanger og sangskriver Marie Fisker, danser og performancekunstner Nana Francisca Schottländer og forfatter Sigrún Gudbrandsdóttir. Alle bidrager med værker skabt specifikt til "Frådseri". 

 

 

FREDAG DEN 18. NOVEMBER

København:

How To Dress Well, Rust

Filosofi-forsker Tom Krell er manden bag How To Dress Well, det noget utraditionelle r&b-projekt med Krells falsetstemme som et centralt element. Den stille sanger er netop aktuel med sit fjerde studiealbum "Care", der udkom den 17. oktober, og det er i denne forbindelse, han lægger vejen forbi København. Tilbage i 2014 gæstede han Lille Vega, hvilken blev tildelt fem stjerner af GAFFAs anmelder under overskriften "Storslået musikalsk og cinematik oplevese"

 

LØRDAG DEN 19. NOVEMBER

København: 

Stine Bramsen med gæster, Operaen

Koncerter i Operaen afholdes i forbindelse med velgørenhedsarrangementet Music For Dignity, der afholdes af hjælpeorganisationen Dignity. Målet er at hjælpe torturramte flygtninge. Sangerinden har tidligere annonceret, hvem hun tager med sig på scenen til velgørenhedskoncerten, og paletten byder på tre markante danske artister. Stine Bramsen har annonceret, at hun med sig som gæster tager sangerinden Oh Land, den elektroniske rap-gruppe Benal og sanger og P3 Guld-vinderen Karl William. Sammen vil de fire kunstnere fremføre musik med hinanden, som ikke tidligere er set.

 

The Attic Sleepers, Jazzhouse

Den alternative folkduo udgiver i marts 2017 deres debutalbum, som bliver det første udspil siden ep'en "Lanquin" fra 2015. Sidstnævnte ep kastede blandt andet singlen "Airport" af sig, en sang som i 2015 var årets mest spillede sang på P6 Beat. Af The Attic Sleepers kan man forvente et rendezvous mellem et elektronisk pulserende univers og et rustikt akustisk lydbillede. Nogle sange er draperet i en organisk instrumentering med trompeter, klaver og violin, hvorimod andre numre indeholder et langt mere sfærisk scope med bredt anlagte synths og flødeagtige pads i fokus.

 

John Scofield, DR Koncerthuset

Den amerikanske jazz-rock-guitarist har været og er fortsat en af de vigtigste stemmer i moderne jazz. Ligesom sin gamle arbejdsgiver, Miles Davis, er Scofield umulig at sætte i bås, da hans musikalske nysgerrighed har ført ham ind og ud af mange musikalske sammenhænge. Melodisk er han bluesfunky, som var han vokset op i en blanding af New Orleans og Chicago, og han lægger sig yderligere op ad et af sine største forbilleder, guitar-maestro Jim Hall. På nuværende tidspunkt er John Scofield aktuel med sit seneste album "Country For Old Men", hvor han undersøger sine country-rødder i form af klassiske kompositioner fra legender som Dolly Parton, Merle Haggard, George Jones og Hank Williams.

 

Aarhus:

RECession Festival, Radar

RECession har før i tiden strakt sig over flere dage, men i år vil arrangementet forløbe som en minifestival over en aften på det aarhusianske spillested Radar med i alt fem bands, der genremæssigt spænder fra poetisk folk til eksperimenterende instrumentalmusik, synthflader og psykedelisk rock. I år kan man opleve Lucky Moon (alias Christian Hjelm og Sarah Hepburn), Papir, Undergrünnen, Total Heels og Yune. Du kan læse mere om de fem bands her

 

Irah + Clarissa Conelly, Tape

Københavnske Irah har i løbet af det sidste års tid oplevet stor succes i den danske undergrund med deres intense og smukke koncerter. Trioen består af Stine Grøn med den sfæriske vokal, Adi Zukanovic og Oliver Laumann, der spiller alternativ pop inspireret af traditionel ceremoniel musik og moderne melodisk sangskrivning. 

Den aarhusianske singer/songwriter Clarissa Connelly udgav sidste år sin debut på det aarhusianske båndlabel Brystet. Connellys sange ligger i et spændingsfelt mellem elektronisk musik og soveværelsespop, der bliver personliggjort ved hendes særegne, dybe røst og øre for fængende vokalharmonier.

 

SØNDAG DEN 20. NOVEMBER

København:

Bring Me The Horizon, Falconer Salen 

Det populære band Bring Me The Horizon (billedet), der i sommer væltede Arena på Roskilde Festival, kommer tilbage til Danmark og spiller i Falconer Salen den 20. november. Gruppen har gradvist rykket sig fra at være et metalcoreband til at vise blødere sider af sig selv. Bandet fokuserer i større grad på sangskrivningen og har udvidet deres sound med kor og mere klassiske elementer. De begyndte at inkorporere elektroniske passager, akustisk klimpren, ominøse keyboards og orkestrale elementer i deres musik og er blevet mere og mere populære.

 

Hinds, Vega

De fire charmerende, spanske kvinder – Carlotta, Anna, Ade og Amber – gæstede dette års Apollo Scene på Roskilde Festival, hvor de spillede op til fest med deres egen moderne take på 60'er garagerock. Nu kan de atter opleves i Danmark, når de gæster det københavnske spillested Vega. Deres koncert på årets Roskilde Festival fik næsten GAFFA-anmelder Peter Ramsdal til at rødme, give fire stjerner og sige: "Hvad Hinds ikke har i musikalsk ekvilibrisme, har de til gengæld til fulde i charme, kækhed og spilleglæde." Du kan læse anmeldelsen her.

Den unge gruppe udgav i januar i år deres anmelderroste debutalbum "Leave Me Alone", som er fyldt med trommer, legende guitarspil og en livsglædesmittende lyd.

 

Koncerter vi ville have anbefalet, hvis de ikke var udsolgte:

Tom Odell, Vega, den 19. november

Whitney, Vega, den 20. november


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA