x

Guide: Her er weekendens 11 essentielle koncerter – flere er afskedskoncerter

Guide: Her er weekendens 11 essentielle koncerter – flere er afskedskoncerter

Weekenden nærmer sig med hastige skridt, og det er på tide at kaste et blik i koncertkalenderen. De kommende dage byder nemlig på spændende koncertoplevelser i rigt mål - særligt med en række afskedskoncerter. Klik på kunstnernavne for yderligere information og links til billetsalg.

 

TORSDAG DEN 24. NOVEMBER

København:

Killing Joke, Pumpehuset (FÅ BILLETTER)

Et engelsk kultband, hvis fremsynede blanding af industrielle synthesizers, aggressive guitarer og elektroniske technorytmer har inspireret ikke så få bands i metal- og punkverdenen siden den selvbetitlede debut fra 1980. I aften gæster de Pumpehuset til, hvad der forventes, at blive et brag af en fest. 

 

Schoolboy Q, Vega (FÅ BILLETTER)

Westcoast-rapperen Schoolboy Q gæstede første gang Danmark i 2014, hvor han udsolgte både Train i Aarhus og Vega i København. Nu er den hårdslående hip-hopper tilbage på dansk jord, når han i aften gæster Vega. Anmeldelsen af koncerten i Vega fra 2014 blev afrundet således, hvorfor vi særligt glæder os til endnu et gensyn: "Skal man konkludere noget, var Schoolboy Q Oxymoron Tour en demonstration af hans ubetingede talent for at rappe, både på plade og på scenen."

 

Sorte Firkant Festival, Nørrebro

Sorte Firkant Musikfestival ser for første gang dagens lys, når festivalen skydes i gang i dag. Spillestederne Stengade, Koncertkirken på Blågårds Plads, Støberiet og Caféen Sorte Firkant i Blågårdsgade på Indre Nørrebro i København har det til fælles, at de ligger inden for Den Sorte Firkant – betegnelsen for det geografiske område, som grænses af Nørrebrogade, Peblinge Dossering, Jagtvej og Åboulevard - og heraf navnet. På festivalen kan man blandt andet opleve Jan Sneum, Dans Dans, Kristian Harting, Hey Way, Bug Chaser, det canadiske 80'er-band Men Without Hats og mange flere. Du kan se det fulde line-up i artiklen her

 

FREDAG DEN 25. NOVEMBER

København: 

Jonathan Johansson (billedet), Pumpehuset

Den svenske sanger og sangskriver har gang på gang imponeret med sit lyriske univers og fængende musikalitet. Johanssons lyriske univers bevæger sig i feltet mellem dyster nattesort sorg og solrig eufori, hvilket er så stærkt, at det blandt andet indbragte ham en svensk Grammy-nominering for 2005-albummet "En Hand I Himlen". I 2015 udgav Johansson det anmelderroste album "Lebensraum!", der af GAFFAs anmelder blev tildelt fem stjerner under overskriften: "Et rige af neon-poppede udfoldelsesmuligheder". Du kan læse anmeldelsen her

 

Alexander Oscar, Rust

På trods af han kun er 18 år gammel, er sanger og sangskriver Alexander Oscar ikke helt ny på musikscenen, da han allerede fik sin første pladekontrakt som 13 årig. Siden har han blandt andet arbejdet sammen med Remee samt Chief 1. Den nye danske soulsanger har for nyligt allieret sig med det Grammy-vindende producer-team "The Suppliers", der tidligere har stået bag successer som "I’m Yours" med Jason Mraz, og vi håber derfor på at høre noget helt nyt materiale fra den unge artist. 

 

Aarhus:

Dance With Dirt, HeadQuarters (afskedskoncert)

Det danske rockband Dance With Dirt vandt i 2012 P3’s KarriereKanonen, de har udgivet to studiealbum og givet masser af koncerter, men efter debuten med "We Are Dance With Dirt" fra 2013 og senest albummet "Marathon" fra i år har bandet besluttet at gå i opløsning. Koncerten på HeadQuarters bliver bandets absolut sidste, og det er annonceret, at de fire herrer fredag aften giver et tilbageblik gennem deres ni års bogstaveligt talte "dansen med skidt" og fremfører udvalgte sange fra diskografiens to fuldlængde-album og tre ep’er.

 

Aalborg:

Bob Hund, Studenterhuet (spiller også på Loppen i København 24. november (udsolgt) og i Kulisselageret, Horsens den 26. november)

De svenske indierockere fra Bob Hund udgav deres selvbetitlede ep tilbage i 1993, og i september udsendte de deres seneste album "Dödliga Klassiker". Musikken, der er svær at kategorisere, giver associationer til så forskellige navne som Pere Ubu, Pixies og Kraftwerk, alt sammen med tekster på klingende skånsk. På trods af, at bandet har eksisteret siden starten af 1990’erne, oplever de i disse år en mindre renæssance, og vi ser derfor frem til de danske koncerter.

 

LØRDAG DEN 26. NOVEMBER

København:

Deadpan Interference, Huset-KBH (dansk afskedskoncert)

Det danske rockband spiller deres sidste koncert nogensinde, når de på lørdag går på scenen i Huset-KBH. De forstår at spille kraftig noiserock, med et twist i fine og følsomme vokaler. Bandet udgav deres selvbetitlede debutalbum tilbage i 2015, men er nu klar til at gå hver til sit. Bandet oplyser dog, at de vil forblive i musikkens verden, og at der er nye projekter på vej. Kvartetten gav en fem-stjernet koncertoplevelse på årets Roskilde Festival, hvilket ikke har formindsket forventningerne forud for afskedskoncerten i København. 

 

Frightened Rabbit, Vega

Bandet, der gennem tiden er blevet sammenlignet med navne som Arcade Fire og Mumford and Sons, spiller indierock med ærlige tekster og et strejf af folk. Gruppens forsanger Scott Hutchinson er, ligesom sine bandmedlemmer, født og opvokset i Skotland, og det var også her, at gruppens lidt særegne bandnavn opstod. Hutchinson blev som barn kaldt "frightened rabbit" af sin mor, eftersigende fordi han var meget genert, og når han var i selskab med andre børn, blev han stille som "en skræmt kanin". Bandet har udgivet fem studiealbums siden debuten i 2006, senest med "Painting of a Panic Attack" der udkom tidligere i år. 

 

Hyldestkoncert til The Blue Van, Beta

I år kan The Blue Van fejre 20 års jubilæum, og dette bliver fejret med en hyldestkoncert på Beta i København. En række bands og artister vil på aftenen fortolke deres yndlingsnummer fra gruppen. På aftenen er det muligt at opleve blandt andre Christian Hjelm, The Eclectic Moniker, HellraiserTen, The Warmongers og mange flere. 

 

Tønder: 

DMA Folk, Tønder Kulturhus

En jury har udvalgt en række udgivelser og kunstnere, som på den ene eller anden måde i det seneste år har sat præg på folkemusik i Danmark. Og netop disse, sammen med hele folk-genren skal fejres til awardshowet, hvor årets mest fremtrædende og betydningsfulde artister, kunstnere og spillesteder kæmper om de eftertragtede statuetter. Du kan se en liste over alle de nominerede i artiklen her

 

Koncerter vi ville have anbefalet, hvis de ikke var udsolgte: 

Karl William, DR Koncerthuset, 24. november og Musikkens Hus, Aalborg 26. november

Bob Hund, Loppen, 24. november

Malk de Koijn, Den Grå Hal, 25. og 26. november

Kent, Ceres Arena 25. november og Forum, København, 26. november, danske afskedskoncerter


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA