x

Tidligere Månedens Demo Juju Bell udfolder musikalske postkort på debutalbum

Tidligere Månedens Demo Juju Bell udfolder musikalske postkort på debutalbum

Danske Juju Bell har viljestyrken i fokus, når sangerinden debuterer med albummet ”Brute or Bird”.

Ifølge Juju Bell er pladen musikalske postkort, som handler om at følge sine drømme. En drømmejagt, der kræver, at man tror på sig selv.

Juju Bell aka. Gerda Odgaard har tidligere spillet i bands. Men med albummet ”Brute or Bird” springer sangerinden ud som soloartist. Albummet er netop udkommet på de digitale platforme, og til foråret skyder Juju Bell en Danmarksturné i gang med en vinyludgivelse.

Fra bandmedlem til soloartist

Gerda Odgaard er kendt fra den københavnske undergrundsmusikscene. Ud over at være begravet i surf-garagetoner i popbandet Joe and Honey satte hun indiepop-pedalen i bund i gruppen No and the Maybes.

Foruden soloprojektet Juju Bell er Gerda Odgaard en del af det eksperimentelle rockband Goodbye Lisichka. Selvom bandet arbejder på en kommende plade, har Juju Bell det seneste år fokuseret på sin egen musik. Ifølge Juju Bell har soloprojektet været et mål, sangerinden altid har sigtet efter. Her var musikken i de forskellige bands ikke længere tilstrækkeligt:  

– Jeg havde et musikalsk udtryk, hvor det ikke var nok med musikken i de forskellige bands. Jeg var nødt til at have mit eget kreative råderum over musikken for at kunne udtrykke det på den måde, som jeg gerne vil have det, siger Juju Bell, der i sommer blev færdig med sin kandidatgrad i Musikvidenskab på Københavns Universitet. 

Forhekset klokke

I forbindelse med soloprojektet har Gerda Odgaard valgt at udgive sit debutalbum under kunstnernavnet Juju Bell. Et navn, som betyder forhekset klokke. Ifølge sangerinden rummer artistnavnet mere end et par magiske toner:

– Hvis man er kunstner og skal udtrykke sig gennem sin musik, kan man nogle gange finde styrke i at have en kunstneridentitet. Juju Bell kan måske nogle andre ting, end jeg kan. Dog er det vigtigt at sige, at Juju Bell er en forlængelse af mig selv og afspejler mine private tanker og følelser, forklarer Juju Bell.

Albummet er ifølge Juju Bell stemningsbilleder over følelser, der berører alt fra kærlighed til viljestyrke. Her refererer pladetitlen ”Brute or Bird” til albummet som en følelsesfremkalder, der har krævet mod at producere:

– På den ene side er der den lille småfølsomme Bird, som tænker og skriver alle sangene. Men det kræver også, at man er en Brute for få pladen til virkelighed, siger Juju Bell.

Melodistump på cykeltur

Udover at albummet er produceret i samarbejde med Lasse Lyngbo, der har arbejdet sammen med blandt andet Guldregn, Lydmor og Vinnie Who, har Juju Bell selv skrevet sangene og idegeneret melodierne. 

Hjemme i lejligheden i København har Gerda Odgaard sit eget hjemmestudie. Et rum, hvor hun eksperimenterer med instrumenterne:  

– Hjemme laver jeg demotracks med alle roller i forhold til trommer, bas, guitar med mere. Jeg kan godt lide at være inde over det hele, lyder det fra sangerinden.

Men det er ikke altid, at idéerne til musikkens tekster kommer frem i lejligheden:

– Det sker tit, når jeg cykler, at der lige kommer en melodistump, eller hvis jeg har været i øveren med bandet. Derfor har jeg utallige optagelser af mig selv på badeværelset og andre steder, hvor jeg lige er ude at synge i telefonen, griner Juju Bell.

De mange lydstumper og arbejdet i den københavnske lejlighed er blevet til albummet ”Brute or Bird”. En plade, som man kan høre live i aften på Sorte Firkant Musikfestival i København, hvor Juju Bell fyrer op for tonerne.

Forud for pladen udgav Juju Bell singlerne ”Bliss” og ”Itch”, hvor tilhørende musikvideoer er produceret af Maria Amtoft Mikkelsen:

 

 

 

 

 

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA