x

Pinboys-turnédagbog fra Japan

Pinboys-turnédagbog fra Japan

6. oktober 2007
Fra Århus til noget helt specielt (søvn, hvad er det?)

Af Jakob

Selvom vi kun har været af sted i to dage er det ikke til at finde ud af hvor jeg skal starte og jeg ved på forhånd at jeg ikke får alt med. Okay lad mig starte ved begyndelsen.

Efter en rejse på 23 timer fra Århus til vores første destination, Osaka, blev vi hentet af vores pladeselskabsboss Masa. Vi ankom til hotellet kl. 12:30 lokal tid, hvilket var ca. 04:30 dansk tid. Ingen havde rigtigt sovet på flyet, men der var ingen tid til at sove. Vi havde et fyldt program foran os. Efter 1,5 times hvil og et bad gik det direkte til Tower Records, en af de største pladeforretningskæder i Japan, hvor vi skulle spille en akustisk in-store-koncert med efterfølgende signering af plader – og så var der lige nogle, der skulle have taget billeder. Japanere er rimelig glade for at fotografere, hvis nogen skulle være i tvivl!

Det hele gik godt, på trods af at det var vores første akustiske show nogensinde, og samtidig en fed oplevelse at komme om på den anden side af jorden og se folk stå og nynne med på ens sange. Syret. Samtidig var det vores første møde med den japanske kultur, som er svær at beskrive. Den skal opleves. Men det er et meget, meget venligt og næsten for ydmygt et folkefærd. Alt skal være og er perfekt, så man kan bare stå på sidelinjen, mens det hele forberedes og sige arrigato (tak). En meget positiv oplevelse at se, hvordan folk behandler hinanden med respekt.

Da vi var tilbage på hotellet halv syv, troede vi, at vi endelig kunne sove. Man kan gå langt på adrenalin og den spænding, der er i kroppen, men der er en grænse ... den blev bare ikke overholdt her. Det viste sig, at vi skulle ud og spise rigtigt fint med ledelsen af Tower Records Japan. Og det var virkelig fint og en helt igennem fantastisk oplevelse og nok noget af det, vi alle vil huske i meget lang tid. Det var en underlig blanding af business og fornøjelse. Af formel og uformel snak. Der blev ikke sparet på noget, hverken mad eller drikke. Når man spiser i Japan i disse sammenhænge, har man sit eget tillukkede rum (hvor man sidder på gulvet, på knæ), og så præsenterer man sig for hinanden, hvorefter der bliver serveret den ene ret efter den anden, og hvor alle spiser af det hele. Ikke noget med portionsanretninger. Vi blev mætte og fulde. Det var bare fedt, og selvfølgelig sluttede aftenen med skål i sake, på bandets regning, som tak. Inden vi smuttede i seng, tog vi lige ned på lille bar, fik et par øl for lige at fordøje de første mange indtryk. Vi sov kl. 01:20.

7. oktober 2007
Larm og mini-skirts

Af Jakob

Stod op kl. 9 for at se Osaka by, inden vi skulle lave sound check om eftermiddagen. Det skal lige siges, at her er høj solskin og 25 grader, så vi savner ikke Danmark. Det var en fed by, også selvom vi nok kun så en lille procentdel af den. Tre ting kan man konkludere; 1) Der er meget larm, specielt i spillehallerne, hvor der står ca. 500 spillemaskiner, og hvor hver enkelt bare er ”cranket” så højt op som muligt. 2) Folk (kan være) meget ekstreme i deres påklædning. 3) Mini-skirts og knæstrømper er høj mode. Skoleuniformer, som dem man kender fra film ☺ Vi drenge klager ikke.

Vi spillede om aftenen på et lille spillested med plads til vel 250 mennesker, sammen med amerikanske CAGE9. Et fedt melodisk metal/punkband, som har gjort det godt i Japan. Det gik godt, og dejligt endelig komme i gang med det, vi er her for. Der blev svedt, hoppet og smidt godt med bassen, sådan skal det være! Efter koncerten stod den igen på cd-signing og fotografering med de mange fremmødte fans. Aftenen sluttede af med endnu en god middag, og efterfølgende stod den på bytur med DJ event af Cage9’s forsanger.

Vi sidder nu i bussen på vej til Tokyo. Kørte kl. 6 i morges, og det tager 8 timer. Vi har sovet maks tre timer i nat. Har lige holdt ind og set på Mount Fuji. Der er stille i bussen, bortset fra Rise Against i mine høretelefoner. I aften står den på headliner-show og derefter afterparty. Gad vide hvor meget vi får sovet... Men hvem kan sove, når alt dette sker omkring en.
Skrives ved.

P.S. Sådan Brøndby! 25. gang blev lykkens gang! Det varmer mit, men også kun mit hjerte i bandet ☺ Pas på FCM, nu kommer vi!

Pinboys' hjemmeside


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA