x

15 finurlige facts om Frank Ocean

15 finurlige facts om Frank Ocean

Frank Ocean er netop blevet annonceret som et af hovednavnene på NorthSide 2017, tre måneder efter udgivelsen af sit længe ventede andet album, "Blond"

I den anledning giver GAFFA dig 15 fun facts, som du (måske) ikke vidste om sangeren.

1. Frank Oceans fødenavn er Christopher Edwin Breaux, men da han ikke kunne lide det, valgte han at ændre det til Christopher Francis ”Frank” Ocean. Ifølge Ocean er efternavnet taget fra karakteren Danny Ocean fra filmen ”Ocean’s Eleven”.

2. Før Ocean sprang ud som soloartist, arbejdede han som sangskriver, hvor han skrev sange for blandt andre Alicia Keys, Justin Bieber og John Legend. Også poppens ukronede dronning Beyoncé har Frank Ocean skrevet sange for.

3. Da debutalbummet ”Channel Orange” udkom i 2012 røg det direkte ind på en andenplads på den amerikanske album-hitliste og blev kåret til årets album i flere lande. Albummet fik også topkarakter af GAFFAs anmelder, seks ud af seks stjerner, med ordene: ”Frank Oceans Channel Orange går kun én vej: lige i hjertet. Det er blødt som silke, men samtidig strøet med skæve twists. Det er lidt som med en god bog; man skal liiige læse næste kapitel for at finde ud af, hvad der sker på næste side. Sådan er dette album. Hvert track drager og hiver en med videre til det næste, fordi det er dejlig uforudsigeligt og fri for klichéer og faste kommercielle rammer.”

4. Efter udgivelsen af ”Channel Orange” var der en del spekulationer omkring Frank Oceans seksualitet, da flere mente, at nogle af sangene handlede om forholdet mellem to mænd. Sangeren kom med svar på de mange spekulationer, da han uploadede et billede på sin Tumblr-profil, hvor han beskrev sin første rigtige forelskelse, som var i en fyr, Ocean mødte, da han var 19 år gammel.

5. Frank Ocean har sin hund, Everst, krediteret som executive producer på “Channel Orange”.

6. I et interview med The Guardian i 2012, fortalte Frank Ocean, at sangen “Crack Rock” handler om AA-møder, hvor hans bedstefar var mentor for folk, der havde et alkoholmisbrug. Sangen er inspireret af de historier, som bedstefaderen har fortalt ham.

7. I 2012 fik Frank Ocean taget sit kørekort, efter politiet tog ham i at køre for stærkt og være påvirket af hash.

8. Frank Ocean er den eneste musiker, der har haft et afsnit af teen-serien ”Gossip Girl”, hvor alle sangene var af ham. Soundtracket til afsnittet ”Monstrous Ball” indeholder sangene ”Lost”, ”Super Rich Kids”, ”Pyramids”, ”Sweet Life” og ”Thinkin Bout You”

9. Ocean har været medlem af hiphop-kollektivet Odd Future Wolf Gang Kill Them All Don’t Give A Fuck, der blandt andre også har medlemmer som Tyler, The Creator, Hodgy Beats og Earl Sweatshirt. Gruppen gav tilbage i 2011 koncert på Roskilde Festival, hvor strømmen blev taget, efter Tyler stagedivede. Odd Future gik i opløsning i 2015.

10. Det visuelle album ”Endless” viser Frank Ocean udføre tømrerarbejde, hvor han bygger kasser og samler dem til en vindeltrappe. Ifølge kunstner Tom Sachs, der har været med at producere den visuelle del af ”Endless”, er trappen et symbol for opstandelsen til himlen.

11. ”Endless” varer omkring 45 minutter, men den originale version af ”Endless” var 140 timer lang.

12. Albummet ”Blonde” blev udgivet med det 360 siders magasin "Boys Don't Cry" i forskellige popup-shops i New York, Los Angeles, Chicago og London, hvor fans både fik magasinet og cd-udgaven af "Blonde".

13. Magasinet ”Boys Don’t Cry” indeholder ikke kun ting fra Ocean selv. Også musikere som Tyler, The Creator og Kanye West har bidraget med digte til magasinet. Sidstnævnte har skrevet et digt om fastfood-kæden McDonald's, og med digtet følger en billedeserie af Kanye, der kører gennem en McDonald's Drive Thru i sin Lamborghini.

14. Frank Ocean har fået hjælp af adskillige kunstnere til ”Blonde”, heriblandt James Blake, Radioheads Jonny Greenwood, guitarist Alex G, sangerinden Jazmine Sullivan og produceren Arca. Også Outkasts André 3000, Beyoncé og Kendrick Lamar er at finde på albummet.

15. I arbejdet med ”Blonde” har Frank Ocean forstillet sig at være en lille pige fra et billede, han engang har set. ”For to år siden fandt jeg et billede af et barn, hvor hendes hænder dækker hendes ansigt. En sikkerhedssele gik hen over hendes overkrop, langs hendes hals, og en tot blond hår var for et øjeblik strøget bag hende øre. Hendes øjne virkede klare og rolige, men ikke blanke. Vejen bag hende var på samme måde. Jeg sætter mig selv i hendes sted, når jeg spiller det hele inde i mit hoved,” skriver han på sin Tumblr.

Lyt til førstesinglen "Nikes" fra "Blonde" her:

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA