x

Guide: 11 essentielle koncerter i december

Guide: 11 essentielle koncerter i december

Årets første vintermåned nærmer sig, men det betyder ikke, at du musikmæssigt skal gå i vinterhi – tværtimod! Med vinteren følger nemlig også et utal af stærke koncertoplevelser. Her er 11 af slagsen, som GAFFA glæder sig til, og som der stadig er billetter til. Klik på spillestedernes navne for yderligere information og links til billetsalg.

 

The Game, Viften, Rødovre, 1. december og VoxHall, Aarhus, 2. december

Den amerikanske hiphop-stjerne The Game gæster Danmark i to omgange, når han den 1. december giver koncert på Viften i Rødovre og den 2. december på VoxHall i Aarhus. The Game, med det borgerlige navn Jayceon Terrell Taylor, debuterede i 2005 med albummet "The Documentary" og udgav sin ottende plade "1992" i oktober. Han er en hyppig gæst i Danmark, og vi skal derfor ikke længere tilbage end januar i år for at finde hans sidste koncert på dansk grund. Her spillede han i et udsolgt Store Vega, hvor GAFFAs anmelder Peter T. Aagaard kvitterede med tre stjerner og ordene: "Game proklamerer for 117. gang "Copenhagen one of my favorite cities", og vi kan sgu også godt li' ham, men en dag ville jeg ønske, at han ville skrue ned for sine gimmicks og lade musikken tale. Det er min lille drøm, for han kan, når han vil". Hele anmeldelsen kan læses her.

  

Ennio Morricone, Forum, København, 2. december

For første gang nogensinde gæster den legendariske filmkomponist Ennio Morricone i en alder af 88 år Danmark, når han den 2. december står i spidsen for 200 musikere og korsangere i Forum, København. Ennio Morricone har komponeret over 500 værker til film og TV, såvel som over 100 selvstændige værker, og er kendt og elsket for nogle af de mest ikoniske mesterværker fra filmens verden. Senest er han blevet hædret for sit arbejde med musikken til Quentin Tarantinos "The Hateful Eight", som ud over at hjemtage årets Oscar i kategorien "Best Original Score" tillige har vundet en Golden Globe for "Best Original Score", en BAFTA for "Original Score" og "Best Soundtrack" af New York Films Critics Award. Om showet har Morricone udtalt:

"På denne turné optræder jeg med et helt nyt program med nye højdepunkter, som jeg allerede arbejder på. Der vil selvfølgelig være klassiske stykker fra de store Sergio Leone-westerns og "The Mission". Men den samlede oplevelse vil være anderledes denne gang. Jeg inkluderer musik fra mit samarbejde med Quentin Tarantino såvel nogle stykker musik fra Leone-westerns, jeg ikke har haft med på mine tidligere turnéer."

 

Wolfmother, Posten, Odense, 2. december

Det australske band Wolfmother giver koncert på dansk grund, når heavy-fyrene optræder på Posten i Odense fredag den 2. december. Gruppen debuterede i 2005 med deres selvbetitlede album og har siden kastet tre plader af sig. Wolfmother har løbende skiftet medlemmer, men den bestandige kerne består stadig af forsanger Andrew Stockdale, bassist og keyboardspiller Ian Peres og trommeslager Alex Carapetis. I august gæstede gruppen Train i Aarhus, hvor GAFFAs anmelder Alexander Hemstedt kvitterede med fem flotte stjerner og ordene: "Andrew Stockdale [har] formået at give sit band en klar lyd og signatur, hvor man ikke er i tvivl om, at man har med Wolfmother at gøre. Man kan tydeligt høre Stockdales helte fra ungdommen, men han har placeret sin musik solidt og fast i nutiden." Læs hele anmeldelsen her.

 

Annisette Trio, Christians Kirke, København, 3. december (spiller også Skt. Lukas Kirke 5. december, men her er der udsolgt)

Den legendariske The Savage Rose-sangerinde, Annisette Koppel, vil kunne opleves med sin trio Homeless Love i intime rammer, når hun besøger Christians Kirke den 3. december. Med sig har hun Frank Hasselstrøm (Catbird, m.fl.) på klaver og trombone og Las Nissen (Dissing & Lass, m.fl.) på guitar. Sammen med The Savage Rose har Annisette Koppel siden dannelsen i 1967 udgivet 24 album. Gruppen har været med til at revolutionere den danske rock og samtidig definere den som en helt selvstændig kunstart. Deres seneste album "Roots Of The Wasteland" udkom i 2014 og modtog fem imponerede stjerner af GAFFAs anmelder Espen Strunk, som skrev:

"Annisettes stemme er (selvfølgelig) heller ikke den samme som i '68 – hvilket ikke betyder, at den er blevet mindre udtryksfuld med årene. Klangen er mørkere, men vitaliteten intakt, og Annisette fremstår stadig som vores usammenligneligt stærkeste, kvindelige rockstemme. Respekt, som det hedder i 2014." Læs hele anmeldelsen her.

 

Ida Gard, GAFFA Sessions, KU.BE, Frederiksberg, 5. december

Det er ikke en traditionel koncert, men til gengæld en unik mulighed for at opleve Ida Gard i forbindelse med GAFFA Sessions. Konceptet er live-interviews og akustiske mini-koncerter i intime rammer, hvor publikum kan komme helt tæt på nogle af landets største og mest interessante musiknavne. Den 5. december kan du få mulighed for at opleve den danske sangerinde, sangskriver og producer Ida Gard give et par livenumre og se hende i interview med GAFFAs mangeårige skribent Henrik Tuxen. Her vil hun blandt andet fortælle om sit seneste album "Womb", inspireret af Mikael Niemis bestseller-roman "Populærmusik fra Vittula". Du kan også selv stille spørgsmål og hilse på Ida Gard bagefter.

 

 

Joan As Police Woman og Benjamin Lazar Davis VoxHall, Aarhus, 6. december og Pumpehuset, København, 7. december

Den amerikanske sangerinde og sangskriver Joan Wasser, som går under kunstnernavnet Joan As Police Woman, besøger Danmark i starten af december til to koncerter. Hun har spillet sammen med alle fra Lou Reed over Antony Hegarty til Rufus Wainwright, men har siden 2004 udgivet solomateriale. På sit seneste udspil, albummet "Let It Be You" fra oktober, har hun allieret sig med multimusikeren Benjamin Lazar Davis. Resultatet er Joan As Police Womans mest eksperimenterende og elektroniske album til dato, og vi glæder os til at høre musikken live.

 

Donovan + Sebastian, Musikkens Hus, Aalborg, 9. december (spiller også 10. december i Musikhuset, Esbjerg, 11. december på Værket i Randers, 12. december i Koncerthuset i Odense og 13. december i Musikhuset, Aarhus – samt 8. december i Operaen i København, men dén koncert er udsolgt).

Den skotske sanger, sangskriver og guitarist Donovan besøger Danmark som en del af en verdensturné i anledning af sit 50-års jubilæum – og tager Sebastian med. Publikum kommer til at høre højdepunkter fra Donovans række af hits, blandt andre "Sunshine Superman", "Mellow Yellow", "The Hurdy Gurdy Man" og "Jenifer Juniper", ligesom han også vil optræde som historiefortæller og underholde med andre klassiske sange. I 2014 gav Donovan koncert i Værket i Randers, hvor GAFFAs anmelder Espen Strunk uddelte fire stjerner og blandt andet skrev:

"Det er alle de gamle sange, vi får i aften, og nostalgien er så tyk i salen, at den kan skæres ud og bæres bort i blokke. Men hovedpersonen er faktisk i ganske høj grad til stede, nærværende i situationen - og det gråsprængte publikum elsker ham for det i Randers denne aften, hvor Donovan synes at levere alt det, man med nogenlunde rimelighed kan forlange af ham, i 2014." Læs hele anmeldelsen her.

 

The Temper Trap, Vega, København, 12. december

Den australske rock-kvartet The Temper Trap er klar til præsentere deres nye materiale og give den gas i Store Vega den 12. december. Gruppen blev dannet i 2005 og fik deres store gennembrud i 2009, da de med debutalbummet "Conditions" fik mange positive anmeldelser samt kommerciel succes – især med hitsinglen "Sweet Disposition". Siden er det blevet til yderligere to plader, hvoraf det seneste "Thick As Thieves" udkom i juni. I sommers spillede gruppen ligeledes til NorthSide Festival, hvor GAFFAs anmelder Kristoffer Veirum gav fire stjerner med ordene:

"Sweet Dispostion. Sikke en pop-perle! Uimodståelig! Når enkelhed opnår ubesværet dybde. Det krævede blot de første to toner af det enkle guitarriff – med dets toner gentaget af et kraftigt ekko – før gåsehuden piplede sirligt frem. Folk klappede straks med, og pludselig var vi her. Sammen. Fællesskab. Den blev fremført med en sjælden førstegangsglæde, hvor bandet strålede." Læs hele anmeldelsen her.

 

Vegas Perler: 20 års jubilæumskoncert, Vega, København, 14. december

Gennem de sidste mange år har Vega fokuseret stærkt på talentudvikling og været med til at udklække nogle af Danmarks fineste talenter, som har vokset sig store i blandt andet Vegas sale. For at markere sit 20-års jubilæum har spillestedet samlet en perlerække af talenter, som under ledelse af husorkesteret The Eclectic Moniker vil tage publikum på en helt særlig musikalsk rejse. Publikum kan dermed glæde sig til en forrygende aften i selskab med Anya, Niels Brandt fra The Minds of 99, Katinka, Kill J og Wangel

 

Ukendt Kunstner, Falconer Salen, 16. december (få billetter)

Den succesfulde københavnske hiphop/r&b-duo Ukendt Kunstner har besluttet sig for at lukke 2016 ned med et brag og spille én eksklusiv koncert fredag den 16. december i Falconer Salen på Frederiksberg. Med plads til 3000 gæster er det gruppens hidtil største indendørskoncert. Duoen består af producer Jens Ole og rapper, sanger og tekstforfatter Hans Phillip. De to herrer har markeret sig med både den succesfulde ep "Neonlys" fra 2013 og "Forbandede Ungdom" fra 2014. Samme år vandt de prisen for "Årets gruppe" ved DMA, og året efter scorede de P3s talentpris. Da Ukendt Kunstner gav koncert i marts, kvitterede GAFFAs anmelder Jens Dræby med fem stjerner og introduktionen "Velkommen til dansk raps superliga". Læs hele anmeldelsen her.

 

Magtens Korridorer, Vega, København, 28. december (ekstrakoncert) og Train, Aarhus, 29. december

Den 28. og 29. december kan du opleve Magtens Korridorer give en helt særlig ønskekoncert, hvor publikum er med til at bestemme repertoiret. Med udgivelsen af albummet "Friværdi" for 11 år siden fik Magtens Korridorer deres gennembrud og er siden blevet et af landets mest populære liveorkestre. Den karismatiske forsanger, Johan Olsen, er kendt for sit intense scenenærvær og har en af Danmarks mest solide rockvokaler. Bandet er særligt blevet rost for at spille rock på både en folkelig og festlig måde uden at miste kant eller lyde som et partyband. GAFFAs anmelder Keld Broksø kvitterede med fem stjerner, da Magtens Korridorer gæstede Store Vega i 2014 og skrev blandt andet: "Her er intet kildevand på scenen (så er det sagt). Her ville enhver stylist blive øjeblikkeligt arbejdsløs. Her er det brune værtshus ophøjet til rockscenen på en måde, så håbløsheden forvandles til håb. Mest fordi den mørke og melodiske, danske rock virker så ægte." Læs hele anmeldelsen her.

 

Koncerter, vi ville have anbefalet, hvis de ikke var udsolgt:

- Bertolt Brechts Svendborgdigte med blandt andre Søren Huss, Teater Grob, København, 6. december-10. december

- Hymns from Nineveh, julekoncerter, Sankt Lukas Kirke, 2. december og Vor Frue Kirke, København, 3. december

- Pet Shop Boys, Falconer Salen, København, 4. og 5. december

- Thomas Dybdahl, Vega, 15. december og VoxHall, Aarhus, 15. december

- Mads Langer, solo, DR Koncerthuset, København, 26.-29. december

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA