x

Guide: 11 essentielle koncerter i 2017 – som der stadig er billetter til

Guide: 11 essentielle koncerter i 2017 – som der stadig er billetter til

Vi er i fuld gang med et nyt år og dermed også mange spændende koncerter. Vi har kigget lidt i kalenderen og har fundet 11 essentielle koncerter, som der stadig er ledige billetter til – også selvom januar for manges vedkommende er en måned uden mange penge på kontoen, men så må man jo efter bedste evne prioritere. Klik på kunstnernavn for link til billetsalg og mere info.

Vegas Udvalgte, Train, Aarhus, 26. januar og Vega, København 27. januar

”Mexico ligger i Spanien,” sang Nephew i 2006, og Vega ligger åbenbart også på Train. I hvert fald har det årlige upcoming-arrangement Vegas Udvalgte bredt sig til også at indbefatte Train i Aarhus – Europæisk Kulturhovedstad i 2017 – hvor hele programmet spiller dagen før. Oplev fem danske og et islandsk navn, som Vega spår et gennembrud i 2017, nærmere betegnet School of X, Emil Kruse, Irah, DAVID44, Slowes og Nanna.B.

 

60 Minutes-festival, Copenhagen Phil med gæster, Konservatoriets Koncertsal, 4.-10. februar 

Symfoniorkestret Copenhagen Phil er klar med den anden 60 Minutes Festival, hvor rytmiske musikere og bands optræder sammen med de 45 klassiske musikere. Denne gang er det de danske bands When Saints Go Machine, Mew og Lowly, der møder det klassiske orkester i Konservatoriets Koncertsal i København henholdsvis to gange den 4., to gange den 9. og én gang 10. februar. I skrivende stund er det meste af festivalen dog udsolgt, men der er stadig billetter til den ene koncert med When Saints Go Machine den 4. februar og med indiepopgruppen Lowly 10. februar.

 

The xx, Forum, København, 10. februar 

Den engelske indierock/elektropop-trio med de stemningsfulde, let melankolske sange og de markante vokaler fra Romy Madley Croft (billedet) og Oliver Sim giver deres første danske koncert, siden de i 2012 besøgte Falconer Salen. Dengang tildelte GAFFAs anmelder Simon Nathanael bandet hele seks stjerner og konstaterede, at ”The xx er vokset med opgaven og har modnet deres live-optræden i smuk symbiose med lyssætning og velgennemtænkt opbygning af et sæt, der bød på enestående musikalsk intimitet blandet med overraskende nyfortolkninger af bandets ellers så stilfærdige sound.” Læs hele anmeldelsen her.

The xx er 13. januar klar med ”I See You”, deres tredje album efter mere end fire års tavshed og et mellemliggende, meget rost soloalbum fra beatmager Jamie xx.

 

Frost Festival, februar, mange københavnske lokaliteter

For syvende år i træk løber Frost Festival af stablen med koncerter på københavnske steder, der normalt ikke er forbundet med livemusik og med særligt fokus på lys og arkitektur, denne gang den 4.-26. februar 2017. Flere af koncerterne er allerede udsolgt, men der er stadig billetter til blandt andre Blondage (tidligere kendt som Rangleklods) i Vega 8. februar, australske Julia Jacklinhvis debutalbum ”Don’t Let the Kids Win” blev kåret til et af årets 10 bedste internationale album i 2016 af GAFFAs skribenter  – i Koncertkirken 14. februar og den meget roste amerikanske folk-rock-singer-songwriter Cass McCombs med band i Koncertkirken 16. februar.

 

Drake, Royal Arena, 7. marts (få billetter) 

"If you are here to have a fucking party, make some fucking noise!" Publikum adlyder. De elsker Drake, og de elsker hinanden. Drake har lært en lille smule dansk: "Fyr den af, Copenhagen," og nu går publikum helt i koma. Det er noget, de kan lide. Der kommer ingen ro, før den næste sang er godt i gang."

Sådan skrev GAFFAs anmelder Jacob Skyggebjerg om Drakes sidste koncert i Danmark i Forum i marts 2014, i øvrigt med den i dag noget mere kendte The Weeknd som "special guest" – læs hele den femstjernede anmeldelse her.

Tirsdag den 7. marts kan du igen opleve den canadiske rapper og sanger på dansk jord, når han giver koncert i Royal Arena i København. Koncerten er en del af hans "The Boy Meets World Tour", der kommer til Europa i begyndelsen af 2017. 

Drake blev i september 2016 i øvrigt den første kunstner til at runde 1 milliard streams på Apple Music med sit seneste album ”Views”.

 

GAFFA-Prisen ODEON, Odense, 11. marts 

Programmet er endnu ikke offentliggjort – det sker inden længe – men vi tør godt love topnavne og nye stjerneskud til det hidtil største GAFFA-Prisen-show til dato.

GAFFA-Prisen flytter til Odense fra København. Valget er faldet på Odense ud fra et ønske om mere plads og bedre synlighed, når den folkevalgte pris skal uddeles, og nye talenter skal præsenteres.

Odense har for alvor gjort sig bemærket på musikfronten de sidste to år med etableringen af Tinderbox-festivalen, og den fynske hovedstad har markeret sig som et sted, der kan løfte de helt store kulturbegivenheder. 

Byen er midt i en transformation til en moderne storby og er fuld af energi og nye tiltag. Også på kulturfronten er byen i gang med en rivende udvikling. Som en del af en kæmpe ombygning af den gamle bykerne får Odense også et helt nyt musik- og konferencecenter. ODEON, som åbner 1. marts 2017, bliver blandt de største eventsteder i Odense og er et levende hus med fremragende scene- og konferencefaciliteter, der blandt andet samler Syddansk Musikkonservatorium, Odense Teater og en koncertsal med op til 3.000 pladser under ét tag.

GAFFA-Prisen blev uddelt første gang i 1991, og siden 2010 har der været afholdt et liveshow på Bremen Teater med mange uforglemmelige øjeblikke og store musikalske opdagelser. Kendskab, ambitioner og produktion er vokset, og når GAFFA-Prisen afholdes lørdag den 11. marts, vil knap 2.000 publikummer kunne overvære prisuddelingen live, hvilket er tre gange flere end tidligere.

Scene- og produktionsforhold bliver optimale i det spritnye ODEON for et show, hvor alle artister spiller live, og hvor musikken skal kunne opleves både i salen og hjemme i sofaen.

Hvem der skal modtage priserne for udgivelser og præstationer i året 2016, afgøres som altid af GAFFAs læsere, og afstemningen er netop startet på GAFFA.dk/prisen

Billetterne til showet er i salg på GAFFA.dk/prisen og OdeonOdense.dk

GAFFA Guld-medlemmer kan købe billetter med 100 kroners rabat. Læs mere her. 

GAFFA-Prisen bliver i øvrigt en del af den tre dage lange event Music Days, som finder sted samme weekend i og omkring ODEON i Odense. Music Days præsenteres i starten af januar.

 

Sort Sol, turné fra 30. marts-29. april (se de enkelte datoer her)

Sort Sol, alias sanger Steen Jørgensen, guitarist Lars Top-Galia og trommeslager Tomas Ortved, er tilbage med et nyt album og en opfølgende turne i foråret. Albummet blev færdigt lige før jul, er produceret i samarbejde med amerikanske Randall Dunn (Sunn O)) med flere) og bliver Sort Sols i alt tiende album og deres første regulære fuldlængde-album siden "Snakecharmer" fra 2001 – deres sidste egentlige album var det primært instrumentale soundtrack til Linda Wendels film "Baby" fra 2003. Koncerterne er de første med Sort Sol siden 2013.

GAFFA anmeldt senest Sort Sol på Wonderfestiwall på Bornholm i august 2013, hvor en begejstret Torben Holleufer uddelte de maksimale seks stjerner og blandt andet skrev: "Sort Sol leverede en koncert af de virkeligt få. En af de unikke koncerter, hvor en rockkoncert river op i dig, tager dig med op og rundt og efterlader dig rørt og aldeles tilfredsstillet. Hvorefter der ikke var mere i posen og flere anmeldelser, der kunne blive skrevet. Hvor festen fortsatte, mens man tog hjem så helt og aldeles fuldt tilfredsstillet, fordi en artist bare fyldte pladen helt ud." Læs hele anmeldelsen her.

 

Bruno Mars, Royal Arena, København, 18. maj (få billetter) 

Den særdeles succesfulde amerikanske soulpopsanger og -sangskriver er aktuel med sit tredje album, ”24K Magic”, der udkom i november og giver koncert i Royal Arena, der åbner til februar med fire udsolgte Metallica-koncerter.

Bruno Mars gav senest dansk koncert i november 2013, hvor GAFFAs anmelder Torben Holleufer uddelte fem stjerner og skrev: ”Koncerten var en sine steder rent ud berusende rejse. Bruno Mars og hans hypersammenspillede gruppe evner at levere langt, langt ude over rampen, og solisten selv har så meget ægte stjernedrys over sig, at det i det stykke kun må være folk som Justin Timberlake, der helt kan følge med.” Læs hele anmeldelsen her. http://gaffa.dk/anmeldelse/77755/bruno-mars-forum-kobenhavn

 

Suspekt, Scandinavian Congress Center, Aarhus 31. marts, Forum, København, 7. april, Aalborg Kultur- og Kongrescenter 8. april. 

Et af Danmarks største hiphop-navne er klar med deres sjette album, "100% Jesus", den 17. februar. De følger albummet op med tre koncerter til ganske store steder, og der er god grund til at sætte forventningerne højt.

Da Suspekt i 2015 lukkede Roskilde Festivals Orange Scene, uddelte GAFFAs anmelder Peter Trier Aagaard de maksimale seks stjerner og konkluderede: ”Jeg medgiver, at Suspekt ikke er for alle. Det er kontant, latrinært og pornoficeret. Men det er også velrappet, musikalsk grænseafsøgende og en stor fed understregning af, at hiphop i den grad kan komme ud over scenen på Orange. Som Skjoldungerne gjorde i nærheden for tusind år siden, blev Orange Scene brændt ned i nat. Det kræver nok et års tid at komme sig over det.” Læs hele anmeldelsen her

 

Ariana Grande, Jyske Bank Boxen, Herning 12. maj 

En lang række internationale stjerner gæster i år københavnske Royal Arena, der åbner i februar og tydeligvis bliver en stor konkurrent til Jyske Bank Boxen, som har nogenlunde samme kapacitet, cirka 15.000 personer. Her er der i år knap så meget trængsel som tidligere, i hvert fald når det gælder pop- og rockmusik for det yngre publikum. Lidt sker der dog, blandt andet den amerikanske popstjerne Ariana Grande, der giver sin første koncert i Danmark.

Besøget sker som en del af hendes hidtil største turné, "Dangerous Woman Tour", som følger op på sangerindens seneste album af samme navn. 

Ariana Grande blev den første kvinde i historien, og den første kunstner siden Michael Jackson, til samtidig at have tre sange i Top 6 på Billboards Digital Songs-hitliste. Hun lå der med sangene "Problem", "Break Free (feat. Zedd)" og "Bang Bang (feat. Nicki Minaj og Jessie J.)" i august 2014. 

I 2014 blev Ariana udråbt som "Best Female" ved MTV Europe Music Awards samt sikrede sig prisen for "Best Song" med "Problem" samme år.

I maj 2016 udkom sangerindens tredje studiealbum "Dangerous Woman", der af GAFFAs anmelder Sara Elisabeth Nedergaard fik fire stjerner med ordene: "Det er fløde for øregangen uden andet end overflade og smoothness" – og det kan jo være fint nok, hvis man er i det humør. Du kan læse hele anmeldelsen af "Dangerous Woman" her.

 

Depeche Mode, Telia Parken, København, 31. maj

Elektropop/rock-veteranerne annoncerede i oktober en verdensturné og deres 14. studiealbum, ”Spirit”, ved et pressemøde i Milano, som GAFFA havde fornøjelsen af at overvære, og efterfølgende fik vi et stort interview med sanger Dave Gahan. Læs interview: David Bowie var blodåren, der bandt os sammen

Inden turnéen, engang i foråret, vil Depeche Mode udgive ”Spirit”. Det er produceret af en ny mand i Depeche Mode-sammenhæng, James Ford (stiftende medlem af Simian Mobile Disco og producer for blandt andre Arctic Monkeys og The Last Shadow Puppets, red.) og indspillet i Santa Barbara, Californien og New York.

Sidst, Depeche Mode spillede i Danmark, i Jyske Bank Boxen i november 2013, uddelte GAFFAs Ras Bolding fire stjerner og skrev blandt andet: ”Få, hvis nogen, kan som Depeche Mode skabe folkefest med sange om død, ødelæggelse, smerte, pædofili og depression. Det er lidt underligt når man tænker over det, måske faktisk hamrende mærkværdigt, men det er en del af charmen, for det giver ikke mening i traditionel forstand. Og er der noget, jeg altid har sat pris på ved Depeche Mode, så er det lige netop at de, dybest set, aldrig har givet mening i traditionel forstand. Guderne forbyde, at de nogensinde kommer til det.” Læs hele anmeldelsen her

 

Udsolgte koncerter:

Og så er der de koncerter, vi ville have anbefalet, hvis de ikke var udsolgt:

P6 Beat Rocker Koncerthuset, København, 6. januar

Bon Iver, Den Grå Hal, Christiana, 2. og 3. februar

Metallica, Royal Arena, 3., 5., 7. og 9. februar (der er dog ledige VIP-billetter)

The Savage Rose, Det Kongelige Teaters Gamle Scene, 19., 20 og 21. februar

The Weeknd, Royal Arena, 20. februar

På Danske Læber, danske kunstnere under ledelse af Nikolaj Nørlund fortolker Leonard Cohen, Vega, 12 og 13. marts og Musikhuset Aarhus 14. marts

Bob Dylan, Operaen, København, 6. og 7. april

The Jesus & Mary Chain, Vega, 23. april

Rammstein, Fængslet, Horsens, 25. maj

Guns N’ Roses, Telia Parken, 27. juni (der er dog ledige platinum-billetter)

Norah Jones, Tivolis Koncertsal, 15. juli

Volbeat, Parken, København, 26. August

 

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA