Guide: De bliver store i 2017 – Danmark

Guide: De bliver store i 2017 – Danmark

Et nyt år har meldt sin ankomst. Traditionen tro har GAFFA sammensat en oversigt over 12 danske bands og solister, som vi tror kommer til at præge det kommende år – og der er god grund til at holde øje med dem allerede nu, for du kommer til at høre meget mere til dem.

Hør en playliste med de 12 kunstnere nederst.

Aksglæde

Hvem er han?

Charmerende indiepop med originale tekster på dansk.

Hvorfor skal du elske ham?

Forbered dig på at blive forelsket i den særegne vokal og de bittersøde tekster. Inspireret af musikere som C.V. Jørgensen og Nikolaj Nørlund inviterer musiker Jacob Aksglæde os indenfor i ungdommens kærlighedsliv. Hans tekster indeholder en melankolsk inderlighed, der med et kreativt og humoristisk sprog giver Askglæde gode chancer for at blive rigtig stor. Singlen ”Fantomfølelser” fra den selvbetitlede debut-ep var en af mest spillede sange på P6 BEAT i 2016.

Hvad kan du forvente?

Aksglæde er på med vej en ny ep og har i den forbindelse planlagt en Danmarkturné, der gæster landets største byer.

Noah Carter

Hvem er han?

Dansk rapper med internationalt potentiale.

Hvorfor skal du elske ham?

Rappere som Gilli, Sivas og Ukendt Kunstner har tidligere sunget ”Fri Noah Carter” i sange, som ”d.a.u.d.a” og ”The Motto Freestyle”. Nu er deres bønner blev hørt, og tak for det. Noah Carter behersker både hårdtslående rapvers og Drake-inspirerede omkvæd. Siden hans første liveoptræden i efteråret vil hypen omkring den danske rapper næsten ingen ende tage, mens hans førstesingle ”Do You” er af internationale højder.

Hvad kan du forvente?

2017 kommer til at bryde på mere neo-soul med kant og et melodiøst lydtapet fra mystiske Noah Carter.

Communions

Hvem er de?

Uimodståelig melodiøs guitarrock, der har bevæget sig ud over de danske grænser.

Hvorfor skal du elske dem?

Selvom de stammer fra Københavns undergrund, har Communions en ret engelsk lyd, hvor de stærke guitarriff er et bærende element i deres musik med et drømmende tekstunivers. Den københavnske kvartet har allerede gjort sig bemærket i udlandet, hvor lande som England, Australien og USA har fået øjnene op for bandet.

Hvad kan du forvente?

Deres debutalbum ”Blue” udkommer den 3. februar, hvor vi kan forvente, at vores øregange bliver forkælet med endnu mere lækker drømmende rockmusik.

Emil Kruse

Hvem er han?

Urbant hiphop-talent med fængende omkvæd.

Hvorfor skal du elske ham?

Dansksproget rap, der graver sig ind under huden på én. Debut-ep’en ”Slumromantiker” beskriver følelserne, længslen og tvivlen, som enhver sand romantiker en gang imellem fanges i. Modsat andre på den danske hiphopscene skjuler han sig ikke bag en skæv karakter eller en eksorbitant AutoTune. Det er bare Emil Kruse med sin skarpe lyrik, iørefaldende omkvæd og skrabede elektrobeats i sin simple fuldkommenhed.

Hvad kan du forvente?

Emil Kruse vandt i 2016 SpinnUp Legatet fra Universal Music og Royal Beer legatet. Hans debut-ep modtog store roser blandt de danske musikanmeldere, og det er kun et spørgsmål om tid, før endnu en af sangene derfra kommer i rotation på landets radiokanaler.

IAMJJ

Hvem er han?

Sangskriver med en stor og rungende basklang

Hvorfor skal du elske ham?

Med en tryllebindende vokal, der giver én associationer til store kunstnere som Nick Cave og Leonard Cohen, har IAMJJ en af de stemmer, der forankrer sig i ens bevidsthed. Hans tekstunivers er ligesom stemmen dyb og eftertænksom. Den selvbetitlede ep fra 2016 byder på sange, der handler om at begå fejl og skildrer livets alvor på en smuk og ærlig måde.

Hvad kan du forvente?

IAMJJ er klar med sit debutalbum til april, der forhåbentligt byder på endnu flere melankolske folk-sange, som vi kan drømme os væk i.

Irah

Hvem er de?

Dybsindig synthpop-trio fra København.

Hvorfor skal du elske dem?

Med deres storladne lyd leverer bandet æstetisk smuk popmusik kun bestående af trommer og synth. Forsanger Stine Grøns stemme får hårene til at rejse sig på én og er på en og samme tid nærværende og svævende. Live betager bandet publikum og har fået mange roser med på vejen. Debuten ”Into Dimensions” viser på en overskudsagtig måde, hvordan bandet formår at veksle mellem det jordnære og det overjordiske.

Hvad kan du forvente?

2017 starter med en række koncerter på blandt andet Frost Festival og som en af Vegas Udvalgte samt en tur til Norge, hvor trioen skal spille på den prestigefulde festival By:Larm.

Noréll

Hvem er de?

Elektronisk dansemusik med kant og ambitioner.

Hvorfor skal du elske dem?

Et band, der består af to fyre og en kvindelig forsanger, er ikke længere unikt i sig selv (bare se listen her). Alligevel gør Noréll noget, der bevirker, at de skiller sig ud. Med et miskmask i form af hiphop, r&b, dance og elektronisk musik fortolker bandet popmusik på sin helt særegne måde. Deres single ”Damage Done” har været Ugens Uundgåelige på P3 og viser deres styrker: forsanger Maríe Louise Persson Bjarnasons karakteristiske vokal og deres danseable beats.

Hvad kan du forvente?

Trioen arbejder lige nu på nyt materiale, der udmunder i en ep i første halvdel af 2017.

Off Bloom

Hvem er de?

Upoleret elektropop, der er klar til at træde i fodsporene af store danske musikere som MØ.

Hvorfor skal du elske dem?

Off Bloom er en energisk poptrio, der breder sig over flere musikalske genrer, lige fra punk til elektronisk musik. Bandet bestod deres ilddåb til P3 Guld 2016, hvor de for første gang optrådte på live-tv. Siden er deres single ”Love To Hate It” blevet spillet over 800.000 gange på Spotify.

Hvad kan du forvente?

2017 kommer i første omgang til at byde på koncerter. Til februar spiller bandet deres første rigtige koncert, og så er de booket til sommerens udgave af NorthSide Festival.

Pattesutter

Hvem er han?

Provo-pop med attitude, catchy beats og et glimt i øjet.

Hvorfor skal du elske ham?

Hvis du er en af dem, der elsker den danske provo-pop-bølge, så forbered dig på at blive oversvømmet af Pattesutters ørehængende rapsange. Bag det sjofle navn gemmer sig Billund-drengen Jakob Maegaard, der i sin musik inviterer dig ind på teenageværelset, hvor ord som ”pik” og ”patter” både er provokerende og sjove. Når Pattesutter producerer sange, blander han lige dele freestyle og AutoTune.

Hvad kan du forvente?

Pattesutter har efter eget udsagn mere end 50 singler på lager, og med pladeselskabet Lil Label (Emil Stabil og Yung Bong) i ryggen er det kun et spørgsmål om tid, før de mange sange bliver skudt ud.

 

Soleima

Hvem er hun?

Sangerinde med en skrøbelig og fin stemme i elektronisk soulpoppet lydlandskab.

Hvorfor skal du elske hende?

Soleima gjorde sig bemærket allerede i 2009, hvor hun brød igennem som en del af Flødeklinikken med sange som ”Piger Med Pistoler”. Siden er Soleima gået solo og laver engelsksproget musik, der låner fra amerikansk soul og r&b med et strejf af elektro-pop. Hendes spæde stemme giver hendes musik et alfeagtigt og nærmest naivt udtryk.

Hvad kan du forvente?

Til foråret er Soleima klar med et mini-album, men allerede i starten af året udkommer der nyt spændende materiale fra sangerinden.

Turquoise Sun

Hvem er de?

Aarhusiansk psykedelisk rockband i ægte Tame Impala-stil

Hvorfor skal du elske dem?

Når man lytter til bandets musik, er det tydeligt, at der er tale om seks gutter, der elsker at lege og eksperimentere med deres lyd. De benytter alt fra retro-synthesizers og saxofon til fuzz-guitarer, når de slipper kreativiteten løs i studiet. Året 2016 bød på en lang række koncerter, blandt andet Psych Fest i både København og Aarhus. Deres single ”Easytree” tager dig med på et sødmefuldt og drømmende syretrip og er blevet spillet jævnligt på P6 BEAT hen over efteråret.

Hvad kan du forvente?

Sekstetten arbejder lige nu på nyt materiale og planlægger flere koncerter til foråret.

Ultramarin

Hvem er de?

Halvbrødrene Karl-Frederik Reichardt og Ludvig Brygmann leverer blød popmusik med noget på hjerte.

Hvorfor skal du elske dem?

Inspireret af nutidens store stjerner og 80’ernes danske sangskrivere blander Ultramarin international poplyd med dybsindige dansksprogede tekster. Deres lyd tenderer til at være storladen og en smule euforisk. Førstesinglen ”Hvis Sandheden Skal Frem” handler om at være ung og finde en mening med livet og er allerede blevet taget godt imod på landets radiokanaler.

Hvad kan du forvente?

Fremtiden byder på flere singleudspil og en forårsturné, hvor Ultramarin skal varme op for Rasmus Walter.

Hør playlisten "De bliver store i 2017":


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA