x

Playliste: Her er januar måneds 11 essentielle sange

Playliste: Her er januar måneds 11 essentielle sange

Vi er midt inde i en ny måned, og derfor tager vi et kig på månedens mest spændende sange indtil nu. Hør sangene på en playliste nedenfor.

Ed Sheeran - Shape of You

Den britiske sanger skrev egentlig sin seneste single med Rihanna i tankerne, men valgte at beholde skriblerierne for sig selv. Det sagte guitarspil er blevet erstattet af tropiske, dancehall-inspirerede rytmer. Singlen blev udgivet med nummeret Castle of Hill, der begge er sange fra hans kommende album ÷, der udkommer 3. marts.

Snakehips feat. MØ- Don’t Leave

Den engelske producerduo Snakehips har fået fingrene i vokalen fra MØ på deres seneste single. Hendes rustne, karakteristiske stemme kombineres med knitrende beats og store klangvidder. Duoen har tidligere arbejdet sammen med Chance the Rapper, Anderson Paak og Zayn.

Soleima – Cracks

Soleima bryder gennem vintermørket med varme, afrundende toner på singlen Cracks. Den elektroniske, klaverbaserede single kombinerer håbefulde toner med sangerindens uskyldsrene vokal. Den er produceret af John Calvert, der også har arbejdet sammen med den engelske sangerinde Nao. Den danske sangerinde er ved at lægge sidste hånd på sin kommende debut-ep.

Ten Fé – Twist Your Arm

Den britiske electroduo åbner op for et firser-inspireret lydunivers, hvor skælvende slideguitar, faste tangentslag og synth er ledende elementer. Nummeret er taget fra debutalbummet Hit The Light, der udkommer i februar.

The Flaming Lips - We a Family

The Flaming Lips har endnu en gang haft fingrene i Miley Cyrus på We a Family. Sangerinden har tidligere medvirket på With A Little Help From My Fwends og låner endnu en gang sin vokal ud til det flamboyante orkester. Det musikalske samlingspunkt kan findes på orkestrets seneste udgivelse Oczy Mlody.

Bernhoft – Visceral

Den norske sanger kombinerer det storladne med det minimalistiske på Visceral, der udspiller sig i et farverigt synth-univers, hvor hans vokal traditionen tro er omdrejningspunkt. Nummeret er med på ep’en The Morning Comes, der udkommer 20. januar.

Dua Lipa - Thinkin ‘Bout You

Den engelske sangerinde skærer ind til benet på den akustiske ballade, der vil være at finde på hendes kommende debutalbum. I modsætning til hendes tidligere singler er udtrykket tætbarberet med vægt på hendes hæse vokal. Hendes debutalbum udkommer 2. juni.

Kehlani – Undercover

Kehlani lader kærligheden være fri på Undercover, der kombinerer skarptslebne beats med fængende guitarfigurer. Den amerikanske sangerinde udgav for nylig debutalbummet SweetSexySavage.

The Electric Guitars feat. Jesper og Jacob Binzer – Headless Chicken

Der er skruet op for forstærkerne på hårdtslående Headless Chicken, der er første single fra duoens kommende album Rock'n'Roll Radio, der efter sigende er en højtråbende efterlysning om rock i radioen. Brødrene Binzer har spædet til det højeksplosive udtryk, hvor guitarhvin er musikkens poesi.

Gnags – Pjækkedag

Gnags varsler deres kommende album med Pjækkedag, der opfordrer sine lyttere til at trække stikket ud og skærme sig selv fra hverdagens trættende rutiner. Deres næste album Nørd udkommer 3. februar og bryder dermed otte års tavshed.

Wafande feat. Pharfar og Egon Olsen – På Det Beat

Olsen Bandens skarptungede leder er blevet samplet ind i nummeret På Det Beat, der ikke lader nogen smutte fra festen før daggry. Det galoperende dansenummer hænger blinkende lys på den mørke vinterhimmel og lader dancehall-rytmerne sprede lidt lys.

Hør playlisten 11 Essentielle Sange i januar her:

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA