Smukfest-talsmand: I år er vi mere aktuelle end nogensinde før

Smukfest-talsmand: I år er vi mere aktuelle end nogensinde før

Tidligere i dag offentliggjorde Smukfest størstedelen af årets program på én gang, ligesom de gjorde det for første gang i 2016. Denne gang har de valgt at offentliggøre hele 100 navne – igen uden at have røbet én eneste kunstner forinden. Som en begivenhed, der er rekordbøgerne værdig, kunne Smukfest 2017 melde udsolgt af partoutbilletter på under fem timer, da billetsalget gik i gang den 1. december. Der er dog stadig flere tusinde endagsbilletter tilbage, og de går i salg den 8. februar.

I år er festivalens hovednavne Jamiroquai, Mark Ronson, Major Lazer, Clean Bandit, DJ Snake, Ellie Goulding, Alesso og Zara Larsson.

Du kan se samtlige offentliggjorte kunstnernavne her.

Vi har talt med festivalens talsmand Poul Martin Bonde om, hvorfor Smukfest igen har valgt at offentliggøre det meste af programmet på én gang, hvad han selv synes om programmet, og hvorfor årets program ikke byder på et stort internationalt rockband.

 

Hvorfor har I igen valgt at vente med at offentliggøre årets program, til I kunne offentliggøre næsten det hele?

– Jeg syntes egentlig bare, det var en skæg feature. Vi booker jo ofte senere end andre festivaller og lægger vores program ud 1-2 måneder senere end dem, og så kunne vi lige så godt offentliggøre det samlet i stedet for at gøre det drypvist. I udlandet offentliggør de gerne det samlede program (for eksempel Coachella i Californien, red.), og det har inspireret os til at gøre det samme. Det giver jo meget god mening, for balancen fremgår bedre af et fuldt program.

 

Er det så blevet jeres nye tradition at offentliggøre stort set alle navnene samlet?

– Det er noget, vi tager fra år til år. Det var ikke sådan, at vi havde planlagt at gøre det i år, men nu syntes vi, det var en god idé.

 

Hvad synes du selv om årets program?

– Jeg synes, det er et meget relevant program, og det rammer meget godt tiden. I år er vi mere aktuelle end nogensinde før. Vi har lavet det bedste program, man kunne i 2017, og uanset hvem man er, vil man få nogle gode oplevelser, fordi programmet spænder så bredt.

 

Hvis man kigger på nogle af de største navne i dagens offentliggørelse – Jamiroquai, Mark Ronson, Major Lazer, Clean Bandit, DJ Snake, Ellie Goulding, Alesso og Zara Larsson – så er der ret meget pop, electronica og funk over programmet, men hvor er det helt store, internationale rocknavn?

– Man finder ikke ret mange, der har spillet lige så længe som Status Quo, der er et old school rockband, og så har vi jo White Lies. Det handler jo om, hvad der er det muliges kunst, og så afhænger det af folks turplaner og hvor mange penge, de vil have. Det er jo næsten utænkeligt, at vi kan få et af de største rockbands på grund af prisen, og fordi de ikke plejer at spille på festivaler. Det her var det bedst mulige program, vi kunne lave.

 

Prøver I at fange nogle flere fra det yngre segment med så mange pop- og electronica-navne?

– Jeg synes egentlig, vi har nogle meget forskellige navne, og at der er langt mellem de forskellige artister. Vi har for eksempel rockbandet Status Quo, der er et af de første store navne, som spillede på festivalen, samtidig med at vi har en del kunstnere, der spiller EDM, som jo er noget, der fylder meget i radioen lige nu.

 

Der er ikke umiddelbart noget stort scoop som Sia i 2016 på programmet i år. Hvorfor har I ikke det?

– Sia var næsten en ”once in a lifetime”-oplevelse, så vi synes bare, det var superfedt, at hun kom sidste år, men det kommer jo an på, hvad der kan lade sig gøre. I år har vi nogle af de største og mest aktuelle popsangere som Ellie Goulding og Zara Larsson, der kun har givet koncert én gang før i Danmark, og så har vi jo også Clean Bandit på programmet. Jamiroquai spiller også for første gang i lang tid på en sommerfestival.

  

Der er heller ikke nogen internationale hovednavne på om søndagen – hvorfor ikke?

– Vi har valgt at have et stort dansk navn på i stedet, og det er egentlig lang tid siden, at vi sidst havde et internationalt navn på om søndagen. Vi ved, at der er mange, der tager hjem i løbet af dagen, og så vil vi gerne holde en god fest for dem, der holder til det sidste. I år bliver det Gnags og Venner, og vi er sikre på, at de nok skal sætte gang i festen.

 

Hvor mange navne bliver der yderligere offentliggjort, og er der nogle internationale hovednavne imellem? 

– Vi har offentliggjort langt størstedelen, men vi mangler stadig at offentliggøre de omkring 26 navne, der kommer til LiveCamp og KarriereKanonen. Og så mangler vi at offentliggøre navnene til stand-up på Bøgescenen om lørdagen. Ellers vil vi offentliggøre lidt navne rundt omkring, men hvad det lige bliver, tør jeg ikke sige.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA