x

Top 5: De mest mindeværdige Super Bowl halftime shows

Top 5: De mest mindeværdige Super Bowl halftime shows

Søndag den 5. februar er det igen tid til Super Bowl, der er den store finale i NFL – National Football League. De to hold i finalen er Atlanta Falcons og New England Patriots, som eliminerede henholdsvis Green Bay Packers og Pittsburgh Steelers ud i conference-finalerne.

Super Bowl bliver set af over 100 millioner mennesker – det gælder både folk, der ikke interesserer sig så meget for amerikansk fodbold og die hard-fans. De høje seertal skyldes også det famøse “halftime show,” hvor en eller flere musikere får æren af at optræde i pausen, midt på banen og foran de minimum 100 millioner mennesker! På søndag er det Lady Gagas tur til at underholde de mange mennesker i pausen mellem 2. og 3. quarter. Lady Gaga er udtalt Hillary Clinton-supporter og dermed også Donald Trump-modstander. Det giver kun hendes pauseshow endnu større opmærksomhed – vil hun komme med politiske budskaber under sin optræden eller ej?

Super Bowl LI (51) bliver vist natten til mandag kl. 00:30 dansk tid.

Der har gennem NFL-turneringens levetid været et hav af optrædener fra store musikalske kendisser, men et udvalg af disse har været af mere eller mindre mindeværdig karakter. Listen er dermed ikke en standard "god-eller-dårlig" opsummering, men snarere en liste over halftime shows, der helt sikkert er husket af mange og dermed vores bud på de fem mest mindeværdige:

5: Aerosmith & N'Sync (2001)

Super Bowl i 2001 husede både rocklegender og et boyband. Popdrengene fra *NSYNC fyrede op for det kæmpe publikum, efterfulgt af et rockende Aerosmith. Det er dog imidlertid afslutningsnummeret, der i tiden efter har delt vandene. Nogle kalder det genialt, andre dømmer det som skandaløst.

Det drejer sig om Aerosmiths fængende hit "Walk This Way", som til denne optræden var udført af intet mindre end fem forskellige kunstnere, da Aerosmith og *NSYNC allierer sig med Britney Spears, Mary J. Blige og Nelly. Om intet andet skriger optrædenen "2001".

Bedøm selv her det tre minutter lange spektakel:

4: Diana Ross (1996)

Ex-The Supremes-sangerinden Diana Ross mindede i 1996 seere over hele verden om, hvorfor hun stadig kan regnes for en af de originale divaer.

Mod enden af Ross' optræden kan en helikopter ses, mens sangerinden udbryder "oh my, here comes my ride". Stjernen forlader dernæst stadionet per helikopter, mens musikken stadig spiller for fulde drøn.

Nyd den absolut overlegne hændelse her:

3: Madonna (2012)

Da den amerikanske pop-dronning Madonna optrådte til Super Bowl for fem år siden, hev hun til anledningen blandt andre to yngre kvindelige artister, Nicki Minaj og M.I.A. med på scenen under hendes "Give Me All Your Luvin'". Tiden skulle vise, at sangerinden M.I.A. endte med at stjæle spotlightet.

Omtrent otte minutter inde i showet beslutter M.I.A. sig for – i protest – at give fingeren til hele verden, mens hun synger "I don't give a s**t". Så meget for censur.

Tjek den omdiskuterede episode ud her:

2: Prince (2007)

Da Prince gik bort 21. april 2016, var det for mange mennesker verden over en sorgens dag. At Prince er nummer to på vores liste, er ikke kun for at ære ham – hans halftime show er af mange set på som et af de absolut bedst udførte gennem tiden. Hans egne “Let’s Go Crazy” og “Baby I’m a Star” var med til at sætte gang i festen. Det blev efterfulgt af coverversioner af Bob Dylans “All Along the Watchtower” og Foo Fighters’ “Best of You.” Som om det ikke skulle være nok, tager Prince sin lilla guitar i brug for at spille “Purple Rain” i Miamis silende regn. Meget smukkere bliver det ganske enkelt ikke.

Se den mesterlige optræden her:

1: Janet Jackson & Justin Timberlake (2004)

Showet fra de to popstjerner er gået hen og har opnået nærmest ikonisk status. Hændelsen, der har skabt denne status har fået tilnavnet "Nipplegate". Det er selvfølgelig Jacksons bare bryst, som vi tænker på. Et afdækket bryst lyder måske ikke i sig selv skandaløst, men på amerikansk tv er det et kæmpe no-go.

Timberlake, som forårsagede bryst-flashet, insisterede på, at det var et uheld og altså ikke en del af en indøvet koreografi, hvilket Jacksons talsperson bakkede op. Uheld eller ej, så endte "Nipplegate" med en retssag, som resulterede i en kæmpe bøde til tv-selskabet MTV, som var arrangørerne bag.

Se eller gense her videoen og vurdér selv:

Passende kan man se Lady Gagas udførelse af USA’s nationalhymne “the Star-Spangled Banner” før sidste års Super Bowl her inden, at hun natten til mandag, kl. 00:30 dansk tid, får en endnu større opgave:


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA