x

Playliste: 11 essentielle, romantiske sange til dig, der elsker Valentinsdag

Playliste: 11 essentielle, romantiske sange til dig, der elsker Valentinsdag

Kære Danmark, vi kommer simpelthen ikke udenom det. Den 14. februar er umiskendeligt dagen, hvor hjerteformede chokolader, de rødeste roser og kridhvide duer flyver rundt om ørerne på os, eftersom Valentines Day er og bliver en hyldest til den sukkersøde kærlighed. Til glæde for nogle, til frustration for andre.

Som musikkens vogtere kan vi på redaktionen derfor heller ikke være entydige i vores stillingtagen til denne importerede højtid. Vi er klar over, at vores publikum er delt, at kærligheden bestemt ikke er lige lyserød for alle, og at den eneste ene måske ikke sidder derhjemme og venter på gensynets glæde. Men samtidig må vi også lykønske dem, der netop har det sådan. Derfor giver vi jer her det tveæggede sværd, playlisten for alle Valentin-elskerne og for dem, der bare gerne vil glemme den.

Hør playlisten for Valentinsdag-elskerne nedenfor og hør playlisten for Valentins-haderne her.

 

Til Valentine-elskeren:

Norah Jones: Come Away with Me

Der er uden tvivl virkelig mange om budet, når det kommer til den perfekte kærlighedssang. Men man må bare sige, at Norah Jones virkelig har lavet et kvalificeret bud med den stille klaverballade, der langsomt, men sikkert henstiller kæresteparret i trance og lader dem forsvinde ind i sig selv. Her får vi inderlighed for alle pengene. Stort hjerte til Norah for det!

 

Drake: Fire & Desire

Hvis der er noget, Drake kan, er det at balancere sine stort anlagte ballers med de mere bløde toner, der oser af smoothness. ”Fire & Desire” er ingen undtagelse, og der synes næsten ikke at være en bedre cruiser-sang til kæresteparret i solnedgangens skær. På sin særegne måde hengiver Drake sig i hvert fald også fuldt ud. Vi tager gerne en tur ned ad kysten med denne lille elskovshymne.

 

Leonard Cohen: If I Didn’t Have Your Love

Den store mester takkede af på fineste vis med “You Want It Darker” to uger før sin død. På dette album finder vi blandt andet denne kærlighedserklæring på dødslejet, og det fås sjældent bedre. Rent og upoleret, i kernen hengivent og bevidst. Her stråler romantikken i skønneste grad. Om det så er til Gud eller sin næste er sagen uvedkommende. For magien er intakt, uanset hvad.

 

Rihanna: Love on the Brain

Rihanna bevægede sig i nye retninger på sin surprise-udgivelse ”ANTI”, og heriblandt fandt vi denne lille ballade. Som en kærlighedserklæring til 60’ernes soul blomstrer denne skæring i ømhed, og RiRi kan om nogen nå de højere magter med sin stemme. I denne farvestrålende kombination er din Valentines Day i trygge hænder.

 

Ben Howard: Only Love

Den engelske singer/songwriter er ikke i tvivl om sin ’darling’ på dette nummer. Her er der ikke plads til andet eller andre i Howards umiddelbare og ærlige skønsang til kvinden i livet, der giver ham ly for natten.

 

Bob Dylan: Soon After Midnight

Denne mands bagkatalog er jo snart ikke længere til at overskue, hvis man ikke er født ind i det, og derfor kan der sikkert være delte meninger om dette valg. Men faktum er blot, at i denne nedbarberede musikalske stil, stå Bob Dylans midnatsbøn ufatteligt skarpt, og der er ikke megen tvivl om, at den gamle rock’n’roller virkelig lader sig afvæbne i denne lille perle.

 

Otis Redding: Stand By Me

Sjældent er andres numre fremført så sublimt, som gode gamle Otis eksekverer Ben E. Kings ”Stand by Me”. En vidunderlig følelse er det, når Otis lader musikken overvælde sig, og sårbarheden skinner igennem. En smuk sang om kærlighedens standhaftighed.

 

Frank Ocean: Thinkin' 'bout You

For mange har Frank Oceans debutalbum ”Channel Orange” defineret den ungdommelige kærlighed anno 2010’erne. I denne optik må ”Thinkin' 'Bout You” umiskendeligt stå som en klassiker i the soulboys repertoire. Den bløde syntheizer kombineret med strygerne giver Oceans vokal og tekstunivers frit spil. Og resultatet er en moderne kærlighedssang.

 

Bruce Springsteen: Tougher Than the Rest

Få formår at skrive en god sang om kærlighed, endnu færre kan skabe et helt album i denne kategori. Bruce Springsteen gør begge dele, og med ”Tunnel of Love” fra 1987 gav han os en lang række af sublime sange, der smukt gengav den umådeligt svære søgen efter kvinden i livet. Som noget af det allerstærkeste står ”Tougher Than the Rest” om en mand, der ved, hvad han kan give og vil give det hele.

 

Van Morrison: Tupelo Honey

Storladenheden i Van Morrisons musik skal man ikke tage fejl af, og et af de bedste eksempler på dette er ”Tupelo Honey”. Religiøsiteten udtrykkes til fulde, men virker kun som et formidabelt grundlag for Morrisons tilbedelse af kvinden. Morrisons vokal er da heller ikke til at modstå, og denne lille perle må man ikke lade sin udkårne være foruden at kende.

 

Frank Sinatra: The Way You Look Tonight

På sådan en liste som denne kan man næsten ikke være foruden en af de helt store klassikere. Med hele bigband-opsætningen går New Jersey-koryfæet hjem hver gang, og til en dag som Valentines Day kan man næsten kun vende sig imod denne vidunderlige opsætning.

 

Hør playlisten for Valentinsdag-elskerne nedenfor og hør playlisten for Valentins-haderne her.

 

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA