GAFFA-Prisen- og touraktuelle Katinka: Man skal aldrig gå ned på underbukser, når man er på turné

GAFFA-Prisen- og touraktuelle Katinka: Man skal aldrig gå ned på underbukser, når man er på turné

Den fremadstormende gruppe Katinka med sangerinden Katinka Bjerregaard i front drager snart ud på en lang turné oven på udgivelsen af debutalbummet "Vi er ikke kønne nok til at danse", som udkommer i slutningen af marts. Vi har stillet Katinka Bjerregaard en stribe spørgsmål om den kommende turné.

Katinka kan også opleves til GAFFA-Prisen i Odeon i Odense 11. marts sammen med Mew, Kellermensch, Simon Kvamm, Aksglæde og to navne, som endnu ikke er offentliggjort. Køb billetter via GAFFA.dk/prisen.

Hvad kan vi forvente os af koncerterne?

Vores klaver og altmuligmand Lucas er gået ud af bandet, og vi har fået Tobias, som er trommeslager, med i stedet for, så der kommer helt klart til at ske noget nyt. Vores lyd kommer til at være lidt mere storslået, med lidt mere tjubang, og så kommer der jo bare en masse nye sange med nye følelser i.

Hvordan er det gået i øvelokalet?

Vi er lidt pressede på tid, men sådan tror jeg bare, det skal være hos os, jeg ville dø af chok, hvis vi en dag ikke havde en deadline, der bed os i numsen. Men vi glæder os til at synke ned i sangene, så vi kan være klar til turen.

Hvad gør du, lige inden du går på scenen?

Vores ritual i bandet er en gruppekrammer, så vi ikke glemmer hinanden. Og så er det desværre blevet lidt obligatorisk for mig at stirre intenst ind i spejlet på toilettet og sige højt ud i rummet: ”Du kan godt gøre det, Katinka”.

Hvad står der på din forplejningsliste?

Der står ØØØØL på listen, vi har ikke rigtig kunnet finde på mere. Men øl er til gengæld meget vigtigt; da vi spillede til Kronprinsparrets Priser, var der kun fancy vin, og jeg var ved at gå ud af mit fucking gode skind. Der er ikke noget så dejligt som en King øl før og efter en koncert

Hvad hører I i turbussen?

Alt fra Shu-bi-dua til Leonard Cohen. Vi ender ofte med at have en Spotify-krig, fordi vi næsten aldrig kan blive enige om musikken. Men det er tit dem, der sidder på forsædet, der bestemmer. Men min lydmand Ricko og jeg elsker at høre melankolsk musik, når vi kører om natten, det kan være meget smukt.

Hvordan ser en typisk dag ud på din turné, når du ikke står på scenen? Med andre ord: Hvad laver du mellem koncerterne?

Jeg er egentlig lidt af en snylter, da jeg er den eneste, der ikke har kørekort. Så jeg har den luksus, at jeg kan sove, når vi kører, da jeg ikke er den bedste til at sove om natten. Og jeg har en størrelse – hobbit – så jeg sagtens kan krølle mig sammen på et sæde. Ellers hygger vi bare, jeg skriver dagbog, får tøjkrise, og så er der rigtig meget ventetid.

Hvad har du med, når du er på turné – altså ud over din ukulele?

Man skal aldrig gå ned på underbukser, når man er på turné! Ellers har jeg min dagbog, en roman, alle mine halspiller, en pude til turbussen, og så en forhåbning af at det hele nok skal gå i sidste ende.

Hvad er det vildeste, du har oplevet under en koncert?

Koncerten på Roskilde Rising sidste år var helt skide-i-bukserne-sindssygt! Der var så mange mennesker, og de sang alle sammen med og var så glade og fulde. Det var meget overvældende.

 

Katinka kan opleves følgende steder:

02.03  by:Larm, Krøsset, Oslo

03.03  by:Larm, Rockefeller, Oslo

10.03  Louisiana Museum of Moderne Art, “Fredagslounge"

11.03  GAFFA-Prisen, Odeon, Odense

31.03   MusikhuZet i Rønne

07.04   Ishøj Kultur Café

08.04   MantziusLive, Birkerød

12.04   Dexter, Odense

13.04   Dexter, Odense

14.04   STARS, Vordingborg

15.04   Harder’s, Svendborg

21.04   Det Bruunske Pakhus, Fredericia

22.04   Gimle, Roskilde

27.04   Atlas, Århus

28.04   Bygningen, Vejle

29.04   Pumpehuset, København

04.05   Skråen, Aalborg

05.05   Pitstop, Kolding

13.05  Nye Skud Festival, Gjethuset, Frederiksværk

19.05  KØS - museum for kunst i det offentlige rum, Køge

 

Varm op med livevideoen "Usynlige sår":


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA