Eks-Mew-guitarist Bo Madsen kan opleves til GAFFA-Prisen: – Børn er et billede på, hvad vi mangler

Eks-Mew-guitarist Bo Madsen kan opleves til GAFFA-Prisen: – Børn er et billede på, hvad vi mangler

Bo Rune Madsen forlod i 2015 Mew, hvor han var medstifter af det populære band og guitarist. Nu er han gået sammen med børn fra 5.-8. klasse om projektet Turbolens. Turbolens kan opleves live for første gang til GAFFA-Prisen i Odeon i Odense lørdag den 11. marts sammen med Simon Kvamm, Kellermensch, Katinka, Bisse (som afløser Mew, der desværre lige har aflyst grundet netop Turbolens' tilstedeværelse), Soleima og Aksglæde. Vi har talt med Bo Rune Madsen om hans nye projekt.

Der er i øvrigt nu kun få billetter tilbage til GAFFA-Prisen, og de kan købes via Ticketmaster.dk

Showet sendes også på DR3 lørdag aften den 11. marts klokken 21-23.

Hvad er Turbolens for et musikalsk projekt, med dine egne ord?

– Det er svært at formulere det konkret, men grundlæggende er det nogle tanker, jeg har gjort mig om verden, og hvor vi er på vej hen. Vi lever i en tid, hvor vores strategier i tilværelsen begrænser os, og vi glemmer kreativiteten. Børnene fungerer nærmest som et billede på, hvad vi mangler. De lærer at leve i verden igennem leg. Den leg har vi glemt, og det går ud over vores kreativitet. Den måde, som videnskab og business foregår på i dag er ikke hensigtsmæssig. Børnene bliver derfor også et svar på den nulfejlskultur, vi så ofte praktiserer. For dem er fejl helt naturligt, og det er utroligt befriende.”

Hvad ligger der i ideen om at arbejde med et skolekor?

– Jeg har aldrig spillet med andre end Mew i min karriere, jeg har egentlig aldrig valgt det stringente musikerliv. Det kom bare, og det var, hvad det var. Nu er muligheden i mit liv bare kommet, da mine børn er startet i samme skole, hvor Mew også blev udviklet. Så det var oplagt for mig at vende tilbage til det udgangspunkt. Jeg kan godt lide tanken om den cirkulære bevægelse i vores liv, for har vi meget mere i vores tilværelse end vores historie?

Du har jo holdt en længerevarende pause fra musikken. Hvad har ført dig tilbage?

– Jeg er jo stadig i gang med min malerkunst, så jeg er kun på en måde vendt tilbage, men også på vej hen imod en masse nye steder. Jeg har en masse tanker om, hvordan man skaber det nye. Kunsten er på mange måder forbundet på tværs af genrer. Jeg føler mig meget kreativt kapabel lige for tiden. Og de erfaringer, jeg har taget med mig fra 20 års skaberproces i Mew, har givet mig en hjælp til at forbedre min egen kreative proces. Der jo dybest set ikke noget, hverken jeg, du eller vi ikke kan. Vi skal bare gøre det.

Hvordan adskiller projektet med koret sig fra andet musik, du har stået bag?

– Det er i hvert fald en mere simpel, naturlig tilgang til tingene. Jeg har helt klart været drivkraften bag de mere komplicerede ting i Mew, så jeg havde også bare lyst til at prøve noget andet. Jeg ville gerne på en måde vende tilbage til de samme fire akkorder, der kan skabe en sang. Jeg havde jo egentlig ikke tænkt mig at spille mere, men det kom bare til mig. Vi har jo heller ikke nogen målsætninger i Turbolens om, hvad vi skal nå, eller noget i den retning. Vi tager det, som det er og nyder det.

Står din tekst i relation til noget fra din tidligere karriere, med Mew? Er der noget, der skal gøres op for?

– Det handler helt klart om Mew, men det skal heller ikke begrænses til det. Når man skaber, er noget 1:1, og noget finder man bare på. Og det har da noget at gøre med det, da bandet jo har været en så stor del af mit liv. 20 år har virkelig været en Guinness World Record i samliv med de mennesker.

Ser du Turbolens som noget længerevarende, eller er der planer efter det? Vil du fortsætte med billedkunsten?

– Der kommer vi igen til at sætte verden i kasser. I gamle dage, hvis du var bonde, hed du jo fucking Bondesen, og man blev det samme som ens far. Det var måske ikke sjovt, men man gjorde det. Men jeg synes, det er en forkert begrænsning, fordi jeg ser så mange muligheder, hvor min kreativitet kan komme frem, og derfor kan jeg ikke sige, at jeg fokuserer mere på det ene på det andet. Det eneste, jeg kan sige er: Hvis lysten er der, så er muligheden der, og omvendt. Og det gælder sådan set i hele livet.

Turbolens udgiver sin første ep 10. marts 2017.

Varm op med den helt nye video "Rastløse bevægelser":


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA