x

Andreas Jessen, kendt fra TV2-serien "Mercur": – Halvvejs inde i koncerten åbner Janove Kaizer en øl med et koben og stikker den i hånden på 15-årige mig!

Andreas Jessen, kendt fra TV2-serien "Mercur": – Halvvejs inde i koncerten åbner Janove Kaizer en øl med et koben og stikker den i hånden på 15-årige mig!

Andreas Jessen er skuespiller og aktuel i TV2 Charlies succesfulde dramaserie "Mercur". Vi har stillet ham 20 spørgsmål om hans forhold til musik.

 

Alder: 27 år

Civilstatus: Single

 

Kommer du fra et hjem med klaver?

Nej desværre, men jeg kommer fra et hjem, hvor der er blevet spillet rigtig meget musik på cd-afspilleren.

Spiller du selv et instrument?

Jeg har, som rigtig mange andre unge drenge, spillet guitar og kan i dag stadig huske de basale akkorder, så jeg kan spille for min søn. Derudover skulle jeg i gymnasiet, med musik som hovedfag, vælge et sekundært instrument ud over mit primære, som var vokal, og der gav jeg mig i kast med en altsaxofon. Det holdt dog kun gymnasietiden ud.

Har du nogensinde drømt om at blive musiker?

En af grundene til, at jeg netop valgte et blæserinstrument var, at jeg i en periode omkring 15 års-alderen var meget fascineret af ska-musikken, og på det tidspunkt havde jeg en lille, flygtig drøm om at spille i et ska-orkester. Måske var det snarere en fiks idé end en decideret drøm, ved nærmere eftertanke.

Synger du i badet, eller andre steder?

Ja, naturligvis. Gør alle ikke dét? 

Hvad betyder musik for dig?

Det ville blive en meget lang liste, hvis jeg skulle nævne det hele. Musik er nok det eneste kunstmedie, jeg bruger på daglig basis. Det skyldes formentlig, at musik er så utrolig tilgængeligt og taler til mig på en meget umiddelbar måde. Det betyder rigtig meget, med andre ord.

Hvordan lytter du til musik?

Det kommer an på, hvad jeg lytter til. Nogle gange danser jeg til det, andre gange lytter jeg et album fra start til slut derhjemme, men oftest lytter jeg til musik, når jeg sidder i et tog eller en bus eller går på gaden. Smartphone, 4G og online musiktjenester har beriget mit liv gevaldigt.

Hvem er din yndlingskunstner?

Havde du spurgt mig for 20 år siden, havde svaret uomtvisteligt været: Michael Jackson.

Siden har min musikalske horisont udvidet sig og, stadig med en dyb kærlighed og respekt for, hvad MJ udrettede musikalsk, har andre kunstnere fundet vej til mit hjerte. Min musiksmag spænder bredt, og jeg har svært ved at pege på en enkelt kunstner. Dog har jeg en stor kærlighed til de to følsomme drenge, Frank Ocean og Bon Iver. Højt på listen ligger også Kaizers Orchestra, som i mange år leverede soundtracket til mit liv.

Hvilken slags musik kan du ikke holde ud at lytte til?

Med årene har jeg udviklet en lille allergi over for de her decideret julenumre – især dem der indeholder bjældeklang. I december måned er min radio på orlov.

Hvilken sang vil du vælge på karaokebaren?

Jeg har én gang stået på Sam's Bar i indre København og jazzet mig igennem R. Kelly – Ignition (Remix). Jeg havde dog ikke selv valgt sangen, men af en eller anden grund fik den mig op foran mikrofonen. Måske fordi min gode veninde vidste, at jeg kunne teksten fra A til Z og simpelthen ikke ville lade mig gå uden at lade resten af baren det høre. Hun vidste også, at jeg havde drukket øl nok til at gøre det. 

Hvilken sang forbinder du med din første forelskelse?

Min første RIGTIGE forelskelse skete omkring tiden, hvor Justin Timberlake udkom med albummet "FutureSex / LoveSounds" hvor hr. Timberlake, i et smukt samarbejde med hr. Timbaland, efter min mening, satte nye standarder for popmusikken og introducerede en helt ny elektronisk lyd på den store scene. Dét album minder mig om min første forelskelse og i særdeleshed nummeret ”My Love”.

Hvad er den perfekte musik til en erotisk aften?

Marvin Gaye – ”Let's Get It On”, PUNKTUM! Klichéer opstår af en grund – det er simpelthen bare et ufatteligt sexet nummer.

Hvad hører du helst søndag morgen?

Uden at have den største viden inden for området, så blev jeg, i en alder af 17 år introduceret, af en ekssvigerfar, for klassisk musik om morgenen. Hver gang jeg havde sovet hos min daværende kæreste, som altså boede hjemme, blev der spillet klassisk musik nede i køkkenet. Jeg kan huske, at det var den mest behagelige måde at vågne op på, og det hænder stadig, her 10 år efter, at der bliver spillet klassisk musik søndag morgen hos mig.

Hvilken sang får dig stensikkert på dansegulvet?

Det kommer godt nok an på mit humør/promille. Men " Vilde Kaniner" med Gnags er et godt bud. Thomas Helmig kan som regel også få gang i mit bentøj.

Hvilken musik skal der spilles til din begravelse?

Indtil videre tænker jeg, at der er nogle andre, der skal tage dén beslutning.

Har du været i operaen?

Ja. Med al respekt for opera er det ikke der, jeg finder størst musikalsk nydelse, og mine besøg kan derfor tælles på en hånd.

Har du været på festival?

Ja. Det kræver lidt flere hænder.

Hvad har været din bedste koncertoplevelse?

Min første koncert alene. Kaizers Orchestra i Store Vega i 2005. Jeg stod helt forrest, i midten under hele koncerten, og var simpelthen i ren ekstase over musikken, livet og den energi, der pulsede ud i rummet. Halvvejs inde i koncerten åbner forsanger, Janove Ottesen, en øl med et koben, drikker en tår og stikker den så i hånden på 15-årige mig! Jeg var lykkelig helt ind i hjertet.

Hvis du skulle på date med en musiker, hvem skulle det så være?

Jeg kunne godt tænke mig at invitere Rihanna med på bodega. Jeg blev en lille smule forelsket i hende på Smukfest 2016, og jeg er sikker på, at vi kunne få en hyggelig aften over en øl og en Fernet.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA