x

Playliste: Her er marts måneds 11 essentielle sange

Playliste: Her er marts måneds 11 essentielle sange

Vi er midt inde i en ny måned, og derfor tager vi et kig på månedens mest spændende sange indtil nu. Hør sangene på en playliste nedenfor.

Lorde - Green Light

Det er fire år siden, at Lorde brød igennem med nummeret Royals. Nu er den unge sangerinde vendt tilbage med nye toner fra hendes kommende album Melodrama, der udkommer 16. juni og skal forsøge at løfte arven fra hendes populære debutalbum.

Coldplay – Hypnotised

Selvom Chris Martin kalder nummeret for en ”non-single”, flakker sangen alligevel som lyset fra et roligt nødblus, sendt fra gruppens kommende ep Kaleidoscope, der udgives den 2. juni. Den drømmende Hypnotised kommer i slipstrømmen på deres nummeret Something Like This, der havde The Chainsmokers med på spisesedlen.

Gulddreng – Utro

Det danske land er tydeligvis blevet forblændet af guldkæderne om halsen på Gulddreng, der, efter hans musik at dømme, får champagneflasker og modeller til at give genskær i hans solbriller på daglig basis. Det er også tilfældet på Utro, der åbenbarer, at møgso rimer på utro, som hjerte rimer på smerte.

Soleima – Breathe feat. Hoodboi

Den danske sangerinde, der optrådte til GAFFA-Prisen, har fået luft under vingerne, og Breathe er et melodiøst håndtryk til lyttere, der endnu ikke har stiftet bekendtskab med Soleima. Med hendes opløftende naivistiske tilgang til musikken er der noget at glæde sig til, når hun udgiver sit debut-minialbum No. 14 den 21. april.

First Aid Kit – You Are The Problem Here

De svenske søstre tager bladet fra munden på You Are The Problem Here, der fordømmer seksuelle krænkelser med vrængende guitarlyd og vrede vokaler. Deres budskab står skarpt mejslet ind i lydens aggressivitet og sætninger som ”I hope you fucking suffer”, der ellers ligger langt fra deres tidligere udtryk.

Sean Lennon – Bird's Song feat. Willow Smith

Det er den afdøde Star Wars-skuespillerinde Carrie Fisher, der har været medforfatter på Bird's Song, som blev udgivet ikke længe efter hendes død. Den poetiske klaverballade har en usleben, hjemsøgende lyd, der viser, at enkelhed betaler sig.

Ty Segall – Black Magick

Der er tydelige spor af The Beatles’ melodiøse flair på Black Magick, hvis sløvende og fængende lydunivers er som taget ud af en vinyl fra orkestrets storhedstid. Nummeret kan findes på Sentimental Goblin, der udkom kun to måneder efter Ty Segalls selvbetitlede album fra januar.

Alexander Oscar – Ocean View

Det nyeste skud på stammen i dansk popmusik er den unge sanger Alexander Oscar. Han leverer pulserende og opløftende toner på sin debutsingle, der får vist hans stærke vokal og som nok skal få sendt ham ud over stepperne.

Glodfrapp – Ocean

Goldfrapp bevæger sig fra minimalistisk synth til brusende lydflader på Ocean. Det er tungt, skurrende og virkningsfuldt. Nummeret er fra duoens seneste album Silver Eye.

Alt-J – 3WW

Det er et utroligt tilbagelænet og minimalistisk udtryk, der udgør den fredfyldte stemning i 3WW.  Rolige guitarfigurer og percussion stimler sammen i et små-orientalsk lydunivers, der langsomt kulminerer i melodiøse omkvæd. Singlen kommer forud for deres tredje album med den passende titel Relaxer. Albummet er på gaden 9. juni.

Fleet Foxes - Third of May / Ōdaigahara

Fleet Foxes har været tavse som graven i seks år. Til gengæld har de kvitteret med en knap ni minutter lang single og annonceringen af deres kommende album Crack-Up, der udkommer den 16. juni.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA