x

Her er de bedst og værst anmeldte koncerter på Spot Festival

Her er de bedst og værst anmeldte koncerter på Spot Festival

Spot Festival har siden torsdag fyldt Aarhus med musik i alle hjørner og kroge. Det har resulteret i en strømmende flod af anmeldelser på GAFFAs hjemmeside. Her kommer et nemt overblik over de bedste og dårligste koncerter ifølge GAFFAs anmeldere.

To koncerter scorede topkarakteren på seks stjerner fra GAFFAs anmeldere. Fredag aften spillede trioen IRAH deres anden koncert på Spot Festival, i den Store Sal i Musikhuset. Sammen med de seks stjerner skrev Brett Tootle: ”Alt i alt en intens, smuk, velspillet, vellydende, medrivende, kuldegysfremkalende seance. Mere kan man ikke forvente sig”.

Den anden koncert, som ifølge GAFFAs anmelder kunne kategoriseres som en af Spots bedste, var med Kellermensch. Den Store Scene i Musikhuset blev indtaget af de syv mænd fra gruppen, samt det kvindelige strygerensemble Who Killed Bambi. Om aftenens koncert skrev Rasmus Espersen begejstret: ”Kellermensch er tilbage. Efter aftenens koncert på Spot Festival har de efterladt publikum sultne, men kræsne. En så intens, kaotisk og smuk magtdemonstration som den i aften bliver svær at overgå, endsige gentage”. Læs hele anmeldelsen her.

Naked-konceptet, hvor den svenske multiinstrumentalist Gustaf Ljunggren har inviteret en række artister til at fremføre deres sange i helt afpillede versioner, er stadig en stærk del af festivalen. I år gæstede Katinka, Gulddreng, Kellermenschs forsanger Sebastian Wolff, Anya og som surprise kom Nik & Jay og afsluttede ballet. Koncerten og konceptet blev tildelt fem stjerner af Anne-Mai Vig Mott, som tilføjede, at det ud over stærke præstationer til tider forekom en smule ensformigt. Mange andre koncerter fik dog fem stjerner, nemlig Velvet Volume, Lydmor, Kajsa Vala, Sigrid, Red Lama, Kogekunst, Palace Winter, Teitur & Nico Muhly, Sebastian Lind, Thanks og Scarlet Pleasure.

I bunden af årets anmeldelser finder vi duoen Benal, som grundet dårlig lyd og koncertens omgivelser ved Immervad kun fik tildelt to stjerner. Det skal dog siges, at gruppen også spillede i Musikhuset dagen før. Med kun én anden kunster med bundskrabende bedømmelse skuffede få koncerter til 2017's udgave af Spot Festival. Noah Carters backtrack udgjorde for meget af den korte koncert, og dertil lød backtracket også bedre end liveudgaven, hvilket resulterede i, at det ikke kunne blive til mere end to stjerner. Her kan du læse hele anmeldelserne af Benal og Noah Carter.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA