x

Klumben, Pharfar med flere er klar med dansktopgruppen Humørekspressen – album og minikoncerter i dag

Klumben, Pharfar med flere er klar med dansktopgruppen Humørekspressen – album og minikoncerter i dag

Pharfar, Klumben, børne-tv-vært Chapper og guitarist Peter Lützen fra gruppen Panamah er gået sammen for at danne dansktopgruppen Humørekspressen. De debuterede på scenen til Dansktop Prisen 2017 i Jyske Bank Boxen i marts, og deres debutalbum "En lille én" er netop udkommet. GAFFA har talt med Klumben og Pharfar om, hvad de nu har gang i. 

Gruppen cykler i øvrigt rundt og giver akustiske minikoncerter i dag fredag den 26. maj i københavnske vinylbutikker:

Kl. 15.00: Zitaans, Amagerbrogade 205

Kl. 16.00: Sound, Fiolstræde 26

Kl. 16.35: Route 66, Fælledvej 3

Kl. 17.10: Sound Station, Gl. Kongevej 94

Kl. 17.45: Beat, Enghave Plads 13

Hvad har fået netop jer fire til at gå sammen? 

– Det startede med, at Chapper og jeg (Pharfar red.) lavede noget satirefjernsyn til DR, der indeholdt dansktopbandet Humørekspressen. Klumben syntes, at musikken var pissefed, så vi besluttede at lave et nummer sammen. En dag fik vi Peter til at spille guitar til vores nummer. Samme dag inviterede Christian ham med i bandet, uden at spørge mig. Vi kunne ikke genoptage bandet uden Chapper, så han lærte sig selv at spille bas på tre måneder, og så havde vi vores orkester.

Hvorfor har I kastet jer over dansktop, som umiddelbart er langt fra det, I normalt laver?

– Det var sådan en befriende genre, som ikke var fuld af for mange forventninger til os, så vi kunne være temmelig fri i den. Vores musik er selvfølgelig sjov, men den er ikke for sjov.

Jeres album rummer både det gode og det dårlige humør – hvilken sang er I gladest for og hvorfor?

– Den sang, der hedder ”Den ensomme kind”, kan jeg (Pharfar red.) rigtig godt lide. I sangen synger Klumben: ”hold kæft hvor gjorde det ondt, da mine kone hun skred, men så er det godt, at man kan trøste sig med en fad”. Det er lidt indbegrebet af os: man tager ikke tingene for hårdt, og man kæmper sig videre.

– Jeg (Klumben, red.) er mest glad for sangen ”Venner”. Det, at man både kan være ked af det og glad på samme tid, kan jeg meget godt lide.

Hvor stammer inspirationen til sangene fra på jeres debutalbum fra? 

– Det er meget John Mogensen, Teddy Edelmann, men også Joe Cockers udgave af ”With A Little Help From My Friends”. Musik fra den gode gamle skole, inden det hele blev for digitalt. 

Hvordan tror I, at jeres nuværende lyttere tager imod det nye album? 

– Jeg (Pharfar red.) tror, at der er mange af dem, som endelig kan få lov at lytte til dansktopmusik uden at skulle føle, at de forræder noget.

Har I gjort noget bestemt for, at I stadig fanger de nuværende lyttere? Eller sigter I udelukkende efter dansktoppublikummer? 

– Vi har en mulighed for at gå efter begge publikummer på én gang. Vi vil bare være os selv, og så vil de fleste mennesker, der kan lide os, også kunne lide, hvad vi laver her.

Til Dansktop Prisen 2017 stod I på samme scene som Hansi Hinterseer, Birthe Kjær og Kandis. Hvad tænker I om det?

– Det er jo skide sjovt og surrealistisk at komme ind i en helt ny tradition og møde de her ikoner. De har faktisk taget rigtig godt imod os, og Pharfar fik en god snak med Peter Belli. Kandis vil gerne lave et nummer med os, og Keld Heick sagde ”velkommen til dansktoppen”, så de skal kunne lide os nu. Hvis han siger velkommen, så er det ham, der bestemmer.

Til sidst, hvad er Humørekspressen kort fortalt?

– Det er et fællesskab af fire spillemænd, der nyder hinandens selskab og at spille musik med rigtige instrumenter.

Varm op med "Godter på vej":


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA