x

The Kills før danske koncerter: Vi bor i en kuffert 80 procent af året

The Kills før danske koncerter: Vi bor i en kuffert 80 procent af året

Garagerockduoen The Kills giver koncert i Danmark for første gang i ni år. Sidste år skulle de have spillet på Store Vega efter udgivelsen af ”Ash and Ice”, men blev nødt til at aflyse koncerten grundet sygdom. Nu tager Alison Mosshart og Jamie Hince revanche på selv samme spillested 9. juni, men også med en koncert til NorthSide Festival 10. juni. Vi har taget en lille snak med den ene halvdel af bandet, Alison Mosshart, og hørt om ambitioner for musikken og om der er plads til andet end det.

I har ikke spillet i Danmark de sidste ni år, ser I frem til at vende tilbage?

Åh nej, er der gået så lang tid? Wow. Ja, vi ser meget frem til at vende tilbage.

Og I er ikke kun tilbage med en koncert. I spiller både i Store Vega og til NorthSide festival i næste måned. Hvad kan vi forvente af de kommende koncerter?

Altså, jeg håber vi kan gøre det godt igen for at være fraværende i ni år med to koncerter. Jeg ved ikke, hvordan det skal gøres, men det kræver nok at bringe nogle guitarer tilbage fra graven, ansætte og fyre et par scenefolk i realtid, farve mit hår forskellige farver imellem sangene og 50-60 tøjskift. Eller vi forbliver i nutiden med det vidunderlige show, vi har kørende lige nu, jeg beholder mit blonde hår, og vi spiller vores yndlingssange og giver jer vores allerbedste.

Glæder I jer mest til at spille i Store Vega eller til NorthSide?

Siden vi ikke har spillet nogle af stederne før, har jeg ingen idé om, hvad vi skal forvente. Derfor er jeg lige spændt på begge steder.

I skulle have spillet i Danmark efter udgivelsen af ”Ash and Ice” sidste år. Er de nye koncerter baseret på samme album?

Vi spiller mange sange fra det nye album, ja. Men vi spiller også sange fra alle vores andre udgivelser. Vi kan godt lide at holde tingene afbalanceret.

 

Altid tid til The Dead Weather

Alison Mosshart er ikke meget for at fortælle om bandets næste album, til gengæld fik vi et godt billede af det generelle liv på farten.

Er I startet på at kreere ny musik?

Ja, vi skriver hele tiden ny musik. Vi har dog ikke indspillet noget endnu, vi har bare været på tour det sidste halvandet år.

Hvordan vil du beskrive lyden? Og hvornår vil det blive udgivet?

Lydende. En dag.

Hvordan forbereder I jer på at tage på turné?

Det store spørgsmål er, hvordan jeg forbereder mig på ikke at være på tour? Tour er vores normale tilstand. Vi lever begge i en kuffert 80 procent af året.

Har I en form for liste med Do’s og Don’ts, når I er på tour?

Don’ts: Mist ikke dit pas. Mist ikke din telefon. Gå ikke glip af dit fly. Put ikke toiletpapir i toilettet på bussen, før du skyller ud. Do’s: Ring til din mor indimellem. Medbring en god bog. Få mest ud af en fridag i en by, du aldrig har været i før. Se så meget du kan, spil så godt du kan, gøre så meget du kan, for du ved aldrig, hvornår du får muligheden igen.

Hvilken musik hører I på tourbussen? 

Det gør vi normalt ikke. Vi har generelt haft musik på hjernen i 12 timer i træk, før vi rammer bussen hver aften. 

Hvad står der normalt på jeres forplejningsliste? 

Tequila. Vand. Kaffe. Rødvin. Lime. IS. MASSER AF IS. 

Hvad laver I, lige inden I går på scenen? 

Bliver rigtig, rigtig nervøse, pacer frem og tilbage, spiller høj musik og strækker ud. 

Hvilken del af koncerten er ofte den bedste? 

Selve koncerten er den bedste del af alle perioder under tourens 24 timer.

Hvad laver du ud over at spille med The Kills for tiden?

Maler, designer, synger på andre personers numre, skriver osv.

Har du også tid til The Dead Weather?

Jeg har altid tid til The Dead Weather, når jeg har mulighed for det. Vi har alle meget travlt, så der er svært at samle os alle på samme tid, men vi nyder at lave musik sammen, så meget at tiden stiller sig til rådighed for os selv under de mest umulige omstændigheder. Vi planlægger det aldrig, vi lader det bare ske, som det sker.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA