x

Tivoli-aktuelle Beth Hart: Hvis folk ser i min taske, tror de, jeg er narkosmugler

Tivoli-aktuelle Beth Hart: Hvis folk ser i min taske, tror de, jeg er narkosmugler

I aften fredag den 2. juni giver Beth Hart koncert på Plænen i Tivoli. Vi har ringet til hende på landevejen for at høre lidt om, hvad vi kan forvente.

 

Hvad kan vi forvente af koncerten i Tivoli?

Jeg ved det faktisk ikke endnu. Jeg skriver først sætlisten lige før koncerten, alt efter hvordan stemningen og størrelsen på koncertstedet er. Mit band har øvet 75-80 sange. Det værste, jeg ved, er bands, der er så sikre, at de virker som en maskine. Vi kan lide at udfordre hinanden ved at spille noget nyt hver aften.

 

Hvordan har turnéen været?

Den har været skøn, vi har lige spillet ét job i Tyrkiet og 10 koncerter i Tyskland. Det tyske publikum er dejligt.

 

Hvordan er publikum i Europa i forhold til USA?

De er ret stille i forhold til publikum i USA, det gælder i øvrigt også i Danmark, hvor folk virkelig formår at lytte. I København er publikum dog mere højrøstede end i de mindre byer, og det gælder også i Tyskland. I USA er det sjovt nok omvendt – folk i New York og Los Angeles er mere stille end i Midtvesten. Spørg mig ikke hvorfor!

 

Hvad gør du, lige før du går på scenen?

Laver stemmeøvelser, drikker te og dyrker workout. Varmer op.

 

Hvad står der på din forplejningsliste?

Alt, hvad der er sundt. Grøntsager, fisk og absolut intet sukker. Jeg er ikke længere i 20’erne; jeg kan ikke længere holde til den slags.

 

Hvad hører du i turbussen?

Jeg hører faktisk meget lidt musik i turbussen. Jeg vil hellere sove eller læse, fortrinsvis spirituelle bøger, der hjælper mig med at holde jordforbindelsen.

 

Hvad medbringer du altid på din turné, ud over dit keyboard?

Mange ting: Spirituelle bøger, min telefon med stemmeøvelser og masser af vitaminer. Hvis folk ser i min taske, vil de tro, at jeg er narkosmugler.

 

Hvad laver du mellem koncerterne, når du turnerer?

Jeg vil ikke spille mere end tre-fire koncerter om ugen for at spare min stemme og undgå stress. Jeg kan godt lide at motionere, cykle – jeg har altid en cykel med i turbussen – svømme og gå lange ture med min mand (Scott Guetzkow, som også er Beth Harts tourmanager, red.). Og jeg elsker at gå i zoo eller på museum.

 

Hvad har været den primære inspiration til dit seneste album, ”Fire on the Floor”.

Jeg lavede albummet umiddelbart efter mit forrige album, ”Better Than Home”. Det var en meget smertefuld plade, fordi den ene producer, Michael Stevens, blev syg af kræft under indspilningerne. Han overlevede, men døde senere. Derfor ville jeg hurtigt videre, og derfor indspillede jeg et nyt album med nogle nye musikere – som i øvrigt er ældre end dem, jeg plejer at indspille med. Det var meget inspirerende.

 

Du har i de senere år indspillet to album med bluesguitaristen og sangeren Joe Bonamassa. Har du kunnet bruge noget fra det samarbejde til dine egne plader?

Ja, helt sikkert. Det er jo coverplader med fortolkninger af store soul-, blues- og jazznumre, og det var meget angstprovokerende at fortolke de store sange, så jeg valgte at bilde mig ind, at jeg selv havde skrevet sangene. Joe har fået mig til at skrive i genrer som jazz, blues og soul, som jeg ikke tidligere har skrevet så meget i, så han har været en stor inspiration. Det var som at blive genfødt i slutningen af 30’erne.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA