x

Dagens Camp på Roskilde: – Vi vil gerne lægge vægt på det grønne byrum

Dagens Camp på Roskilde: – Vi vil gerne lægge vægt på det grønne byrum

GAFFAs udsendte er draget ud på campingområdets vildmark for at opstøve de mest opfindsomme lejre. Mens nogle slår sig til tåls med skæve pavilloner og nedslidte stykker pap som erstatning for stole, har andre brugt flere uger på at forberede deres festival-hjem. Vi går hver dag på jagt efter de mest misundelsesværdige camps, der forstår at indkapsle stemningen. Her følger dagens udvalgte camp.

 

Camp Rolighed

Roskilde Festival kan være hård for sjælden. I Camp Rolighed handler det om velvære. Og planter. De landsskabsarkitektstuderende fra Københavns Universitet har i Dream City bygget et sted, hvor der er plads til at slappe af. Her er der hængekøjer, planter fra alle verdenshjørner og tagterrasse. Livskvaliteten er med andre ord høj hos Camp Rolighed. Vi mødte en af lejrens hovedinitiaivtagere, Kristian Langæble Pedersen, der fortalte os lidt om, hvordan det er at have det roligt.

Hvordan opstod idéen til den her camp?

Da jeg gik var på mit første år af landskabsarkitektuddannelse, var der en pige på min årgang, der gerne ville bygge en tagterrasse, når hun en dag var færdig. Jeg syntes, at det lød som et fucking fedt projekt, og hvorfor vente så længe? Vi kan da teste det her på Roskilde. Så vi fik samlet et hold i fredagsbaren. Vi ville gerne lægge vægt på det her grønne byrum, så vi har en masse planter her. Der bliver generelt bygget så meget nyt, der er bare er beton og glas, men det skal jo også have noget liv. Det samme gælder jo Roskilde Festival, så vi tænker, at det passer godt til Dream City. Vi har lidt efeu, kødædende planter og træer, og så har vi designet kasserne, så folk ikke pisser i dem.

Hvor har I jeres lejrnavn fra?

Det er, fordi vi alle studerende på Rolighedsvej på Frederiksberg. Vi synes, det er en meget fed forbindelse, men så er der også den del af det, at folk skal kunne komme og hygge sig. Vi har vores tagterrasse, hvor kan sidde og hygge sig og slappe af.

Holder I nogle fede fester?

Vi har holdt pimp din gin tidligere i dag, hvor vi blandede nogle forskellige slags sirup med nogle krydderurter, som vi så lavede drinks af. Vi endte nok med at give firehundrede drinks ud. Så har vi haft Matthew Bay på besøg, som har spillet koncert. Han er en god ven af campen, så han skulle da bare komme og spille. Mandag har vi Hawaii-fest, og selvom det ikke har så med temaet at gøre, så er der alligevel lidt en junglestemning her.

 

Veludhvilet stiger vi op af hængekøjen, siger skål og bevæger os videre ud i Dream City. Camp Rolighed har været gode ved os, og vi er klar til endnu en aften foran lydsystemet i Clean Out Loud.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA