x

Dagens Camp på Roskilde: – Brie er den bedste kur mod tømmermænd

Dagens Camp på Roskilde: – Brie er den bedste kur mod tømmermænd

I enden af C-området befinder Roskildegæsten sig pludselig i nye internationale farvande. Med Camp Baguettes indtog er det særprægede multietniske udtryk, som Roskilde Festival gerne ser sig selv som repræsentant for, kommet til udtryk i form af en særpræget frankofil stil, der i højeste grad giver sig til kende i form af uddelingen af dejlig fransk papvin (både rose og hvid) til tonerne af Stromae samt i den umiskendelige cocktail af baguette og brie, der synes at være helt på sin plads i Roskilde Festivals rammer. GAFFA var ude og tage sig en snak med den franskinspirerede camp for at høre, hvad der specifikt kendetegner den franske tidsånd på en dansk festival. 

Hvor gammel er campen?

Jeg tror, at det er mit niende år, og vi er primært to camps, der mødtes på Roskilde for fire år siden og så endte med at slå os sammen for at kunne holde en endnu større fest med endnu større anlæg. Så nu er vi endt med at være omkring de tredive i campen med en større fest end nogensinde.

Hvordan endte I i det franske tema?

Vi har været inde over en række andre lande. Vi prøvede os f.eks. også frem med et spansk tema med Camp Pedro tidligere og rendt rundt i matchende jakkesæt. Og nu var turen så bare kommet til Frankrig, for Camp Baguette fungerede bare for os, og det var en særdeles god undskyldning for at drikke en masse dejlig vin og hygge os max.  

I samme øjeblik som spørgsmålet er stillet flyver en febrilsk brie-ost ind i munden på GAFFA-skribenterne, der må forsvare sig og omformulere et ellers knivskarpt og relevant spørgsmål i et øjebliks vending.

Hvad er det, Brie-osten kan gøre for en festival som Roskilde?

Det er bare satans lækkert. Det er den bedste kur mod tømmermænd, og det gør brød decideret spiseligt.

Hvad skal man drikke på Roskilde i forhold til vin?

I en hel uge, så må det være Rose. Det er bare nemmere at drikke. Der er desuden færre tømmermænd i roseen, så det er helt klart en pil i den rigtige retning. Og når man så endelig bliver ramt af dem, er der på den måde altid en god grund til at drikke mere rose, for at undgå at de rammer lige så hårdt.

Er musikken inspireret af det franske tema?

På vores spilleliste såvel som på programmet. De Franske Piger spillede lige her oppe på Rising-scenen, og vi skal alle sammen ind og høre Justice senere på festivalen.

Hvilke aktiviteter er der planer om?

Vi har limbo og magarina i tankerne, selvom det ikke er særligt fransk. Vi kører fransk morgengymnastik hver dag kl. 10:00 med en fransk Yoga-instruktør, som vi har indspillet og genstarter hver morgen. Det er den bedste måde at starte Roskilde på. Ud af sengen, hver morgen og så starte hver dag med fornyet energi. Det fås ikke bedre. 

Hvorfor er det Frankrig, der skal præge festivalbilledet på Roskilde i år?

Der har jo lige været valg i landet, og det skal hyldes. Vi har desværre ikke så mange macrons (makroner) på festivalen i år, men med tiden er det uden tvivl bedre end Le Pen. Hvis det var Le Pen, havde vi lige så godt kunnet skrive Mein Kampf ind som ny grundlov, og så havde det ikke været så fedt.

Er der nogen af, jer der har det franske i blodet?

Oui. Eller overhovedet ikke. En af vores mødre er fransklærer og er et eller andet sted i campen, og det er det mest franske. Vi har i hvert fald fællesskabet på vores side, og vores mål er i sidste ende bare at dele alt, hvad vi har. Vi har brugt gamle stole og presenninger til at bygge de franske seværdigheder. Tidligere har vi bygget Le Louvre og Eiffeltårnet, og nu er vi overbevist om at turen er kommet til Triumfbuen, der skal opføres inden ikke alt for længe. Og så skal vi nok vinde Camp of the Year, selvom vi selvfølgelig ikke tager glæderne på forskud. Vi er ikke i besiddelse af den franske arrogance. Måske en lille smule, men ikke for meget.

Hvad med Tour de France?

Vi dækker det sgu ikke, men vi støtter ubetinget de franske ryttere i ånden. Voeckler og alle de andre. Og så snart de sejrer på en etape, vil vi selvfølgelig præsentere den største fest på Roskilde og i fælledparken efterfølgende, ingen tvivl om det.

Hvorfor bliver I årets Camp?

Fest, Brie og vores tema. Mere behøves der ikke at siges. Med parentes i brrrrrrrandert selvfølgelig.  


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA