x

Guide: 11 essentielle koncerter, du skal se på Roskilde – onsdag

Guide: 11 essentielle koncerter, du skal se på Roskilde – onsdag

Roskilde Festival er for alvor i gang, og efter tre dage med warm up på de mindre scener Countdown, East og Rising går det nu løs på de større scener på den egentlige festivalplads. Vi giver dig et overblik og vælger derfor hver dag 11 essentielle koncerter ud, som vi ikke synes, du bør gå glip af.

 

Phlake, Orange 18.00

Den selverklærede danske rhythm’n’balls-duo gav deres første Roskilde-koncert sidste år på Rising og er på blot et år rykket op til at skulle åbne Orange. Men vi tror på, at de kan magte opgaven, for de er et fremragende liveband og har masser af stærke, groovy sange i bæltet – og ikke kun kæmpehittene ”Pregnant” og ”Angel Zoo”.

 

Warpaint, Arena 18.00

Den amerikanske indierockkvartet gør alt, hvad de kan for at udbedre den kønsmæssige skævhed på Roskilde, og så laver de god musik. Da de spillede på Roskilde Festival sidst, i 2014, uddelte vi fire store stjerner og skrev blandt andet: ”Vellyden er til at tage og føle på, og når bandet bedst får herlighederne til at gå op i en højere enhed, så fremelskes en nærmest overjordisk skønhed, der ikke mindst bunder i de mange flerstemmige vokalharmonier.”

 

 

G-Eazy, Arena 20.30

Rapperen råbte "I'll come back every year until I die", da han optrådte på Roskilde i 2015. Han holder næsten sit ord, for selvom han ikke kom sidste år – Roskilde booker meget sjældent det samme navn to år i træk – er han nu tilbage. Dengang uddelte vi fire stjerner og skrev blandt andet: ”Undertegnede må erkende det, G-Eazy lagde festivalen ned. Hans materiale er ikke helt modent (om man kan lide stilen eller ej), men han væltede Avalon på en vis, undertegnede ikke har set hiphop præstere på Roskilde siden Flatbush Zombies' tonsekoncert i 2013.”

 

 

Red Fang, Avalon 21.30

Stoner rock-gruppen fra Portland spiller både tungt, tight og melodisk med inspiration fra sydstatsrocken. Vi ses frem til en rockfest med bandet, der blandt andet er blevet sammenlignet med Queens of the Stone Age og Mastodon.

 

 

The Weeknd, Orange, 22.00

The Weekend alias den canadiske sanger, sangskriver og producer Abel Tesfaye med den imponerende stemme leverede en veritabel hitparade, da han i februar gav koncert i en udsolgt Royal Arena. Vi satser på en gentagelse på Roskilde.

 

 

Kevin Morby, Pavilion, 22.15

Den amerikanske singer-songwriter har fået flotte anmeldelser for sit tredje soloalbum ”Singing Saw” fra sidste år, også i GAFFA. Her uddelte vi fire stjerner og skrev blandt andet: ”Fans af moden og tilgængelig singer-songwriter-indierock bør overveje at give Morby et lyt. Han har en god historie at fortælle.”

 

 

Hellacopters, Arena 23.00

Da det svenske garagerockband The Hellacopters i 2008 sidst spillede på Roskilde Festival, var koncerten en del af bandets afskedsturné. Sidste sommer valgte de at lade sig gendanne for at spille ganske få koncerter, og koncerten på dette års festival bliver derfor en sjælden chance for at opleve de svenske retro-rockere med den karismatiske guitarist og sanger Nicke Andersson i front. Årets koncert på Arena-scenen finder i øvrigt sted 20 år efter gruppens allerførste koncert på Roskilde Festival.

 

Rag’n’Bone Man, Avalon 23.30

Det blev kun til en 25 minutter, inden den i forvejen rå stemme gav op grundet sygdom, da den engelske sanger og sangskriver Rory Charles Graham, bedre kendt som Rag’n’Bone Man, gav sin første danske koncert i Vega i april. Vi håber, han får revanche på Roskilde, for han er en særdeles spændende kunstner i spændingsfeltet mellem pop, soul og blues – og er meget mere end sit gennembrudshit ”Human”.

 

75 Dollar Bill, Camp, Gloria, 00.00

New York-duoen spiller sydstats- og nordvestafrikansk inspireret instrumentalmusik med lineuppen specialbygget kvart-tone-guitar og slagtøj købt på loppemarkeder. Tungt og sumpet.

 

 

Hamid El Kasri Gnaoua Ensemble feat. Justin Adams, Pavilion, 00.00

Maâlem Hamid El Kasri er en sufimester indenfor den marokkanske gnawa-tradition, der især har sine rødder fra Vestafrika. Oprindelig fra det nordlige Marokko, har han haft en fornem karriere omkring hoffet i det nordafrikanske lands hovedstad, Rabat. Anerkendt for sin store stemme og sit mesterlige spil på den trestringede guimbri-bas, er han samtidig en fornyer, der har arbejdet sammen med mange store musikere fra hele verden. Som på koncerten her til aften, hvor det er den engelske guitarist og Afrika-kender, Justin Adams, der giver mesterligt modspil. Adams arbejder normalt for Led Zeppelin-sanger, Robert Plant, så forvent A Whole Lotta Love og en svimlende afrikansk blues tilsat musikken, der er skabt til trance, og spilles virtuost af en af de mestre, der virkelig kan finde ud af det.

 

Justice, Orange, 01.00

Det er første gang siden NorthSide 2012, at den franske house-med-mere-duo giver koncert i Danmark. Dengang uddelte vi fem stjerner til dem og skrev blandt andet: ”En virkelig god koncert, der skabte fest på NorthSide 2012's første nat. Justice er en dygtig bastard, der betvinger både disco, funk, heavy og electro house.”


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA