x

Fik du hørt juni måneds 11 essentielle sange?

Fik du hørt juni måneds 11 essentielle sange?

Vi er i fuld gang med en ny måned, og derfor kigger vi traditionen tilbage på sidste måneds 11 essentielle sange. Hør numrene på en playliste nedenfor.

 

Lorde – Perfect Places

Det er fire år siden, at den 20-årige sangerinde tog verden med storm med debutalbummet Pure Heroin. Den 16. juni udgav hun albummet Melodrama og kunne få dage forinden fortælle, at Perfect Places er det bedste, hun nogensinde har skrevet.

Foo Fighters – Run

Foo Fighters har ikke givet lyd fra sig i to år, men er nu vendt stærkt tilbage med den galoperende single Run, der er både eksplosiv, hårdhændet og samtidig melodiøst kærtegnende. Singlen medvirker på gruppens niende studiealbum Concrete and Gold, der er på gaden 15. september.

Liam Gallagher – Wall Of Glass

Det tidligere Oasis-medlem smadrer igennem glasvæggen med et nummer, der vækker genklang fra britpoppens storhedstid. Det er første single fra Gallaghers kommende debutalbum As You Were, der udkommer 6. oktober.

Arcade Fire - Everything Now

Den pulserende og vellydende single er det første smuglyt fra orkestrets kommende album af samme navn, der udkommer den 28. juli. Nummeret er produceret i samarbejde med Daft Punk-medlemmet Thomas Bangalter. Albummet følger op på Reflektor fra 2013.

Trentemøller - Hands Down feat. jennylee

Hands Down er første nummer fra Trentemøllers hånd siden udgivelsen af Fixion sidste år. Musikeren, der ofte arbejder sammen med en bred vifte af gæster, har denne gang fået Warpaint-bassisten Jenny Lee Lindberg med på råd.  

Carl Emil Petersen – Skærgården

Efter bruddet med Ulige Numre har sangeren efter eget udsagn udgivet sin første break up-sang. En sang, der handler om tvivl og de store beslutninger. Nummeret følger op på sangerens første single Liv efter døden, der udkom kun få dage efter bruddet med hans tidligere orkester. Til efteråret udsender Carl Emil Petersen sit første soloalbum, Natradio.

IAMJJ – Clyse

Den unge sanger med den mørke, svulstige stemme lader melakolonien folde sig ud i store lydrum på singlen Clyse. Hans debutalbum udgives gennem Mermaid Records senere på året.

Anna Of The North – Lovers

Den australsk/norske duo har annonceret udgivelsen af deres debutalbum med det dragende titelnummer, hvor kærestesorgens ensomhed flettes sammen med melodiøse beats. Albummet udkommer den 8. september.

The War On Drugs - Holding On

Den 25. august udgiver orkestret albummet A Deeper Understanding, der følger op på Lost in the Dream fra 2014. Det firserinspirerede nummer er opløftende i sin kombination af klingende glockenspiel, synth og syngende guitarflader.

Bonobo – Samurai

Det er ikke mere end et halvt år siden, at produceren udgav albummet Migration. I begyndelsen af juni overraskede han derfor alle med udgivelsen af sin ep Bambro Koyo Granda, der indeholder to versioner af det tidligere udgivne nummer af samme navn og den nye, grandiose Samurai.

Disa – Reflections

Den islandske sangerinde udgav sin debut-ep Sculpture i 2015 og efter et par år, hvor hun har sat sit fodspor på andre musikalske projekter, er hun tilbage med et nordiskklingende og dragende lydunivers, hvor hendes glasklare vokal løftes op i nye højder.

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA