x

Marilyn Manson indtog Vesterbro

Marilyn Manson indtog Vesterbro

Det er som bekendt lettere, end man skulle tro at bo på Vesterbro. Det var også en smule sjovere torsdag aften, specielt hvis man deler opgang med en ung rockfan ved navn Jimmy.

Han havde nemlig i oktober måned vundet en MTV-konkurrence, hvilket betød, at han kunne få lov til at møde idolet Marilyn Manson, og samtidig også invitere sine venner på en intimkoncert. Jimmy havde i første omgang valgt, at koncerten skulle finde sted i en kolonihave. Men manglen på et toilet, strøm og det basale faktum, at man ikke kan byde nogen at optræde i et træskur i december måned gjorde, at koncerten blev flyttet til den heldige vinders lejlighed på Vesterbro.

Det betød samtidig også, at samtlige danske medier var repræsenteret foran lejligheden torsdag aften klokken otte, hvor den blege rocker havde meldt sin ankomst. Han var dog behørigt forsinket, hvilket gav det danske MTV-crew masser af tid til at stille op. Den unikke begivenhed skulle naturligvis fanges på film og vil senere blive sendt på kanalen.

Band og crew havde nærmest ryddet hele lejligheden, da Manson ikke ønskede at spille unplugged. I stedet mødte han op med fuldt band og tilhørende gear, så de tre sange, der var tid til, lød, som de normalt gør til Mansons koncerter. Den lidt voldsomme opstilling gjorde, at gruppen ifølge Senior Producer Claus Christiansen fra MTV havde foreslået, at de allierede sig med en glarmester. Så galt gik det dog ikke, men den heftige brug af røgmaskiner gjorde det dog nødvendigt at åbne et vindue.

Den slags gavner ikke ligefrem, når man gerne vil kunne afvikle arrangementet, uden at naboerne ringer til politiet. Da koncerten var hemmelig, var der ophængt sedler i opgangen, der advarede om "noget jule-tamtam med livemusik". Men på dagen blev naboerne informeret om arrangementet, og alt gik som planlagt. Ovenboen blev sågar interviewet til TV2 News og kunne fortælle, at hun kun kendte Manson på grund af hans farlige udseende, men syntes alligevel, det var spændende – også selvom hendes halvandet år gamle barn skulle sove.

Pludselig dukkede der så endelig to sorte varevogne op, og ud sprang en række mænd alle bevæbnet med videokameraer. Med militær præcision blev der efterfølgende smuglet en række sortklædte mænd med masser af sminke, latex og bizart hår ind i opgangen, og blandt de mange fotografer kunne man høre, at der var en vis tvivl om, hvorvidt Manson lige var blæst forbi.

Det var han naturligvis ikke, da stjerner af den kaliber jo kommer i en privat vogn. Så ventetiden fortsatte, men imens kunne man muntre sig med at se på et medlem af Cirkus Manson, der optog pressen og Jimmys ventende gæster på video. Den filmende mand viste sig at være tryllekunstneren Rudy Coby, der ud over at være manden bag scenedesignet på Mansons turné også er i gang med at lave en dokumentarfilm om Manson. Så måske dukker der til næste år en dvd op med optagelser fra Jimmys lejlighed.

Men så dukkede aftenens hovedperson op. Han kravlede langsomt ud af bilen, poserede kort, og bevægede sig tavs ind i lejligheden for at spille tre sange for de specielt indbudte gæster.

Bandet lagde ud med "Putting Holes In Happiness" til jubel, der kunne høres langt ud på gaden. Efter at have sagt "Thank you Jimmy's house" fortsatte de med "The Dope Show", og så var Manson varmet op.

Han snakkede løs til publikum og var tydeligvis bekymret på Jimmys vegne. Det var særdeles tydeligt for Manson, at den unge fan langt fra fik nok sex, så han opfordrede alle de tilstedeværende til at servicere konkurrencevinderen, og omdøbte koncerten til ”The Preshow To Everyone Giving Jimmy A Blowjob”.

Manson truede med at slutte af med et obskurt track, men i stedet kom "The Beautiful People" og med ordene "Goodnight Jimmy's apartment" var det slut. Efterfølgende kunne Jimmy fortælle, at det havde været rigtig fedt, og at der havde været "god lyd og det hele".

Mansons eneste kommentar efterfølgende om koncerten i lejligheden var "It's my new favourite venue" og opfordrede igen til, at man hjalp den seksuelt udsultede mand.

Afslutningsvis kan man måske spørge sig selv, hvad man dog skriver på sin forplejningsseddel til en koncert i en tre-værelses lejlighed på Vesterbro. I Mansons tilfælde stod den på Evian, ginger ale og thin-crust pizzaer fra Domino's – to med pepperoni og to til vegetarer.

Marilyn Manson spiller 14. december en noget længere koncert i Valby Hallen, og der er fortsat enkelte billetter til salg via Billetnet.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA