Reportage: Dag 2 på Live Camp 2017

Reportage: Dag 2 på Live Camp 2017

Anden dag på Live Camp og derfor også dagen, hvor vinderne skal annonceres. Ikke fordi konkurrence-delen virker til at fylde særlig meget, men når først klokken nærmer sig midnat, kan man godt mærke, at der kommer spænding på. Både hos artisterne, men bestemt også hos de branchefolk, der har taget et band med, som de tror på.

Der er igen i år to officielle vindere, og det blev henholdsvis Ericka Jane og Total Hip Replacement (billedet). Sidstnævnte vandt Tak Rock-prisen, der går til det band, som dommerne har set mest potentiale i. Det var GAFFA, der havde udvalgt det unge reggae-band, og de spillede en overvældende god og swingende koncert, fyldt op med hooks og horn. Uden tvivl årets mest gennemmusikalske show, og jeg er ikke i tvivl om, at P3-teltet kommer til at lette, når de spiller der fredag klokken 12.

Ericka Jane åbner til gengæld Bøgescenen allerede onsdag kl 16, så hun har lidt travlt med at få nogle flere sange på backingtracket. Hun synger godt og ser dejlig ud, og jeg er sikker på, at hendes Rihanna-inspirerede pop vil fungere fint til Smukfest.

Et par glimt af dagens koncerter

Dagen startede mange timer tidligere med The Gun. Deres underspillede twanging singer-songwriter-ballader var perfekt til solen og tidspunktet. Flotte guitarer og stemme og et kompetent hold. Måske ikke en koncert, der sad rigtig fast bagefter, men bestemt rart imens. Måske en anelse mere voksent, end hvad der ellers er på festivalen, og i hvert fald langt mere modent end Kööd, der gik på bagefter. De havde fået halvdelen af gymnasiet til at komme og synge med på de flødede hiphopsange. Jeg kan godt lide idéen om det opnåelige og tilgængelige, men det er ikke engang charmerende i sin ubehjælpsomhed. De er simpelthen for dårlige til at synge og rappe. Det blev gjort endnu mere tydeligt, da Marcus Gordon gik på scenen bagefter og bare kunne. Flot stemme i et minimalt r&b-setup og virkelig sympatisk på scenen. Jeg kan godt lide, når han synger duet med sig selv på backtracket, men det er en balancegang, hvor meget vokal der er plads til på sådan et. Jeg er sikker på, at vi kommer til at høre meget mere til ham.

Han var helt høj af lykke bagefter, ikke mindst fordi det var en af hans første koncerter, så det var fedt endelig at komme ud af studiet og så blive modtaget på den måde. Han havde med vilje ikke set det som en konkurrence, for ikke at ærgre sig over detaljer, og i stedet bare nyde at dele sine sange.

Genreskift

Der er ikke meget rock ud af de 18 bands til Live Camp, så det er forfriskende, når det endelig kommer. Peppermint B spiller klassisk britisk rock og looker rent konge. Jeg savner det rigtigt fede hook, men det er en cool pakke og meget nemt at holde af. Den kølige version af rock, hvor Blended Brew senere spillede den fandenivoldske. Blended Brew står for dagens bedste crowd control og leverede flere soloer end alle de andre bands tilsammen. En fornøjelse at se et band, der bare elsker det, de laver, og i dagens anledning havde den bedste scenelyd, de nogensinde har haft.

Dagens bedste pop var i den synthede afdeling og leveret af Saint Best. De har lidt arbejde på med showet, men ellers virker de flyveklare og burde kunne gøre sig både i radio og hjemmet. Vokalen er den tak mere rocket end i typisk synthpop, og det plejer at gå rent ind i de danske hjerter. Dem glæder jeg mig til at høre på et lille sted.

For det er ikke alle ting, der fungerer lige godt udendørs i høj sol og stor scene. Nogle ting hænger bare sammen med mørket og det fortættede. Sådan er det ikke for Total Hip Replacement. Det unge reggaeband fra Aarhus havde publikum i deres hule hånd fra start til slut. Umuligt at stå stille til, og med en frontfigur der ejer den scene 100 procent. Selvfølgelig er det en genre, der har det nemmere under de vilkår, men der var også et mærkbart spring i kvalitet op til dem. Fuldt ud fortjent, at de vandt tak Rock-prisen.

En af dagens overraskelser for undertegnede var Cousin. Så står man lige der i en tidsmaskine og hører en helt ung Thomas Troelsen. Superheroes uden tyggegummi, og næsten lige så charmerende.

Samlet set en dag med et højere niveau musikalsk end søndagens program. Stemningen var tårnhøj hele tiden, og det helt rigtige sted at tilbringe årets første sommerdag.

I dag er det finalen for KariereKanonen, og syv koncerter fra klokken 17 og frem.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA