Zara Larsson-interview på Smukfest: – Beyoncé er for sej til mig

Zara Larsson-interview på Smukfest: – Beyoncé er for sej til mig

Endnu en ung popsangerinde trådte på bøgescenerne i Skanderborg bøgeskov i går. Hun havde medbragt sit band, fire dansere og en stor portion overskud og energi. Inden koncerten snakkede vi med Zara Larsson i hendes skurvogn i artisternes backstageområde til Smukfest 2017. Før aftenens koncert har den svenske sangfugl spillet to andre koncerter i Danmark, sidst på Plænen i Tivoli i 2016.

 

Hvilken dansk koncert har indtil nu været din yndlings?

– Jeg har spillet to danske koncerter i Danmark, det her er den første festival jeg skal optræde til, og jeg er vildt spændt på udfaldet. Jeg havde det fantastisk sidst, hvor jeg spillede i Tivoli.

Hvilken koncert har været den bedste, af alle, indtil videre, og hvorfor?

– Det er virkelig svært at vælge en koncert ud. Jeg nød at være på tour med Clean Bandit rundt omkring i Amerika, hvor den i Chicago var helt speciel. Min koncert i London sidste år var også helt speciel.

Du må også have haft nogle mindre heldige koncertoplevelser, hvilken en har været den værste?

– Jeg har haft mange dårlige koncerter. Jeg tror ikke det har været så tydeligt, men det værste er helt sikkert, når lyden er dårlig til en koncert, det er sket alt for mange gange, jeg har slet ikke tal på det.

Hvad har så været det mærkeligste koncertoplevelse?

– Min trommespiller var faktisk syg for et par dage siden, så lydmanden, der normalt står for, at jeg kan høre mig selv, måtte ”snyde-spille” på trommerne under den koncert.

Du har fået en kæmpe succes på meget kort tid, hvad er dine ambitioner for fremtiden?

Mit største ønske for fremtiden lige nu er at få en verdensomspændende stadion-tour, det ville være helt fantastisk.

Zara Larsson er ikke bange for at udtrykke sine feministiske holdninger, hvilket hun glædeligt gør på både sin blog og under diverse interviews. I slutningen af 2016 kaldte hun sig selv en mandehader til det amerikanske Fuse TV. For ”det skader ikke mænd, at jeg hader dem, men det skader, når mænd hader kvinder, det kan vi se på statistikker over den voldlige adfærd og voldtægt”.

Den svenske festival Bråvalla tager et års pause efter et år med mange overfald og voldtægter, hvad tænker du om den beslutning?

– Jeg er trist over, at de er blevet tvunget til at gå så vidt. Jeg ville håbe at flere vagter og fokus på sikkerheden vil gøre det mere sikkert for pigerne, men de har sikkert gjort alle mulige tiltag før den drastiske beslutning. Jeg ville ønske, vi bare kunne nyde musikken sammen, uden at være f***ing ubehagelige ved hinanden.

Emma Knyckare, en svensk komiker, planlægger at afholde en festival udelukkende for kvinder. Det vil sige udelukkende kvindeligt publikum, kvindelige artister og kvindelige festivalscrew. Hvad synes du om denne idé?

– Jeg synes det er en skøn idé. Jeg tror, vi vil få det så sjovt, med udelukkende kvindelige artister for en gangs skyld. En festival, hvor pigerne kan føle sig helt sikre, da den mandelige faktor, der er årsag til megen usikkerhed er elimineret, lyder helt fantastisk. Mænd må da også glædeligt lave en festival for kun mænd, det kunne være så fint.

Hvis du helt selv kunne vælg, hvilken artist vil du så samarbejde med på dit næste nummer?

– Jeg har så mange artister på min liste over kommende samarbejdspartnere. Jeg vil samarbejde med Carli XCX, Tove Lo, Dua Lipa, Camila Cabello, der er så mange unge seje artister lige nu. Jeg kan ikke bestemme mig, jo, Nicki Minaj, nummer et, helt sikkert Nicki Minaj.

– Jeg vil ikke turde samarbejde med Beyoncé , hun er for sej til mig.

Zara Larsson går ind til koncerterne for at glæde sine fans, med et tydeligt ønske om at publikummet vil nyde sig selv og musikken. Gårdagens koncerten foregik på Bøgescenerne klokken 21.30, og du kan læse anmeldelsen lige her. GAFFA er klar til at følge den 19-åriges videre færden i den musikalske verden, der er i hvert fald nok ambitioner og drømme til noget endnu større.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA