x

Paper Tigers vender tilbage med nyt album

Paper Tigers vender tilbage med nyt album

Da GAFFA første gang møder Paper Tigers under indspilningerne af Color Atlas i deres studie i Valby, er de i fuld gang med at lægge sidste hånd på arbejdet. Paper Tigers består i dag af Linus Klestrup Larsen (vokal, guitar), Andreas Valdemar Klestrup Larsen (bas, kor) og Nicklas Løvén (trommer). Man kunne tydeligt høre på smagsprøverne, at bandets andet album tegnede til at blive et stilskifte i forhold til debutalbummet:

— Vores andet album er meget anderledes end det første. Debutpladen bestod jo af nogle sange, som vi havde haft liggende i lang tid. Med vores andet album blev mange af sangene for alvor til i selve studiet. Det har været en befriende oplevelse, siger Andreas.

— Vi har jo også spillet nogle af de nye sange live, før vi gik i studiet med dem. Det har været en naturlig vej hen til slutresultatet. Vi har nok også været mere eksperimenterende denne gang. Der er kommet mere synth ind i billedet. Det har været en fed ny kreativ proces, siger Linus.

Paper Tigers’ oprindelige keyboardspiller Max Møller Hoffmeyer gik ud af gruppen, inden det københavnske orkester gik i gang med at indspille Color Atlas. Det betød, at de resterende medlemmer var tvunget til at spille lidt keyboard:

— Vi blev jo tvunget til at spille keys. Vi kan alle spille lidt keyboard, men det er jo ikke det primære instrument for nogen af os. Det betød, at vi ikke var låst fast på noget, og det blev et fedt dogme for indspilningerne af pladen, siger Andreas.

Et ekko af 80’erne
I sommeren 2016 blev Linus og Andreas bidt af Netflix' populære tv-serie Stranger Things, som foregår i 1980’ernes USA. Seriens tidstypiske soundtrack, med sange af kunstnere som blandt andre The Smiths, Joy Division, New Order, Echo & The Bunnymen og The Clash samt komponisterne Kyle Dixon og Michael Steins originale synth-musik, blev en musikalsk øjenåbner for bandet:

— Vi var meget oppe at køre over Stranger Things. Ikke bare seriens soundtrack, men også bare billederne. Det blev en tydelig inspirationskilde for pladen. Det er nok mest tydeligt på åbningsnummeret Upside Down, hvis titel jo er en direkte reference til serien, siger Linus.

— Der er kommet flere eksperimenterende passager i vores sangskrivning. Vores producer Christian Ki Dall lagde pres på, at vi ikke skulle tænke i hits. Han sagde: Hold fast i kunsten, drenge, og lad være med at lefle, siger Andreas.

— Vi har lyttet meget til navne som franske Air, The Last Shadow Puppets, især deres seneste album, The Kills, danske The Raveonettes og selvfølgelig ting som The Jesus and Mary Chain og Kasabian. Og Tom Jones, siger Linus.

Paper Tigers fremhæver også Tame Impalas album Currents som en tydelig inspirationskilde i forhold til deres tilgang til synthesizere:

— Vi har selvfølgelig ikke opfundet den dybe tallerken, men der er også noget smukt i at afspejle den tid, man lever i. Men det skal selvfølgelig understreges, at vores musik stadig er baseret på guitar-riffs. Det er en ny lyd, og det er en ny indpakning, men sangenes dna er det samme som på vores første plade. Vi synes stadig, at Beatles er det fedeste band i hele verden, siger Linus.

— Det kan også være sundt for et rockband at udvikle dets musikalske referencer, siger Nicklas.

— Den mest overraskende udvikling på pladen er nok nummeret On and On, som har den her disco-feeling. Det er et meget dansevenligt nummer med et underligt c-stykke. Sangen blev formet meget i studiet, siger Linus.

Næsten et nyt band

Paper Tigers har aldrig lagt skjul på deres forkærlighed for 90’ernes britpop-musik. Der er ingen tvivl om, at bands som Oasis, The Verve og Blur har haft stor indflydelse på bandets musikalske identitetsdannelse. Men for Paper Tigers er britpop også mere end bare en genre:

— For os er britpop mere end bare en musikalsk genre og en tidsperiode i engelsk musik. Det er også en måde være på og en måde at klæde sig på. Selvom deres musik ikke lyder fuldstændig som britpop, så kan man jo se på Peter Sommer og Simon Kvamm, at de synes, at Liam Gallagher er det fedeste, siger Linus.

— Vi ville gerne væk fra at være et retro-rockband. Vi var også lidt trætte af, at når vi havde spillet en koncert, så kom folk hen til os og sagde: Ej, I lyder vildt meget som Oasis. Vi er ikke retro-rock mere, siger Andreas.

— Vores guitarlyd er blevet mere smadret. Det lyder lidt grimmere. Der er kommet mere fuzz ind i billedet. Vi har fået nye kunstneriske ambitioner, siger Linus.

Paper Tigers er dog ikke bange for at skræmme deres oprindelige fans væk med deres nye album. Tværtimod tror de, at albummets moderne islæt vil åbne flere døre, end det vil lukke:

— Jeg føler ikke, at vi har samme frygt som andre bands over at skulle udgive vores andet album, siger Nicklas.

— Her et par dage inden udgivelsen kan man selvfølgelig godt føle et pres. Men på en måde er vi også et helt nyt band i dag. Vi er ikke det samme band længere, siger Andreas.

— Der er helt klart sket en udvikling. Vi er blevet mere avancerede og mere tidssvarende, siger Linus.

Color Atlas udkommer på pladeselskabet LIVE TALENT Records.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA