Saint Cava sætter strøm til pingvinland

Saint Cava sætter strøm til pingvinland

Se en anden billedserie fra koncerten her

En flok fjerklædte væsner med fiskeånde stepper frem og tilbage. Klokken er 20. Odense Zoo har tændt for stjernehimlen i pingvingrotten. En af grottens beboere vralter imod glasset, idet dybe synthtoner omfavner hulen.

Her plejer ikke at være mennesker eller musik på dette tidspunkt af døgnet. En blid kvindevokal blander sig med de mørke elektroniske toner. I grottens højre hjørne spiller den danske r&b-gruppe Saint Cava.

Koncerten er en del af den odenseanske tre-dags fest Karrusel. På den såkaldte jungletur får festdeltagerne mulighed for at opleve en koncert i Odense Zoo efter lukketid.

Polarnattens hule

Karrusels Jungletur hører under fredagens Gadefest. Det er tredje gang, at Karruselfestival holder Jungletur. En musikoplevelse, som roterer ad to omgange. Med jazzmusik i højtalerne sejler koncertgæsterne med Odense Aafart til Odense Zoo. 

– Wow, her er mørkt, udbryder en af deltagerne.

Med telefon-lommelygte som lyskilde vandrer koncertdeltagerne igennem tropehuset, som har aber i trætoppene og søkøer i bassinet. Rejsen fortætter fra regnskoven til pingvingrotten.

– Det er godt nok et sjovt sted at holde koncert, lyder det fra menneskemængden.

Ifølge Karrusels kommunikationschef, Mai Young Øvlisen, skal pingvingrotten skabe en stemning med plads til eftertænksomhed.

– Grotten er en hule, som passer godt til Saint Cavas musik, der beskriver det personlige univers. Et sluttet rum, hvor Odense Zoo tænder stjernerne for at invitere polarnatten ind, udtaler Mai Young Øvlisen.

Nye blå toner

Grottens cementklippe er Saint Cavas baggrundstæppe, mens et par højtalere på gulvet danner en scenekant. Den antarktiske kulde fra grottens køleranlæg rammer huden.

Badet i polargrønt scenelys fylder Saint Cava grotten med elektroniske r&b-toner. Med sig har gruppen seks sange. Koncertens tre første numre er nyt materiale, som ikke er udgivet.

De nye elektriske tungmetaller fra musikeren Andreas Waze får publikum til at rokke, mens stemmen fra sangerinden Erika Casier får koncertdeltagerne til at lukke øjnene.

– Jeg synes virkelig, at gruppens musik skaber en intim stemning, som rammer publikum, fremhæver koncertdeltageren Sofie Schmidt på 29 år.

En stemning, Mai Young Øvlisen beskriver med farven blå, idet bandet bygger den elektroniske musik op omkring et melankolsk univers. 

Pingvinerne skal sove

Med sangen ”Forget” fra albummet ”Bliss” skovler Saint Cava kul på r&b-kanonen. Bandets energi brager ud af højtalerne. Toner, der får indgangens aluminiumtag til at vibrere til de dunkle synthtoner

– Pingvinerne skal sove, udbryder Erika Casier, idet grottens publikum prøver at lokke et ekstranummer ud af r&b-gruppen.

– Jeg synes, at musikken var for høj for pingvinerne. De er ikke vant til de bastoner. Det havde nok været bedre med musik af Mozart, siger Kim Pedersen efter koncerten.

Odense Zoo har under lydprøverne justeret lydniveauet efter pingvinerne ved at bedømme deres reaktion, når der blev spillet musik i grotten.

– De ser ud til at hygge sig ligesom menneskene, fortæller Saint Cava om det særlige publikum bag glasset. 

Ved koncerten har Saint Cava skruet ned for lydniveauet for at sikre, at ingen fjerklædte koncertgæster lider overlast. Koncertgæsterne uden fjerdragt vandrer ud af Odense Zoo, mens polarnattens stilhed indtager pingvingrotten.

Se en anden billedserie fra koncerten her

 

 

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA