x

Danni Toma slår et slag for flygtninge i samarbejde med Amnesty International

Danni Toma slår et slag for flygtninge i samarbejde med Amnesty International

I 200 byer verden over, i helt almindelige hjem, bliver der i dag den 20. september afholdt intimkoncerter med nogle af verdens største musikstjerner. ”Give a Home” er arrangeret af Amnesty International i samarbejde med Sofar Sounds, hvor store navne som The National, Ed Sheeran og Hot Chip har sagt ja til at optræde gratis for at støtte mennesker på flugt, og ikke mindst sætte fokus på den store flygtningekrise. Publikum er konkurrencevindere, der samtidig har støttet Amnesty Internationals arbejde.

I Aarhus, på en endnu ikke offentliggjort adresse, skal den danske sanger Danni Toma optræde onsdag den 20. september, og det er en sag, som står hans hjerte nær. GAFFA har som optakt til koncerten fået en snak med sangeren om, hvad det betyder for ham at få lov til at bidrage til sådan et arrangement.

 

 

Et opslag delt af SofarMilan (@sofarmilan) den

 

”Det, at jeg kan få lov til at gøre andre opmærksom på, at de her mennesker altså også er mennesker og ikke er sådan en eller anden fjern ting, det betyder rigtig meget”, fortæller Toma. 

Sangerens baggrund skaber en stærk bevæggrund for lige netop et arrangement som ”Give a Home”. Danni Toma er født i Aalborg i 1990 og opvokset i Nordjyllands hovedstad sammen med sin palæstinensiske far og danske mor.  

”Min familie er jo palæstinensere, som er opvokset i Syrien og Damaskus. Jeg har brugt meget af min ungdom nede i Damaskus, så dengang den syriske flygtningekrise begyndte at bryde ud, var jeg en stor del af den, så kan jeg give noget tilbage, så vil jeg rigtig gerne det”.

 

 

Et opslag delt af Noodle (@noodlelife) den

 

Tomas far rejste som ung rundt i hele verden og arbejdede både i Grækenland og Tunesien, men det var først, da han satte sine ben på den danske jord, at han langt om længe slog rødder. Han mødte nemlig Tomas mor på det efterhånden legendariske Aalborg-diskotek Ambassadeur på Vesterbro.

”Min far har spillet lidt smart derinde og har inviteret min mor og hendes veninder over til bordet med et par flasker. De var sgu flotte, de arabere dengang, jeg tror slet ikke, de danske kvinder kunne stå for ham”, fortæller Toma, mens han smågriner. ”Jeg har spurgt ham mange gange, hvordan det kan være, han valgte at slå sig ned i Danmark, og han siger, det egentligt kun var, fordi han mødte min mor, ellers kunne han sgu have været endt alle andre steder i verden, og så fik de mig, så det var jo meget heldigt”.

”Give a Home” er verdens største musikarrangement og det første af sin slags. Amnesty Internationel samarbejder på projektet med Sofar Sounds, som er eksperter i at arrangere koncerter i uformelle omgivelser. Formålet er at sætte fokus på flygtninge og det faktum, at alle mennesker i verden fortjener et hjem.

 

 

Et opslag delt af Sofar Sounds (@sofarsounds) den

 

”Jeg har spillet til events før, som har været for gode sager, det synes jeg man skal, og det her ville jeg rigtig gerne være en del af, så da Amnesty International kontaktede mit pladeselskab, sagde jeg ja med det samme. Det store problem er, at flygtninge bliver behandlet som hunde, og som om de kan undværes. Det er jo mennesker, der har de samme følelser og er bygget af det samme, som vi er, og som i bund og grund bare søger efter et roligt liv, hvor der ikke er ballade, eller man kan blive slået ihjel for ingenting”, proklamerer sangeren.

Hele opsætningen for koncerterne handler om at invitere fremmede ind i helt almindelige hjem og bringe musikere, flygtninge og musikfans sammen i små og tætte rammer.

”Jeg synes, det er sindssygt spændende, min musik passer rigtigt godt til de der små intime steder, og jeg tager nogle visuals med, som en af mine rigtig gode kammarater har lavet. Så jeg tror, de der kommer til koncerten, får en rigtig fed oplevelse – jeg glæder mig i hvert fald”, slutter Toma af.

Danni Toma har de sidste par år givet musikken en pause for at tage sig en HF-eksamen og med egne ord blive lidt mere "voksen". Han er dog tilbage i studiet med sin faste makker Noodle i oktober. Hans seneste udspil er nummeret "Snakke Med Mig Selv" fra juni i år, produceret af Tais fra det Aarhusianske musikkollektiv Hukaos.

Det er en lille gruppe heldige musikelskere, som får muligheden for at opleve Danni Toma i Aarhus onsdag den 20. september. De få billetter til samtlige 300 koncerter verden over har kun været udlovet i konkurrencer afholdt af Sofar Sounds. Ud over Aarhus bliver der i Danmark spillet koncerter i Odense og København med kunstnere som Katinka, Fallulah og Per Vers. Ingen af koncertstederne er endnu blevet afsløret.

Se videoen til "Snakke Med Mig Selv":

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA