x

GAFFA på EuroSonic - The Kissaway Trail

GAFFA på EuroSonic - The Kissaway Trail

Billeder: http://www.rasmuswengkarlsen.dk

I disse dage finder den store europæiske branche- og musikfestival EuroSonic sted i den hollandske universitetsby Groningen. 180 kunstnere fra hele Europa spiller showcase-agtige koncerter på hver 45 minutter for europæiske branchefolk og publikummer. Et af de syv danske bands er odenseanske The Kissaway Trail, som spillede på den lille scene på spillestedet Huize Mass. Salen med plads til cirka 200 personer var dog fyldt, og The Kissaway Trail leverede en solid præstation på de tre kvarter, de var tildelt. Gruppens på een gang pompøse og komplekse og samtidig poppede og iørefaldende guitarrock med masser af korpassager og to skiftende leadvokaler faldt i god jord. Efter koncerten fangede GAFFA gruppen for at høre lidt om dens udlandsplaner i forhold til EuroSonic.

Hvordan syntes I, koncerten gik?
– Vi syntes, at det gik godt. Salen var fuld, og folk virkede glade for musikken, fortæller Thomas Fagerlund, guitarist og den ene af gruppens to forsangere.

Hvordan er I havnet på EuroSonic?
- Det er EuroSonic selv, der har inviteret os. Vores plade er udgivet hernede af selskabet Cooperative Music, som vores engelske pladeselskab Bella Union samarbejder med. Den udkom i maj sidste år og fik meget gode anmeldelser. Vi er også blevet spillet en del i radioen både i Holland og Belgien. For nylig var vores single "La La Song", hvad der svarer til "ugens uundgåelige" i belgisk radio. Vi har også booking i store dele af Europa i form af agenturet Free Trade Agency, og vi har spillet hernede en del allerede, blandt andet som support for Editors.

Men hvad skal I så bruge EuroSonic til?
- Når vi forsøger at bygge et navn op i Benelux-landene, så er det nødvendigt, at vores navn dukker tit op hernede. Så det er vigtigt, at vi spiller hernede jævnligt, også så vi kan få noget presseomtale.

Hvad er så næste skridt for jer i forhold til jeres internationale karriere?
- USA er lidt et hængeparti, som vi ikke har gjort noget ved. Ellers er vores plade udgivet i det fleste europæiske lande og Australien og Japan. Vi har ikke nogen konkrete aftaler med noget amerikansk pladeselskab, men det håber vi da at få i løbet af 2008. I første omgang skal vi spille på den store branchefestival South By Southwest i Austin, Texas i marts. Ellers er vores planer bare at blive ved med at spille live i de lande, vores plade er udgivet i. Og vi er også i gang med at skrive sange til vores næste album. Vi går i studiet til sommer, og så kommer pladen enten til efteråret eller til næste forår, alt efter hvor hurtige vi er.

Hollandsk musikadvokat begejstret
Efter koncerten fik GAFFA også en snak med en af de publikummer, som så mest begejstret ud for musikken. Der var tydeligvis tale om en musikbrancherepræsentant (den slags kendes på det store skilt om halsen), og jeg troede først, at der var tale om en person, der arbejdede professionelt med The Kissaway Trail. Men det var det ikke – Daniel Haue fra Amsterdam er advokat med speciale i rockmusik, men har ikke noget med The Kissaway Trail at gøre, selv om han smilede over hele hovedet under deres koncert og rokkede frem og tilbage hele tiden.

Hvad synes du om musikken?
– Den er fed. Den er virkelig melodisk og både storladen og meget melodisk på samme tid. Jeg ved, at bandet ofte bliver sammenlignet med Arcade Fire, og det forstår jeg også godt, men jeg synes faktisk, The Kissaway Trail skriver bedre melodier. Jeg har tidligere set bandet varme op for Editors i Amsterdam, og dér gjorde de også et rigtig godt indtryk.

Tror du, The Kissaway Trail har potentiale til at slå internationalt igennem?
– Ja, helt sikkert. De har som sagt rigtig gode melodier, men musikken har samtidig kant, så ren mainstream bliver de nok aldrig. Men de kan sagtens blive et stort navn på den internationale alternative scene.


EuroSonics hjemmeside

The Kissaway Trails hjemmeside


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA