x

GAFFA på EuroSonic - As In Rebekkamaria

GAFFA på EuroSonic - As In Rebekkamaria

Billeder: http://www.davidbust.dk


Danske As In Rebekkamaria, der har spillet sammen i godt et år og har spillet omkring 30 koncerter, er et af de i alt syv danske navne, der er på programmet på branchefestivalen Eurosonic i Groningen i Holland. Hovedkræfterne i elektro-pop-bandet er parret Johannes Dybkjær Andersson og Rebekkamaria Andersson (begge også kendt fra Lampshade), og GAFFA fangede dem, umiddelbart efter at bandet var gået af scenen torsdag aften på det lille intime spillested Huis De Beurs for blandt andet at få en snak om betydningen af at spille på en branchefestival som Eurosonic.

Hvordan synes I, at koncerten gik
– Det gik godt. Det var et cool show. Det var et svært tidspunkt samtidig med den officielle åbning, men det var fedt at se ud over dem, der var der. Der var cirka halvt fyldt, og folk storsmilede, og der var supergod stemning. Man forventer jo ikke natklub-stemning, når man spiller på en branchefestival. Vi ved jo, hvordan det er at lave de her ting. Hvis man får et smil frem på læben af folk, så ved man, at det er rigtig gået rigtig godt.

Hvorfor er I her på festivalen?
– Vi blev inviteret af EuroSonics booker, som havde set os spille på Spot Festival i Århus, og han flippede helt ud over vores musik. Så kontaktede de os på et tidspunkt igen og sagde, at de var kede af, at vi fyldte så meget på en scene, for de havde svært ved at få det passet ind, men så snakkede vi lidt frem og tilbage, og ”det skal bare kunne lade sig gøre”, sagde de, og så fandt de et sted, hvor det kunne lade sig gøre og byttede rundt på nogle ting. Så det hele er egentlig fordi, at de var så begejstrede.

Så I er her ikke på en dansk indstilling?
- Nej, det er en direkte booking, og det er jo dejligt. Det er et godt skulderklap. Vi oplever i det hele taget, at der er en del, der hører om musikken og bliver meget begejstrede. Før der overhovedet er udgivet noget uden for Danmark har vi et booking-setup med fede agenter i Sverige, Norge, Holland, Belgien, Frankrig og England.

Hvordan har I fået det i stand?
- Det har spredt sig efter Spot Festival. Jeg har mødt folk, folk har fået lov til at høre det. Jeg har selvfølgelig været efter folk, men ikke mere, end man normalt gør. Det er sådan noget, som plejer at komme efter, at man har en pladekontrakt i hus, så vil man godt booke shows. Her har vi allerede booket shows i Sverige, Norge, Belgien og Holland, og har ting i gang i England og rundt omkring, uden at de ved om pladen kommer. Det er en dejlig oplevelse, at der kan komme sådan en hype om sådan et projekt, hvor folk ved, at det er fedt live. Det fungerer på en natklub, det fungerer på en festival, lige meget om folk har købt en plade. Vi er lidt uden for de dér pladeselskabsmekanismer. Det er sjovt.

Hvad får I ud af at spille her på Eurosonic?
- Det er jo svært at sige sådan en halv time efter showet, men det har været et godt sted for de føromtalte internationale bookere. De har haft mulighed for at invitere deres samarbejdspartnere ind for at se showet, festivalbookere og klubbookere, og som jeg lige kunne se det hurtigt, så det ud til, at der var en del festivalbookere inde at se showet, og så må vi jo håbe, at der er nogen, der bider på.

En række af tilfældigheder
I har prøvet at være på EuroSonic tidligere i andre sammenhænge. Hvor meget betyder det at spille på den her slags branchefestivaler?
- Det er del af møllen. Det er vigtigt, og noget, vi altid har sat enormt højt at gøre, selvom det måske ikke giver lige så mange penge og ikke er er lige så sjovt, fordi der ikke er så mange fans, men det giver meget, at der er nye folk, der opdager én.

Er det bare en mavefornemmelse, eller har I nogle helt konkrete oplevelser?
- Altså, vores Spot-koncert var meget konkret. Det er dér en del af vores bookingkontakter kom i hus, og det har givet dét her show konkret, og det har givet samarbejdspartnere i Belgien, Sverige og Norge. Bare på ét show, hvor folk ingen forudsætninger havde, og bare gik ind og så det, hvor kæben bare faldt ned, og de bare ville arbejde med vores musik, så det er konkret, og det håber vi jo også sker efter i aften. Men egentlig burde man jo have to parallelle forløb, hvor man har et karriereforløb med showcases og ét uden, for at se, hvad mangler der i bandkarrieren uden showcases. Ellers bliver det lidt svært at se, for det hele er jo bare en række af tilfældigheder og omstændigheder, nogen der hører noget om nogen, og så tjekker de det ud og så: Bang!

Altså Raveonettes-effekten?
- Lige præcis. Og vores holdning er at det er 10000 gange bedre at gøre det end ikke at gøre det, fordi jo flere tilfældigheder vi skaber, jo større er chancen for, at de dér situationer opstår.

Pladekontrakt med PIAS
Johannes, du har tidligere været hernede som manager for Campsite. Hvad kom der ud af det?
- Vi fik en pladekontrakt for Tyskland, Østrig og Schweiz med Play It Again Sam.

Og det var på grund af EuroSonic?
- Ja, PopKomm og EuroSonic. Vi fik hele staben ind og så sagde de: ” Vi gør det”. Det var sådan en historie, hvor vi først var på PopKomm, og så sneg jeg mig ind backstage til et show, hvor man ikke måtte være og gik direkte forbi vagten hen til en eller anden, som jeg havde hørt var fra Play It Again Sam og sagde: ”Det her, det skal du høre”. Og hun var bare en promotion-pige, som ikke havde noget med noget at gøre. Og så tog hun pladen med hjem, og jeg havde snakket om, hvor vildt det var, og satte den på på kontoret, og direktøren sagde: ”Hold da op, hvad er dét der. Det skal vi have fat i”, og så fandt han mit nummer og ringede til mig, og sagde: ”Hey, jeg skal se det her band”.

– Så sagde jeg, at de spillede i København om et par uger, og så fløj han til København og så dem spille i Pumpehuset, og så sagde han: ”Det skal vi have”. Han inviterede mig ud, rigtig rock’n’roll-middag, tapas til et par tusind kroner, ha, lige lidt show-off. Og så gjorde de det smarte at udsende pladen, lige mens der var VM i fodbold i Tyskland, så det var en sej kamp … men næste plade, det bliver bedre. Men det er dét, der kan ske ved at spille den slags showcases, så nu håber vi bare på, at det sker her også.

EuroSonics hjemmeside

As In Rebekkamaria på MySpace


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA