x

GAFFA på EuroSonic – Gypsies

GAFFA på EuroSonic – Gypsies

Billeder: http://www.rasmuswengkarlsen.dk

I disse dage finder den store europæiske branche- og musikfestival EuroSonic sted i den hollandske universitetsby Groningen. 180 kunstnere fra hele Europa spiller showcase-agtige koncerter på hver 45 minutter for europæiske branchefolk og publikum i håb om at få (mere) gang i deres internationale karriere. Et af de syv danske bands er de københavnsk baserede eksil-silkeborgensere i soul/funk/hiphop/rock-med-mere-gruppen Gypsies. Sekstetten havde fået lov at lukke fredagen på et af festivalens største spillesteder, Grand Theatre, og selv om midnat var passeret, var der fuldt knald på både band og publikum.

Salen var ganske vist kun lidt over halvt fyldt, hvilket betød omkring 300 personer, men langt størstedelen blev hængende under hele koncerten. Og efter en lidt afventende reaktion hos publikum i det første kvarter, kom der gang i folk, da den ene af Gypsies’ både syngende og rappende vokalister, den hyperaktive Shaka Loveless, løb ned fra scenen og ud blandt publikum. Herefter steg energiniveauet nærmest uafbrudt, og ved koncertens afslutning hoppede flere hundrede mennesker op og ned og lystrede Shaka Loveless’ og hans kollega Benjamin Kissis mindste vink.

Efter koncerten fangede GAFFA de stadig sveddryppende sigøjnere på spillestedets bagtrappe.

Hvordan synes I, koncerten gik?
Benjamin Kissi: – Den gik rigtigt godt. Folk er utroligt åbne hernede. De dansede og hoppede op og ned, også selv om de formodentlig ikke kendte musikken i forvejen. Der var endda branchefolk, der hoppede. Det ser man ikke så tit, for ofte står branchefolkene bare nede bagved og ser afventende ud.

Hvordan er I kommet på EuroSonic?
Bassist Peter Due: – Der var vist noget om, at EuroSonics bookere hørte os på Spot-festivalen i Århus sidste år. Eller var det?

Peter Due kigger på gruppens manager Kristian Nyholm, som kommer med den fulde forklaring:
– Det er rigtigt nok, at de så Gypsies på Spot. De var meget imponerede over koncerten og over, at bandet kunne fylde en så stor klub ud som Train med plads til 800 mennesker. Bandet mødte også EuroSonic-folkene på Spot ved en såkaldt speed meeting, hvor bands kunne møde bookere ultrahurtigt, og det gik godt. Derfor søgte jeg en plads til bandet på EuroSonic. Og så fik vi det svar, at de allerede havde tænkt sig at booke os. Det var jo en meget god besked at få.

Hvad vil I bruge jeres EuroSonic-koncert til?
Shaka Loveless: – Vi har haft møder med en hollandsk booker og to tyske pladeselskaber, og de virkede alle tre interesserede. EuroSonic var vores første koncert i Holland, men vi har allerede spillet en del i Tyskland, blandt andet på Reperbahn i Hamburg og i Köln. Vores album, ”One Hand Up”, er dog indtil videre kun udgivet i Danmark, men vi arbejder da på at få den ud andre steder.

Hvad byder fremtiden på for jer?
Shaka Loveless: – Vi håber at kunne komme til at spille mere i England, hvor vi har spillet en enkelt gang til en showcase-koncert i London. Og ellers skal ud og spille mange flere koncerter i ind- og udland. Og så arbejder vi meget med at lave beats for andre. Blandt andet for de to unge danske upcoming rappere Fantabis og Negash Ali og for Ali Kazim, og Jokeren har også talt om, at han gerne vil lave noget sammen med os, men det var lidt mere løs snak. Og så skal vi selvfølgelig selv lave noget mere ny musik. Vi har allerede lige skrevet og udgivet en ny single, ”Night And Day”, en støttesang til AIDS-Fondet, som vi havde verdenspremiere på her til EuroSonic, og som vi spiller igen til det store Musik Mod Aids-arrangement i Vega i morgen (altså lørdag den 12. januar, red.), slutter Shaka Loveless.

EuroSonics hjemmeside

Gypsies på MySpace


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA