x

GAFFA på EuroSonic – Gob Squad

GAFFA på EuroSonic – Gob Squad

I disse dage finder den store europæiske branche- og musikfestival EuroSonic sted i den hollandske universitetsby Groningen. 180 kunstnere fra hele Europa spiller showcase-agtige koncerter på hver 45 minutter for europæiske branchefolk og publikum i håb om at få (mere) gang i deres internationale karriere. Et af de syv danske bands er punkrockerne fra Gob Squad, der i allersidste øjeblik var kommet på programmet som erstatning for Volbeat, hvis trommeslager Jon Larsen var blevet syg. Trods gruppens status som vikarer tog publikum dog pænt imod Gob Squads både hæsblæsende og melodiske punkrock.

– Der gik faktisk et rygte om, at Jon var sprunget i luften, griner sanger og guitarist Thomas Bredahl med en lille reference til den klassiske rockumentary ”Spinal Tap”. – Vi blev spurgt i tirsdags, om vi kunne erstatte Volbeat, og det kunne vi heldigvis godt, forsætter Thomas, der i øvrigt også er guitarist i Volbeat, så han skulle under alle omstændigheder til EuroSonic. (Det viste sig i øvrigt senere, at hele Volbeat minus Bredahl gik på scenen til P3 Guld i København for at modtage en pris samtidig med Gob Squads koncert til EuroSonic, så aflysningen var altså en hvid løgn, red.).

Hvordan synes I, koncerten gik?
Anders Albrektsen (sang og guitar): – Ja, taget i betragtning af, at det nok var de færreste, der var kommet for at høre os, så syntes vi da, det gik meget fint. Folk virkede da godt tilfredse med det, de hørte.

Men I er vel heller ikke helt ukendte på disse kanter, for I har jo både spillet og udgivet plader hernede?
Anders: – Ja, vores to tidligere albums er kommet her, og vi har spillet her en del. Vores nye album, "Watch The Cripple Dance", udkommer også hernede den 25. januar på vores nye pladeselskab, det hollandske Mascot. Det har også Volbeat i stalden. Tidligere udkom vores plader på et tysk selskab, men de er også udkommet i Holland, ligesom vi har en hollandsk booker. Vi har gennem årene spillet mellem 200 og 250 koncerter, primært siden 2001, selv om vi egentlig har spillet sammen helt siden 1996.

Kan I bruge EuroSonic til noget, nu I er kommet med på et afbud?
Anders: – Ja, for vi ved, at vores hollandske booker har inviteret potentielle bookere fra GAS-landene – altså Tyskland, Østrig og Schweiz (Germany, Austria, Switzerland, red.).

Hvad byder den nærmeste fremtid på for jer?
Thomas: – Vi skal ud og spille noget mere i de lande, vores nye plade udkommer i, og så glæder vi os jo til at se anmeldelserne. Vi har allerede fået en fin 4-stjernet anmeldelse i FHM Magazine.

En del danske bands, der spiller musik af den mere hårdtslående slags, uanset om det er metal eller punk, synes at have relativt flere fans i udlandet end hjemme. Gælder det også jer?
Thomas: – Jeg tror, det er nogenlunde det samme. Men nogle steder er der nogle bestemte scener og klubber i bestemte byer, hvor folk bare kommer og hører, hvem der spiller, næsten uanset hvem det er.

Bassist Jimmy falder ind:
– Jeg tror også, det skyldes, at den danske musikkultur er lidt anderledes end i mange andre europæiske lande. I Danmark går man som regel først ud og hører rock’n’roll, når man har fået en god middag og 10 øl forinden, og derfor går folk sjældent ud og hører musik på hverdage. Mange andre steder kan man sagtens gå ud på en hverdag og så bare drikke et par øl og gå tidligt hjem. Men det er vi nu også selv ret dårlige til, så jeg forstår godt de folk, der er lidt magelige, griner han.

EuroSonics hjemmeside

Gob Squads hjemmeside


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA