x

GAFFA anbefaler: Weekendens mest spændende koncerter

GAFFA anbefaler: Weekendens mest spændende koncerter

Arbejdsugen er snart gået, kalenderen siger lille-fredag, og det er (næsten) tid til at finde weekendstemningen frem. Traditionen tro anbefaler GAFFA nogle af de mest spændende koncerter denne weekend, hvor der stadig er billetter at få – og der er heldigvis masser af fede oplevelser, der kan gøre din novemberweekend lidt varmere.

---- TORSDAG DEN 9. NOVEMBER ----

København:

Sorte Firkant Festival, Nørrebro (fortsætter til og med 12. november)

Spillestedet Stengade, Koncertkirken på Blågårds plads, Støberiet og Caféen Sorte Firkant i Blågårdsgade på Indre Nørrebro i København har det til fælles, at de ligger inden for Den Sorte Firkant – betegnelsen for det geografiske område, som grænses af Nørrebrogade, Peblinge Dossering, Jagtvej og Åboulevard. Sorte Firkant Musikfestival foregår på netop disse lokale spillesteder, og det er kun anden gang, at festivalen løber af stablen. Der bydes på navne som De Underjordiske, Speaker Bite Me, dälek, Lorenzo Woodrose og Yung. Festivalen finder sted hele weekenden, og billetter kan købes både som partout og enkeltdag.


Aarhus:

Momentet, LOC-teaterkoncert, Aarhus Teater (fortsætter til og med lørdag, og videre i næste uge)

Fire skuespillere vil i teaterkoncerten ”Momentet” fortolke L.O.C.s tekster og hans mange arketypiske karakterer som Stripperen, Fjolset, Bagmanden, Libertineren, Løgneren, Hustleren, Hjerteknuseren, Stalkeren, Rygerhovedet, Homien osv. Det bliver en intim oplevelse med velkendte beats, hvor publikum siddende i en cirkel meget tæt omkring scenen vil blive inddraget i et fællesskab med skuespillerne omkring L.O.C.s på én gang rå, nærværende, provokerende og længselsfyldte univers.

Aalborg:

Aalborg Metal Festival, Studenterhuset (fortsætter fredag og lørdag)

Aalborgs største metalfest splitter Studenterhuset ad torsdag, fredag og lørdag i denne uge. Med navne som I Am Morbid, Dark Funeral, Destruction, Myrkur, Pyrexia, Make Them Suffer, Solbrud, ORM, Baest, Artillery og HateSphere vil de kommende dage få alle hårde hjerter til at banke stål. Festivalen har eksisteret siden 2002 og præsenterer hvert år op mod 25 bands, der hylder alle genrer inden for metal. Ryst håret ud og gør dig klar til kolde øl, mosh pits og brutal headbanging tre dage i streg! \m/

 

---- FREDAG DEN 10. NOVEMBER ----

København

Ida Gard, Karens Minde Kulturhus

Nordjyden Ida Gard vandt i 2008 P3s KarriereKanon med nummeret ”On His Knees”. I 2011 albumdebuterede den danske sangerinde, sangskriver og producer med Knees, Feet & the Parts We Don’t Speak Of, der blev fulgt op af Doors tre år efter. Gards tredje album, Womb, udkom i februar sidste år og blev præmieret med 4 flotte stjerner hos GAFFA, der kaldte hende ”en dansk light-udgave af Alanis Morissette”. Debutalbummet fik dog hele 5 stjerner og beskrev Ida Gard med følgende ord: ”Med sin jazz-inspiration og staccato-forkærlighed i både vokal og musik giver hun sit eksperimenterende popunivers en meget skarp kant.” Den beskrivelse af Ida Gard behøver ikke yderligere tilføjelser, ud over at hun nu kan opleves til en magisk aften på Karens Minde Kulturshus i København med Anne Kirstine Winkler på trommer.

Iris Gold, Huset, debutkoncert 
Iris Gold voksede op på Christiania i et kreativt kunstnermiljø med 70'er psych og hippie-modkultur. Siden da flyttede den dansk-engelske-jamaicanske sangerinde til London, hvor hun blev en del af musikscenen og optrådte sammen med store navne som Miguel, Blur, Taylor Swift og Robbie Williams. Gold er nu tilbage, hvor det hele startede og er klar til at slå igennem på dansk grund med sit helt eget særegne udtryk, der blander flowerpower med hiphop over catchy pop-toner.

Aarhus:

Carpark North, Scandinavian Congress Center (spiller også den 11. november i Royal Arena i København samt i Aalborghallen den 18. november)

Stadionrockerne Carpark North indleder fredag aften en mini-Danmarksturné til nogle af landets største scener. Med det nylig udgivne femte album Hope i ryggen lover de en koncert med hidtil usete effekter i deres højenergiske rockudtryk, der akkompagneres af innovative og storslåede lysflader i et spektakulært show. Da bandet optrådte på Wonderfestiwall i år bemærkede GAFFAs anmelder også, hvordan Carpark North alle dage har haft ”en forkærlighed for det pompøse, og det gælder også aftenens koncert, hvor der bliver malet med den brede, men farvestrålende pensel.” Det gjorde koncerten til en femstjernet oplevelse – så mon ikke de kan holde niveauet denne og næste weekend?

Elsker dig for evigt, Musikhuset Aarhus (danseteater med livesang fra Pernille Rosendahl, spiller også 11. og 12. november)

Susanne Biers prisbelønnede film Elsker dig for evigt sættes op som moderne danseforestilling i Musikhuset i Aarhus – med musik fra Pernille Rosendahl. Musikken er både nyarrangerede versioner af Rosendahls solo-debut Dark Bird fra 2016, men også nyskrevne sange i samme stil. GAFFAs anmelder var på pletten i går, onsdag, og beretter derfra: ”Udtrykket er melodisk og melankolsk elektropop. Klædt helt i rødt skiller hun (Pernille Rosendahl red.) sig ud fra danserne, der alle optræder i hospitalshvidt. Hun fungerer som en slags fortæller med sin kraft- og længselsfulde, let vemodige vokal, som i det spartanske lydbillede fremstår flottere, end jeg har hørt den tidligere med hendes gamle bands Swan Lee og The Storm.” Dén oplevelse blev præmieret med 5 stjerner herfra

Odense:

Velvet Volume, Kulturmaskinen (spiller også på Turbinen i Randers den 11. november, og turnéen fortsætter i næste uge)

De tre aarhusianske søstre fortsætter efterårsturnéen. De har netop udgivet deres længe ventede debutalbum Look Look Look!, som strøg ind på GAFFAs liste over oktobers bedste udgivelser. I den 5-stjernede anmeldelse af pladen blev den beskrevet som ”kompromisløst, enormt energisk og et tydeligt udtryk for, hvordan søskendetrioen bare er rockfans ligesom alle os andre”. Kvinderne er også kendt for at give den god gas på scenen, som deres 5-stjernede koncert på Spot Festival i år fint repræsenterer. Her skrev GAFFAs anmelder ganske enkelt: ”Rocken er ikke død, og Velvet Volume giver den nyt liv.”

 

---- LØRDAG DEN 11. NOVEMBER ----

København:

Danish Music Awards, telt i Nordhavn

Der er stadig billetter at få til én af årets største danske musikfester, Danish Music Awards. Sidste år foregik prisoverrækkelsen i et stort anlagt show i Forum, men i år bliver de prestigefyldte Danish Music Awards overrakt i mere intime rammer under en teltdug, der slås op på Nordhavn midt i hovedstaden. Teltet kan dog rumme hele 3000 tilskuere, og aftenen går som altid ud på at fejre de største stjerner på den aktuelle danske musikscene. I år er Anders Breinholt tilbage i rollen som vært.

Se alle de nominerede navne her.

Varm op til festen med den officielle playliste:

The Residents, Bremen Teater (billedet)

De legendariske, mystiske, maskeklædte medlemmer af avantgardegruppen The Residents har rødder helt tilbage til 1972. De er tidligere blevet beskrevet som ”kongerne af weird” hos GAFFA, og nu gæster de eksklusivt Bremen Teater lørdag aften. Deres seneste koncert på dansk jord var i Amager Bio i februar sidste år, og det resulterede i en 5-stjernet anmeldelse hos GAFFA. Vores begejstrede anmelder skrev blandt andet: ”Nix, fyrre års tro tjeneste og ikke skyggen af et hit. The Residents gør sig udelukkende i materiale, der ville få Lars Trillingsgaard til at gå ud af sit gode skind, såfremt nogen sneg det ind på P3s playliste i bedste sendetid”. Med The Residents må man indstille sig på, at what you see is what you get. Eller rettere: når alting jo er skjult bag masker og kringlede baghistorier, der udvisker grænsen mellem fakta og fiktion, må det hellere omformuleres til what you expect is what you get – og du kan godt skrue forventningerne helt i top.

Koncerter, vi ville have anbefalet, hvis ikke de var udsolgt:

9/11 Thåstrøm, Vega

9/11 Mount Kimbie, Vega

12/11 Jungle, Jazzhouse

12/11 Kaleo, Vega

 

LÆS OGSÅ: GAFFA anbefaler – novembers koncerter


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA