x

GAFFA anbefaler: Weekendens mest spændende koncerter

GAFFA anbefaler: Weekendens mest spændende koncerter

Novembers sidste weekend står for døren. Lige om lidt melder december officielt sin ankomst med både juletid, bjældeklang og alt godt fra Michael Bublé. Indtil da kan du dog bruge den sidste rest af efterår på at varme dig med en god kop friskbrygget musik og sprøde koncerter. GAFFA har nemlig samlet en anbefaling til de mest spændende koncerter denne weekend, hvor der stadig er billetter at få.

TORSDAG DEN 23. NOVEMBER

Aarhus:

Get Your Gun, Atlas (spiller også Studenterhuset, Aalborg 24/11 og Loppen, København 25/11)

De nordjyske brødre Simon og Andreas Westmark udgør indierockbandet Get Your Gun. De er aktuelle med albummet Doubt Is My Rope Back To You, der udkom i sidste måned, og som følger op på deres debut The Worrying Kind fra 2014. Den nye udgivelse har fået en 5-stjernet anmeldelse hos GAFFA med kommentaren: ”På Doubt Is My Rope Back To You trædes der dybere ind i melankolien, hvor det sjælelige forfald udvikler sig i takt med dystopien, vi længe er gået i møde”. Nu drager de ud på en mørk Europaturné med deres dystre musik – og turen skydes i gang på Radar denne torsdag den 23. november.

Hør singlen "You're Nothing" fra det nye album her:

Herning:

Hjalmer, Fermaten (spiller også på Posten 24/11)

Det odenseanske stjerneskud Hjalmer har taget mange hjerter med storm. Den unge sangskriver, der er søn af ingen ringere end det danske ikon Kim Larsen, udgav debut-ep’en Skabt til at være ung den 13. oktober i år. Her finder man blandt andet hitsinglen ”Hvis du går”. Til årets Smukfest leverede han desuden en 4-stjernet koncert og blev hos GAFFA anmeldt under overskriften ”Hjalmer charmerer Smukfest med klassiske popfraseringer om flygtig kærlighed”. Hjalmers efterårsturné blev skudt i gang i starten af november og fortsætter måneden ud.

Hør "Hvis du går" her:

Slagelse:

Katinka, Badeanstalten (spiller også Templet, Lyngby den 24. november (udsolgt) og Elværket, Holbæk den 25. november)

Da Katinka Bjerregaard sammen med sin producer Simon Ask Ladekarl først mødtes, var det med følelsen af, at de begge nu skulle til at prøve noget nyt. Katinkas digte skulle blive til sange, og Simons gyldne ører skulle producere dem. De første numre indspillede de i en lejlighed med støvsuger, kuglepenne og hårklips. Bandet, der ud over Katinka Bjerregaard og Simon Ask består af Marie Hageltorn og Tobias Pedersen, havde nok ikke tænkt, at det netop var den inderlige og helt utroligt nærværende lyd, der skulle lede dem til både at vinde KarriereKanonen i 2015, optræde foran Kronprinsparret samme år og give dem prisen "Årets Håb" til Steppeulven 2017. Bandet er aktuelle med albummet Vi er ikke kønne nok til at danse, der udkom i marts.

Hør Katinkas nyudgivne julesang "De juleløse holder jul":¨


FREDAG DEN 24. NOVEMBER

København:

Kasper Spez + Lars Virki, Rust

To rutinerede herrer fra den danske hiphop-scene gæster fredag aften Rust i København. Kasper Spez rykker bestandigt ved hiphoppens grænser og bringer både rock, folkemusik og viser ind i sit meget personlige musikalske univers. Kasper Spez udgav i 2009 debutalbummet Fantasten. I år er han aktuel med singlen ”Septemberhveps”, der teaser et nyt album. Til koncerten vil der forhåbentlig være en forsmag på netop dét.

Som support optræder Lars Virkli, der er aktuel med soloalbummet Gennemrejse, som udkom i sommer. Pladen høstede hele 5 stjerner af GAFFAs anmelder og blev beskrevet som ”lyden af en voksen rapper, der har erfaringerne fra scenen og eget liv med sig.” 

Hør Spez’ ”Septemberhveps” og Lars Virklis ”Vægtløs” herunder:


Aarhus:

Roots Manuva, Atlas

Rodney Hylton Smith, der går under kunstnernavnet Roots Manuva, er en rapper og producer, der af mange betragtes som en helt central skikkelse i den britiske musikhistorie. Smith gjorde sig første gang bemærket som Roots Manuva, da han i 1994 medvirkede på Blak Twang-singlen “Queens Head”, og året efter sprang han definitivt ud i eget navn med sin egen single “Next Type Of Motion”. Han albumdebuterede i 1999 med Brand New Second Hand. Albummet, hvis titel er en reference til hans families beskedne levevilkår, blev en stor succes hos både fans og presse, og han sikrede sig i disse tidlige år en MOBO Award for Bedste Hiphop-act.

Hør Manuvas "Let the Spirit" herunder:

Shaka Loveless, Musikhuset Aarhus

Shaka Loveless fik sit folkelige gennembrud med sangene “Tomgang” og “Ikke mere tid". Han er bestemt ikke en mand, der ligger på den lade side. Siden debuten i 2012 har han og bandet De Lovløse været kontinuerligt på tour og i studiet. Efter et år i studiet vender Shaka Loveless nu tilbage til scenen i Musikhuset med både den nye plade Alting/Ingenting og band i ryggen. En aften med Shaka er en aften med ægte uforfalsket spilleglæde og en samling gode sange, der skal deles med publikum.

Få et genhør med hittet "Tomgang" herunder:

Skanderborg:

Hun Solo, Walthers Musikcafé (spiller også Studenterhus Odense 25/11 og DR Koncerthuset 26/11)

HUN SOLO er et projekt, der sætter spot på talentfulde og spændende kvindelige artister. Til Hun Solo-koncerten kan du opleve hele fem solokoncerter på én aften. Det er med kunstnerne Sys Bjerre, Mendoza, Cajsa Siik (SE), Nana Jacobi og Kirstine Stubbe Teglbjærg. De fem power-piger har været på turné det meste af efteråret. Til deres koncert i Aarhus i slutningen af oktober fik de 4 stjerner af GAFFAs anmelder, der beskrev oplevelsen som ”hurtige indskud af feminint talent”. 

Hør Cajsa Siiks "Talk To Trees" fra hendes dugfriske 2017-album Domino:

 

LØRDAG DEN 25. NOVEMBER

Aarhus:

Velvet Volume, VoxHall (billedet)

De tre aarhusianske søstre, der udgør bandet Velvet Volume, er aktuelle med deres længe ventede debutalbum Look Look Look!, som hos GAFFA blev præmieret med 5 flotte stjerner. Albummet har ført trioen på en danmarksturné henover efteråret, og turnéen afsluttes denne lørdag aften med et brag på VoxHall i Aarhus. Som GAFFAs anmelder bemærkede til én af efterårets koncerter, der i øvrigt fik 4 flotte stjerner: ”Der er ikke særligt mange bands, som dyrker en helt gedigen og old school tilgang til rockmusik. Velvet Volume er et af de få, som tør satse hårdere på musikken og mindre på melodierne og sangen."

LÆS OGSÅ: Ikke en fucking døgnflue - På vejen med Velvet Volume

Giv titelsinglen "Look Look Look!" et lyt her:

Silkeborg:

Kronprinsparrets Priser, Jysk Musikteater

Lørdag aften uddeler kronprinseparret som traditionen foreskriver fire prestigefyldte priser: Kronprinsparrets Sociale Pris, Kronprinsparrets Kulturpris samt to Stjernedryspriser. Og i forbindelse med showet optræder både etablerede navne og fremadstormende stjernefrø fra den danske musikscene.

Således vil man kunne opleve Simon Kvamm i selskab med Marie Højlund, der vil fremføre en nyfortolkning af salmen ”Dejlig er jorden”, som de sammen producerede til den aarhusianske teaterkoncert Lyden af de skuldre vi står på.

Shaka Loveless går på scenen med sin helt nye single ”Hvad er det egentlig, du vil”, og derudover optræder sangerinden Aura, der spiller titelnummeret fra sin seneste plade, Can’t Steal The Music.

Jærv og Bisse udgør måske den mere upcoming del af aftenens program. Järv vil optræde med nummeret ”Stille hjerte”, mens Bisse fremfører sin personlige sang ”Drøm til min far” sammen med fire strygere fra DR Symfoniorkester.

Hør Simon Kvamm og Marie Højlunds fortolkning af "Dejlig er jorden" herunder:

 

SØNDAG DEN 26. NOVEMBER

København:

The War on Drugs, Tap 1 (spiller også 25/11, men der er udsolgt)

The War on Drugs er aktuelle med deres fjerde fuldlængde album A Deeper Understanding, og det er blevet præmieret med hele 5 stjerner hos GAFFA. Pladen blev i den forbindelse beskrevet som ”et rum af drømme og støj, hvor kontrasterne imellem det komplicerede og lette omfavner lytteren, opbygges der en sonisk historie, der ikke alene kommer til udtryk i musikkens kompositoriske opbygning, men også i vokalens bevidsthedsstrøm.”Koncerter, vi ville have anbefalet, hvis den ikke var udsolgt:

23/11 The Minds of 99, Vega + 24/11 Amager Bio

23/11 Savage Rose, VoxHall og 25/11 Vega

23/11 Scarlet Pleasure, Skråen og 25/11 Train

24/11 Jon Nørgaard, Train + 25/11 Amager Bio

25/11 Marvelous Mosell, Pumpehuset

25/11 Milky Chance, Vega


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA