Turné- og ep-aktuelle Hjalmer: – Jeg drømmer altid stort

Turné- og ep-aktuelle Hjalmer: – Jeg drømmer altid stort

 

Det er en lun efterårsdag, og selvom bladene forlader træerne i et orange farvel til sommeren, er der alligevel noget spirende og forårsagtigt over ham. Hjalmer Larsen befinder sig et sted mellem melodiøs pop og ambitiøse musikerdrømme, og netop nu residerer han i Odense til en velfortjent slapper i barndomshjemmet. Han er søn af et dansk musikerkoryfæ og så er kan hun 22 somre.

Du kan kende ham på strikhuen, de uregerlige krøller og et bredt smil. Hjalmer har netop udgivet sin første ep, Skabt Til At Være Ung, og det hele summer af fremtidstanker og et skudsikkert drive. Men hvorfor skal man overgive sig til Hjalmers ep?

– Jeg laver gedigen popmusik på dansk. Både til din eftertænksomme søndag og til en aften med dåsebajere og lyskæder fra IKEA. Det er hverken den store doktorafhandling eller et avanceret jazzarrangement, jeg forsøger at skrive, men det er melodiøst og forhåbentlig helt vildt vedkommende. Jeg er ved at lægge alle brikkerne til et voksenliv, og der udspringer bare så mange ting fra den proces, som jeg kan bruge kreativt i musikken.

Fra katedralskole til musikerhverdag

Der er noget ved Hjalmers stemme, der emmer af taknemmelighed over farvellet til skolelivet og over den spæde, igangværende realisering af en musikerdrøm.

– Det er ikke længe siden, at mit gymnasieband og jeg smed alt, hvad vi havde i hænderne for at få lov til at spille en enkelt koncert. En selvbetalt tur med DSB fra Odense til Aarhus og retur gav masser af mening, så længe vi kunne få lov til at spille. En gratis øl og en håndfuld fremmødte mennesker var alt, vi behøvede. Nu ruller det hele bare så afsindig hurtigt. Fra min første single i februar, festivalerne over sommeren, ep’en og nu en tour i november og december. Det er så vildt, at de ting, jeg ønsker allermest, sker for øjnene af mig. Jeg drømmer altid stort. Da jeg var en lille purk, ville jeg være cykelrytter, og ikke nok med det – jeg ville vinde Tour de France. Når jeg kaster mig over noget, så giver jeg den bare max smadder. Jeg stopper ikke, før jeg har vendt hver en sten og arbejdet så hårdt, som min krop tillader.

Det fædrene ophav

Selvom hans far hedder Kim (ja, dén Kim) og selvom emnet følger Hjalmer, som en lysten hingst følger en brunstig hoppe, så er det alligevel interessant at kradse lidt i den musikalske symbiose mellem far og søn, for måske er det netop her, at Hjalmers vilde arbejdsmoral kommer fra.

– Min far har lavet nogle fantastiske sange. Jeg ser op til hans arbejde, men også bare hans måde at agere i denne verden på. Hans arbejdspli brager igennem, og det inspirerer mig til at gøre mit allerbedste. Jeg er selv meget perfektionistisk, når det kommer til musikken. En uge inden ep’ens deadline ringer jeg i panik til min producer og spørger skingert: ”Er det bare mig, eller skal jeg liiige synge det her én gang til?”. Jeg tror først, at jeg betragtede den som færdig, da den ufortrødent bare lå lige der på Spotify.

Hjalmer er i sandhed vokset op i et hjem med klaver og sikkert også et dusin andre instrumenter, men som kunstner står han på egne ben foran sit eget publikum.

– De første fem minutter på scenen er jeg bare usandsynligt nervøs. Her handler det bare om ikke at glemme teksten og stå nogenlunde fast på egne ben. På et eller andet tidspunkt begynder jeg at kunne fokusere på at nå publikum, som står lige der, blot for at lytte til mig. Hvis jeg skal visualisere min eget crowd, så er de første rækker nok indtaget af unge mennesker som mig selv. Lige derefter, måske efter femte række, står de voksne i 30-40-års alderen. Gerne ældre. De står og smiler lidt, du ved. De nyder det. Jeg har mødt så mange forskellige aldersgrupper over sommeren, og hvis det bare fortsætter, så vil det være det dejligste i verden. Selvom min ep hedder Skabt Til At Være Ung, så handler den jo et eller andet sted bare om at være menneske.

Hjalmer kan opleves på Fermaten i Herning 23. november, Posten i Odense 24. november og Portalen i Greve 2. december.

 

Hvem: Hjalmer Larsen alias Hjalmer.

Hvad: Melodiøs og vedkommende pop

Hvor: En odenseansk herre, som for nyligt har skiftet fødebyen ud med Københavns magi og mylder

 

Se musikvideoen til "Hvis du går":

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA